pimp-my-computer-7-the-simpsons-1-2
Návody Článek Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2

Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

3. 12. 2008 01:00 32

Seznam kapitol

1. Losování dalšího šťastlivce 2. Welcome in Springfield 3. Jdeme pracovat... 4. Vrtačka, přímá bruska - co je ještě potřeba?

Již minulý týden proběhlo další losování čtenáře, kterému bude upraven jeho počítač, tedy začíná další kolo soutěže Pimp my Computer. Opět za podpory společnosti Mironet. Pojďme se tedy společně podívat, jaký kousek jsme vylosovali a jakým směrem se budou úpravy uchylovat. Ani tentokrát samozřejmě nechybí rozhovor s majitelem.

Reklama
Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Opět jsme tady a přicházíme s dalším počítačem k úpravě. Je tu sedmý díl soutěže Pimp my Computer. Máme za sebou losování, jež proběhlo pouze ze zaslaných přihlášek. Ty jsme k aktuálnímu datu uzavřely, každé přiřadili číslo a následně proběhlo vylosování jednoho z nich.

Šťastným výhercem se tedy pro toto kolo stává pan Vojtěch Bárta z Rychnova.

Ten byl okamžitě o výsledku losování informován a dohodli jsme se s ním na zaslání jeho počítače k úpravě.

Sponzorem soutěže je společnost Mironet - děkujeme!

Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdříve se tedy seznámíme s původním stavem a konfigurací, z které máme vycházet. Jak uvádí i sám majitel počítače, tak se jedná o šrot, který však prý zatím dostačuje jeho nárokům. Využívá totiž primárně ještě novější notebook, takže PC slouží především jako přístupový bod na Internet pro zbytek rodiny. Případně na nějakou tu kancelářskou práci.

Sestava je následující:

Procesor: AMD AthlonXP 2000+ (sk.A)
Základní deska: ECS K7S5A (chipset SiS 735)
Operační paměť: 256 MB SDR
Grafická karta: ATI Radeon 7000 64MB AGP
Zvuková karta: Creative SoundBlaster Live!
Pevný disk: Maxtor 80GB PATA
PSU: 300W noname (měněn cca. před půl rokem)
Mechaniky: DVDrom Teac 16x a DVD-RW LiteOn (bílé provedení)
a nakonec ještě PCI WiFi karta Asus a síťová karta.

Nutno říci, že konfigurace je tedy opravdu spíše historická, ale z mého hlediska je velice těžké s tímto hardware cokoliv dělat, jelikož upgrade čehokoliv příliš výkon nezvýší. Navíc počítač není využíván k hraní her, takže ani výměna grafické karty by k ničemu nevedla. Pozorně jsem si tedy přečetl požadavky majitele počítače, které zasílal v registračním e-mailu. Majitel zde, jak už bylo řečeno výše, přiznává, že konfigurace je opravdu slabá, ale touží především po vzhledové úpravě a to dosti konkrétní. Proto jsem se jeho přání rozhodl splnit, ale zároveň provést alespoň malou úpravu hardware. Vše ale postupně…

Nejdříve tedy fotografie, které zaslal sám majitel v rámci registrace:

Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Pimp my Computer 7 - The Simpsons 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Fotky asi mluví za vše, majitel naštěstí počítač před focením nečistil, takže je zde krásně vidět, jak mohou vypadat vnitřnosti počítače, kde se nějakou dobu nikdo nehrabal. Navíc je case umístěna pod stolem, přímo na zemi, jako je tomu u velkého procenta uživatelů, takže je z počítače takový lokální vysavač.

I právě tento fakt a navíc použití BOXového chladiče na procesoru a malinkatého větráčku na grafické kartě způsobuje, že hlučnost této sestavy je opravdu poměrně vysoká. Case sice nepatří k úplným „papírákům“, se kterými jsme se setkali v předchozích kolech, ale extra zázrak to samozřejmě také není. O tom ale na dalších stránkách tohoto článku. Nejdříve však rozhovor s majitelem, který jsme uskutečnili několik dní po losování a především ve chvíli, kdy celá sestava byla již v dílně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama