ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!

ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!

Jan Schrenk

Jan Schrenk

8. 5. 2019 03:00 17

Seznam kapitol

1. ARMA III – Global Mobilization 2. Studená válka 3. Willkommen in Deutschland 4. Nové bojové prostředky
5. Příběh, grafika 6. Alfa a omega aneb design misí 7. Co s tím?

Série ARMA již dlouhou dobu potřebovala nějaký impuls. Od vydání dosud posledního třetího dílu uběhlo již téměř šest let a my, věrní až fanatičtí fandové Flashpointu, netrpělivě čekáme na nalití nové horké krve do žil. Vývojáři vsadili na externisty. A rozhodně se to vyplatilo, díky nim znovu ožívají vzpomínky na původní Flashpoint!

Reklama

Creator DLC

Recenzoval jsem pro PC Tuning zatím dva díly ságy ARMA, resp. DLC. Dostaly ode mě ubohé hodnocení 3 a 2 z 10. Masochisté a nenapravitelní sentimentální snílci, jako jsem já, si je můžete přečíst v článcích ARMA III: Tac-Ops Mission Pack – příspěvek na pivo? a ARMA III – tanks: bez mutliplayeru ani ránu. Obě dvě předchozí recenze jsem založil na sentimentu a na touze dostat za těžce vydělaný krejcar něco, co má smysl. Vlastně bylo docela těžké naplnit délku článku a nevyplnit přitom jen tři odstavce střídajícími se slovy NIC a MÁLO. Naštěstí tohle je už minulost.

ARMA III – Global Mobilization: zpátky za železnou oponu!
i Zdroj: PCTuning.cz

ARMA (a před ní i Flashpoint) vždy představovaly série nakloněné modderské komunitě. Již před těmi neskutečnými osmnácti roky byl v podobě komplexního editoru dán do rukou amatérů nesmírně silný nástroj. Živě si vzpomínám, jak jsem sám vytvářel příběhové animace, jak jsem ještě na gymplu s nějakým nástrojem daboval postavy a rozpohybovával jim ústa a jak jsem drandil ve V3S napříč Maldenem (ostrov v původním Flashpointu). Bylo to super. Vznikla řada lepších či horších módů z různých období moderních dějin, ale většina z nich trpěla zásadními neduhy tolik obvyklými pro modding jako takový: Obtížná instalace, nevyváženost prvků a zpravidla nedokončenost. Čest několika výjimkám.

 

Ale příslib oficiální podpory (a tedy zároveň i technické a kvalitářské supervize), to tady dosud nebylo. Tým, který se nové výzvy chopil jako první, si říká VERTEXMACHT a jeho jádro pochází od našich západních sousedů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama