sencor-spv-6706t-7-mobilni-televize
Zábava Článek Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

3. 4. 2009 00:00 17

Seznam kapitol

1. 3in1 v podání Sencoru 2. Design a ovládání 3. První spuštění a DVB-T 4. Analogový tuner a A/V vstup 5. Poslední informace a zhodnocení

LCD televize se v poslední době usídlují skoro v každé domácnosti. Většinou se ale jedná o úhlopříčky přesahující 30“. Dnešní článek by měl nabídnout produkt se stejnou technologií, ale vlastně úplně odlišný. Jedná se totiž o 7“ přenosnou LCD televizi, která nabízí jak analogový, tak i digitální TV tuner. Pojďme se na ni podívat podrobněji!

Reklama
Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak je již patrné z nadpisu dnešního článku, jedná se o produkt od firmy Sencor, která pro mnoho lidí asi není zrovna zárukou nejvyšší kvality, nicméně na trh uvádí produkty, které ostatním konkurují minimálně velice zajímavou cenou. Navíc dnes testovaný produkt, tedy 7“ LCD přenosná televize, nemá v rámci ostatních výrobců příliš konkurence. Následující stránky by měly toto poměrně zajímavé a především velice mobilní řešení podrobněji popsat a vám, kteří váháte nad jeho pořízením, pomoci při rozhodování.

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní specifikace:

Sencor SPV 6706T LCD-TV

Uhlopříčka LCD: 7" (18cm) 16:9
Typ TV tuneru: analogový, digitální (DVB-T)
Rozlišení LCD: 720x576 pixelů
Dálkový ovladač: Ano
Další funkce: video vstup, USB, příjem rádia
Rozměry zařízení (Š x V x H): 220x130x31mm
Hmotnost: 650g

Orientační cena včetně DPH: 2400,-Kč

Jak je patrné z tabulky, tak toto zařízení za cenu něco přes dva tisíce nabízí poměrně dost funkcí. Ať se jedná o samotnou televizi, kdy je součástí jak analogový, tak už i digitální tuner, jehož součástí je i přijímač rádia, kdy mezi radiem a televizi přepínáte jedním tlačítkem na čelním panelu, případně na dálkovém ovladači. Výhodou však jsou i vstupy a výstupy. Není totiž problém k tomuto zařízení připojit další multimediální hračky, jelikož disponuje video i audio vstupem, stejně tak jako audio/video výstupem. Nechybí ani konektor pro připojení sluchátek. Navíc lze z druhé strany připojit i jakékoliv USB zařízení, jelikož zde najdeme miniUSB konektor. Součástí balení je i redukce na standardní USB. Sencor si poradí s digitálním fotoaparátem, stejně tak jako s flash diskem. Nevýhodou však je fakt, že přes USB lze prohlížet pouze fotografie, nikoliv videa.

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

Typické balení Sencoru, v našem případě již přišlo trochu poničené.

Než se však dostanu k popisu všech funkcí, začneme samozřejmě obalem. Televizi dostanete v jednoduché papírové krabici, která je potištěna informace o zařízení, samozřejmě v angličtině. Kdo již kupoval nějaký produkt firmy Sencor, tak si asi krabici umí představit, protože výrobce využívá pro všechny svoje produkty podobný design obalů.

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

V balení pak najdete samotnou televizi, dálkový ovladač a poměrně dost příslušenství.

Po otevření na vás vykoukne několik manuálů a záruční list a pod nimi se již skrývá samotné zařízení v igelitovém pytlíku. Přes displej je samozřejmě nalepena ochranná folie, která chrání lesklou čelní plochu a proti poškození.

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

Proti poškrábání chrání v balení lesklou čelní plochu folie.

Nad televizí je pak v krabici naskládán zbytek příslušenství, které je poměrně obsáhlé. Najdeme zde malou anténu s magnetickým dnem pro snadnější uchycení. Dálkový ovladač, který na první pohled může vypadat trochu nepřehledně, ale praktický je určitě jeho tenký design. Pak je tu redukce miniUSB na standardní USB, auto-nabíječka, standardní nabíječka pro 220V a A/V kabely pro propojení s jinými zařízeními.

Sencor SPV 6706T - 7 mobilní televize
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vybalení tedy nezbývá, než se podrobněji podívat na design samotného zařízení a následně přejdeme i k funkcím.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama