Stroje Selective Fire: výkonné, elegantní a pekelně drahé
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Stroje Selective Fire: výkonné, elegantní a pekelně drahé

Stroje Selective Fire: výkonné, elegantní a pekelně drahé

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

18. 12. 2014 01:00 34

Seznam kapitol

1. Ultimátní počítač 2. Pan Stavitel vybírá dokonalý křemík 3. Tři sestavy s maximální péčí o zákazníka 4. Single Fire
5. Burst Fire: dvě GTX 980 6. Full Auto: nekompromisní výkon 7. Regulace, vodník a další společné charakteristiky 8. Zhodnocení

Pokud máte nazbyt čtvrt milionu, můžete si pořídit ultimátní stroj z německé produkce. A pokud ne, tak se můžete alespoň podívat, co za takovou částku dostanete. Mezi hlavní taháky patří ručně vybrané komponenty s maximálním přetaktováním, které vám navíc bude garantováno, tichý chod či skvělý vzhled.

Reklama

Doby, kdy počítače byly vnímány pouze jako nástroj k dosažení pracovních cílů a později i zábavy, jsou minulostí. Dnes existuje kultura úhledných strojů a příslušenství a promítá se do produktů většiny výrobců.

Počítačové skříně už nejsou jen kostrou a obalem pro komponenty, ale samy o sobě mají estetickou hodnotu, stejně tak i komponenty. Výrobci nám nabízejí grafické karty v mnoha barevných provedeních, s různě tvarovanými chladiči a dalšími vychytávkami. Rozličně pojaté jsou i základní desky, atraktivní vzhled řeší i výrobci operačních pamětí, systémových ventilátorů... a v tomto výčtu bychom mohli dlouze pokračovat.

Vzhledově pěkné sestavy ale nemusíte získat jen vhodným výběrem komponent a skříně. Na hardwarové scéně působí početná skupina nadšenců, kteří jdou ještě mnohem dál a vzhled počítače ladí dalšími úpravami. Vznikají tak naprosté unikáty, které pak lze nejen obdivovat, ale také se jimi mohou inspirovat ostatní fanoušci moddingu a obecně úhledných strojů.

Příkladem za všechny budiž Model01, který jsme vám představili v létě. Modding jako takový není zrovna jednoduchou záležitostí – vyžaduje jak technickou zručnost, tak znalost komponent, ale i vkus a dobrý nápad.

Jedna ze sestav Selective Fire, na kterou se dnes podíváme.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jedna ze sestav Selective Fire, na kterou se dnes podíváme.

Ještě déle než modding je s námi fenomén přetaktování. Vždy se najdou lidé, kteří budou hledat možnosti zlepšení vlastností té či oné věci, budou neustále posouvat hranice kupředu. Počítače a jejich komponenty nejsou výjimkou. Overclokeři jsou v této oblasti asi nejznámější skupinou. Ladí frekvence, napětí, násobiče a spousty dalších parametrů k dosažení nejlepšího možného výkonu, ale i jiných cílů. Nejsou ale v oblasti ladění sami. Patří sem totiž i skupina uživatelů, kteří nehledí ani tak na čistý výkon, ale spíše na perfektní provozní vlastnosti – především pak tichý provoz. Stejně jako u moddingu vzhledu, tak i u OC a dalších ladících aktivit jsou potřeba značné znalosti – zde konkrétně komponent a jejich parametrů.

Další lákadlo.
i Zdroj: PCTuning.cz
Další lákadlo.

Kam tím obšírným úvodem směřujeme? Sen mnohých je mít počítač krásný po vzhledové stránce, výkonný díky nejlepším komponentám a bezchybnému přetaktování a současně i s optimálními provozními vlastnostmi. Jelikož ani jeden z těchto cílů není sám o sobě snadno dosažitelný, tak všechny najednou představují pro běžného uživatele doslova nadlidský úkon. Přesto si tento sen můžete splnit! Německý prodejce Caseking představil trojici ultimátních strojů označenou jako Selective Fire Series. Ta představuje kombinaci prakticky toho nejlepšího, co můžete mít. Splňuje přitom všechna očekávání – jmenovitě uber přetaktování, skvělý vzhled ale i tichý a spolehlivý provoz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama