Co hrát během koronavirové karantény?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Co hrát během koronavirové karantény?

Co hrát během koronavirové karantény?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 3. 2020 03:00 11

Seznam kapitol

1. Broken Lines 2. Call of Duty: Warzone 3. Ori and the Will of the Wisps 4. Doom Eternal
5. Pecky ve virtuálním světě 6. Resident Evil remake + spin-off 7. Gears Tactics, SnowRunner 8. Wasteland 3, World of Tanks Premium + můj „to do list“

Nebezpečná koronavirová nákaza doma uvěznila statisíce lidí. Pokud mezi ně patříte i vy, určitě přemýšlíte, jak tento čas vyplnit. Co jiného bychom vám mohli podstrčit než aktuální hry na PC. Proto jsem sesbírala tipy na tituly, které byste si neměli nechat ujít. Na poslední chvíli se přidal i World of Tanks s nabídkou 14 dní prémiového účtu zdarma!

Reklama

Náš přehled je rozdělený na dvě části. V první najdete nejlepší hry, které se urodily v uplynulých dvou měsících, které vás mohly minout, protože na hraní bylo méně času a které lze zařadit mezi tzv. AAA tituly. V druhé části se naopak podíváme na hry, které vycházejí v nadcházejících dvou měsících, protože je docela možné, že zákaz volného pohybu osob bude ještě nějakou tu dobu platit. Ale už dost řečí, pojďme na to nejlepší, co se v herním světě urodilo či urodí.

Hry v následujícím seznamu jsou řazeny podle data vydání (či plánovaného data vydání od nejstarších po nejmladší).

Broken Lines

Co hrát během koronavirové karantény?
i Zdroj: PCTuning.cz

Broken Lines sice není hra z AAA produkce, do tohoto výběru jsem ji ovšem propašovat musela. Podle mého názoru je totiž zbytečně nedoceněná, ačkoliv svou kvalitou v lecčem překonává i žánrovou špičku v podobě tahové série XCOM.

Ve hře se ujmete osmičlenného vojenského družstva, s nímž se musíte prokousat skrz nepřátelské území východní fronty. Kromě toho, že proti vám budou stát hromady roztodivných nepřátel, musíte se potýkat i s velice důležitým aspektem v podobě individuální a skupinové soudržnosti. Ukazatel soudržnosti vám v podstatě říká, jak jsou na tom vaši vojáci psychicky a jak jsou ochotni spolupracovat s ostatními členy posádky. Pokud ukazatel klesne na hodnotu nula, o člena posádky přicházíte stejně nevratně, jako by ho někdo zastřelil. A smrt je zde definitivní (pokud neurčíte jinak, což nedoporučuji), nemůžete ji zvrátit.

Mechanika permanentní smrti společně s psychologickými dopady boje na vaše hrdiny umocňuje vaše prožívání hry a RPG prvky. Pokud o hrdinu přijdete v pozdější fázi hry, bude vás to skutečně bolet, nikoliv pouze po hratelnostní stránce. V průběhu hraní vám totiž Broken Lines umně vyloží příběhové pozadí každého hrdiny, takže si k němu chtě nechtě vytvoříte vřelý vztah.

Právě schopnost vytvořit pouto mezi hráčem a jeho svěřenci je pro tuto hru maximálně unikátní (v takovém XCOMu si pozadí postav můžete leda domýšlet) a právě tahle schopnost z ní dělá naprosto skvělý zážitek.  Ač je Broken Lines na první pohled hodně nenápadným titulem, zasáhne vás u srdce a přiměje vás vzpomínat na ní s líbezným úsměvem na rtech.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama