iamm-ntd27hd-multimedia-do-tv-snadno-a-rychle
Zábava Článek IAMM NTD27HD - multimédia do TV snadno a rychle

IAMM NTD27HD - multimédia do TV snadno a rychle

Kuchař Martin

Kuchař Martin

17. 2. 2009 06:00 31

Seznam kapitol

1. Úvodní pohled 2. Technické parametry a podporované formáty 3. Software a ovládání 4. Závěr

Kouzelná krabička umožňující snadné a opravdu rychlé zobrazení datových soborů ve vašem televizoru by byla určitě snem mnoha uživatelů. IAMM umožňuje tyto sny zrealizovat a přehrát si přímo v TV bez počítače všechny známé i neznámé multimediální soubory - standard HD nevyjímaje. Dejme tedy sbohem všem složitým propojováním PC s TV a přivítejme IAMM NTD27HD.

Reklama

Do testlabu se nám dostal produkt, který sklidil na veletrhu Invex/Digitex nebývalý úspěch. Malá černá krabička s 320GB pevným diskem ve formátu 2,5'' umožňuje přehrávání snad všech multimediálních formátů včetně velmi oblíbených MKV. Pro snadné a rychlé spojení s televizorem je navíc vybaven současně nejpoužívanějším HD rozhraním v podobě HDMI. Zjednodušeně řečeno tedy za opravdu přijatelnou částku získáte nejen klasický přenosný pevný disk, ale budete navíc schopni kdekoliv na návštěvě rychle zobrazit například fotky z dovolené.

IAMM NTD27HD - multimédia do TV snadno a rychle
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled byste tento přehrávač asi nerozeznali od klasického přenosného pevného disku avšak pohled na jeho zadní stranu vám velmi rychle napoví, s čím že máte tu čest. Zcela jistě vás upoutá HDMI port, kterému dále sekunduje koaxiální zvukový výstup, port k zapojení komponentní redukce a USB rozhraním pro spojení s PC.

Všechno hezky pohromadě bez zbytečných "serepetiček". Výrobce dokázal všechno vtěsnat do opravdu miniaturního pouzdra, které klasický 2,5'' disk přesahuje jen o několik málo desítek milimetrů. Do tohoto drobného prostoru byl ale integrován opravdu plnohodnotný multimediální přehrávač, který si poradí prakticky se všemi moderními formáty - video ve vysokém rozlišení 1080p nevyjímaje.

Na čelní straně už pak zbývá prostor pouze pro tlačítko Power spolu s malým "okénkem" skrývajícím čidlo dálkového ovládání. Opravdu chválíme toto minimalistické provedení - prakticky při žádné činnosti jsme nenarazili na to, že by nám na přístroji jakákoliv vlastnost (tlačítko) chyběla.

V balení dostanete k přístroji také bohaté příslušenství mezi které patří především dálkový ovladač. Bez něho by se funkce ovládaly opravdu velmi složitě a přístroj by ztratil na svém "lesku". Přeci jen takto můžete mít IAMM pořád zapojený k televizoru a pouze v případě potřeby jej aktivovat z pohodlí svého křesla. K další výbavě patří nezbytný napájecí adaptér, redukce z multi-jacku 3,5mm na tři cinche, USB kablík a dokonce i čistící utěrka a malý šroubovák pro montování přídavného pevného disku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama