Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 9 - Project Camouflage

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

15. 7. 2009 03:00 24

Seznam kapitol

1. Losování a představení výherce 2. Co s tím provedeme? 3. Opravdu podruhé? 4. Interiér a komponenty

Pro všechny nadšence, kteří se zajímají o casemodding a nebo pro čtenáře, jež oslovila soutěž Pimp my Computer, je tu její další kolo. Jako obvykle máme v tuto chvíli připraven jeden vylosovaný počítač jednoho z našich čtenářů, který se dočká změny vzhledu jeho počítačové skříně a možná i nějakého dalšího překvapení. Zajímá vás, jaké to bude?

Reklama
Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsem velice rád, že se tu můžeme opět po delší odmlce setkat. Za prodlevu od minulého kola se skalním fandům soutěže velice omlouvám, ale bohužel nešlo to jinak. Jinak se však nic nezměnilo a soutěž v již zažitém duchu pokračuje i nadále. Nezměnil se ani sponzor, kterým je opět společnost Mironet, které samozřejmě děkujeme.

Sponzorem 9. kola soutěže Pimp my Computer je společnost Mironet, děkujeme!

Abych však nezdržoval, jelikož jste jistě všichni zvědaví, jaký počítač byl vybrán, zmíním ihned i aktuálního výherce, který je pan Ondřej Nezkusil. Jeho registrační e-mail jsme měli v systému již nějaký ten pátek, ale průběh losování jasně ukázal, že rozhodně nepropadl v zapomnění. 

Zajímavé bylo následně zjištění, že počítačová skříň, ve které má výherce svůj počítač, již jednou v této soutěži figurovala. Bylo to konkrétně v šestém kole, kdy jsme měli prozatím jedinou výherkyni. Oproti tehdejšímu kolu je tento kus v podstatě v sériové podobě a nebyl nijak vylepšován samolepkami, ani jinými inovacemi. Na první pohled však zaujme způsob nahrazení chybějících krytek pozic pro mechaniky. Oproti šestému kolu je však i vnitřek dosti odlišný. Tenkrát byla instalována microATX deska a skříň v podstatě zela prázdnotou. Nynější výherce jí osadil o poznání rozměrnějším hardware, který se do spíše menšího middle-toweru vměstnává jen tak tak. A o jaký hardware, že se jedná? Jde o zastaralejší, i když pořád ještě pro určité úkony dostačující sestavu, postavenou na platformě AMD, konkrétně na Athlonu64 3000+. No řekněte, kdo z vás v minulosti neměl tento procesor ve své sestavě?

Konfigurace sestavy:

Pimp my Computer 9

Procesor: AMD Athlon64 3000+
Základní deska:Abit AV-8 (Via K8T800Pro), socket 939
Grafická karta:MSI ATI Radeon X800 XL 256MB AGP
Operační paměť:1GB DDR400 (jeden modul)
Pevný disk:Seagate PATA 80GB BarracudaIV
Napájecí zdroj:LC-Power 550W ATX 2.0
Optická mechanika:-

Project Camouflage začíná!

Sestavu tedy vidíte v tabulkovém výpisu, teď ještě trochu polopaticky. Základní deska je jedna z prvních, které se daly sehnat pro 64bitové Athlony se sonetem 939. Z toho vyplývá i absence PCI-E konektoru, takže grafická karta musela být volena kompatibilní se starším AGP. Použitý Radeon X800 byl na svoji dobu velmi výkonnou grafickou kartou, takže na této sestavě si i dnes může člověk zahrát nějaké ty hry, ale samozřejmě nemůžeme čekat zázraky. Deska zároveň disponuje čtveřicí DDR slotů pro paměti, využit je však pouze jeden, kde najdeme gigabajtový modul značky A-Data. Deska již také disponuje dvojící SATA konektorů, žádný však není využit. 80GB pevný disk je připojen přes IDE kabel. Je také vidět, že napájecí zdroj byl do sestavy dokupován o něco později, jelikož se jedná již o verzi ATX2.0, která v době koupě nebyla ještě dostupná. To mi potvrdil i majitel. Zdroj byl totiž prý údajně pořízen společně ze skříní, kdy tato černo-stříbrná „kráska“ nahradila postarší šedý ATX tower, ve kterém byl noname 350W zdroj, který nepřežil výpadek proudu při bouřce. Upgrade byl tedy vynucen.

Nyní však již k fotografiím. Ty byly sice pořízeny mobilním telefonem, ale kvalita je rozumná, takže není překážky pro jejich zveřejnění.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Izolační páska jako prachový filtr? Proč ne...

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Interiéru vévodí značně zmatený cablemanagement.

Pimp my Computer 9 - Project Camouflage
i Zdroj: PCTuning.cz

Ani celek však není příliš zajímavý, což je možná škoda.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama