Ohlédnutí za akcí – Gigabyte OC Workshop
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Ohlédnutí za akcí – Gigabyte OC Workshop

Ohlédnutí za akcí – Gigabyte OC Workshop

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

17. 7. 2012 01:00 19

Seznam kapitol

1. Základní informace o pořádané akci 2. Příprava zázemí pro lámání rekordů 3. Představení hardwaru 4. Úvod workshopu
5. Odpolední přetaktování 6. Sumarizace dosažených výsledků 7. Závěrem

Obliba extrémního přetaktování v České republice roste, byť se této speciální zábavě aktivně věnuje pouze hrstka nadšenců. Dnešní report z akce vám ukáže, jak taková párty vypadá, co si mohli všichni příchozí vyzkoušet a přihodíme i několik postřehů z praxe. Jaké je to taktovat pod dusíkem na vlastní kůži?

Reklama

Během soboty 30. června proběhla na Strahovských kolejích v Praze akce s názvem Gigabyte Overclocking Workshop věnovaná extrémnímu přetaktování. Jednalo se o vůbec první akci tohoto druhu v českých luzích a hájích. V Evropě by se dal počet uskutečněných workshopů napočítat na prstech jedné ruky.

V čem byla tato akce unikátní? Majoritní většina taktovacích akcí probíhá za zavřenými dveřmi pro vybranou skupinu zkušených šťastlivců. Většinou jde o novináře magazínů nebo známé uživatele z diskusních fór. Někdy se také objeví overclocking show, jako doprovodný program u LAN parties nebo v obchodních centrech. Tady už se sice zájemci mohou overclockerů různě ptát, ale přetaktování s tekutým dusíkem si stejně vyzkoušet nemohou.

Ohlédnutí za akcí – Gigabyte OC Workshop
i Zdroj: PCTuning.cz

Idea Gigabyte Overclocking Workshopů je jednoduchá – přiblížit extrémní taktování širšímu publiku. Volně příchozí tak naberou cenné rady od overclockerů a získají nové zkušenosti v oblastech taktování a jeho extrémních podobách. I zkušený uživatel v přetaktování může obohatit své znalosti, protože chlazení kapalným dusíkem (LN2) jistě není věc, s kterou by přišel běžně do styku.

Jak vznikla akce u nás? Z povzdálí jsem sledoval workshopy konané po světě a líbila se mi myšlenka udělat akci pro veřejnost, kde by si mohl zataktovat každý. Stejně na tom byl i redaktor Adam Kahánek z konkurenčního magazínu. Začali jsme tak spolu řešit všechny náležitosti a oslovili jsme sponzory – firmy Gigabyte a Kingston. K naší spokojenosti jsme dostali kladné ohlasy a výrobci hardwaru nám vyšli vstříc. Mohli jsme tak začít akci připravovat a vymýšlet její náplň.

Ohlédnutí za akcí – Gigabyte OC Workshop
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile byly zajištěny prostory, všechen potřebný hardware a hlavně kapalný dusík, tak jsme vám, našim čtenářům, dali o chystaném workshopu vědět ve formě článků, případně novinek. Na akci se přihlásil pěkný počet lidí a celkově nás zájem z vaší strany o extrémní taktování mile překvapil. Pojďme se tedy podívat, jak celý workshop probíhal.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama