Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný

Antonín Sikora

Antonín Sikora

27. 5. 2009 22:00 27

Seznam kapitol

1. Vzhled a ovládání 2. Komunikace s počítačem a příslušenství 3. Poslech hudby, sledování videa a fotografií 4. Nastavení a doplňky 5. Technické specifikace a závěr

Chystáte se právě nakoupit pěkný kapesní přehrávač a nemůžete si z té ohromné nabídky vybrat? Toužíte po menším luxusu a nebojíte se sáhnout trochu více do peněženky? Cowon S9 vezmete do ruky a už jej nepustíte, vyvolává totiž závislot. Zapomeňte na uchrastěná plastová šidítka, za kvalitu se opravdu vyplatí připlatit. Připraveni?

Reklama

Vzhled

Myslím, že Korejskou společnost Cowon není nutno představovat. Jen ve zkratce, produkty této firmy stojí opravdu za to. Spojení kvality a nejnovějších technologií, vše zabaleno do líbivého designu, a na světě je kapesní přehrávač, kterým by nepohrdnul snad nikdo z nás.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotný přístroj s veškerým příslušenstvím je zabalen do bílo-černé podlouhlé krabičky. Po otevření jsem byl mile překvapen uspořádáním všeho potřebného. Samotný přehrávač byl zabalen do měkké „peřinky“. Celý povrch displeje byl navíc chráněn nenápadnou fólií, kterou je ale nutno strhnout kvůli ovládání.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz

Po odlepení fólie to vypadá jako vždy dosti zle, kvůli velmi lesklému povrchu. Ale v tomto případě je celá přední plocha skvěle odolná proti poškrábání. Jedná se o dotykový displej, takže odolnost je na místě. Celková konstrukce je vyladěna do detailu. I když je přední panel dosti velký, tak i při výraznějším stlačení neprojevuje náznaky prohnutí. Šasi je velmi dobře propracované. Nikde žádné skřípaní ani kazy ve spojích konstrukce. Dokonce i nějaký ten pád rozhodně přežije, ale neobejde se to bez drobnějších oděrek.
Celkový design je velmi propracovaný. Náš testovaný kousek je veden v barvách Titanium/Black, ale je dostupný také v barvách Chrome/Black. Navíc tenký design, s celkovými rozměry 57 x 105 x 12.5 mm a váhou 77g zní velice lákavě.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz


Porovnání velikosti s kreditní kartou

Přehrávač disponuje 3,3“ AMOLED dotykovým displejem se 16,7 mil. barev a rozlišením 480x272. Což už naznačuje velice kvalitní video. Bohužel vestavěný reproduktor na konstrukci nenajdete, což mne osobně ani nevadilo. Náš testovaný kousek měl 8GB vestavěné paměti, ale k dispozici je na trhu také verze 16GB a 32GB pro ty náročnější posluchače.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovládání

Jak byste mnozí čekali u dotykových displejů, tak bude veškeré ovládání dotykem. To by mohlo dost potenciálních zákazníků odradit, kvůli ovládání naslepo. Výrobce si tento mírný nedostatek uvědomil a přidal také klasické tlačítka základních funkcí. Tato tlačítka jsou umístěna na vrchní stráně mašinky. Vlevo je dvojice tlačítek pro ovládání hlasitosti, uprostřed malé tlačítko pro funkce play/pause a vpravo dvojice pro přepínání následující a předchozí skladby. Na opačném pólu přístroje je vlevo přístup USB kabelu, uprostřed umístěn konektor pro 3,5“ Jack, který slouží jako vstup i výstup, protože můžete kromě sluchátek připojit také externí mikrofon, a vpravo je umístěn posuvník, kterým se zapíná/vypíná přístroj a zamyká ovládání. V nastavení je možno uzamknout dotykový panel i tlačítka zároveň, nebo uzamknout pouze displej a tak si nechat odemknuta mechanická tlačítka. Což je velmi praktické. Kolikrát jsem při vkládání do kapsy něco omylem nechtěně přepnul a musel jsem přehrávač znovu vytahovat. Ovládání naslepo je velmi pohodlné a snad nikdo s ním nebude mít žádný problém.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz


Horní tlačítka

Dotykem se mašinka ovládá pohodlně, ale pouze dotykem prstu. Ovládání je stejné jako u iPodu Touch. Takže žádný stylus, nehty nebo třeba kytarové trsátko vám nepomůže ovládat přesněji.

Cowon S9 – Jednoduše neodolatelný
i Zdroj: PCTuning.cz


Dolní konektory a posuvník

Posledním druhem ovládání je pomocí pohybu. Nejenže si můžete otočit obrazovku na šířku, ale také přeskakovat skladby „škubáním“ přístrojem do stran. Navíc si nejvíce senzor užijete při hraní hry „Hunter“.

 Hlavní menu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hlavní menu


Zadní strana přehrávače

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama