Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 2. 2019 03:00 19

Začátek roku 2019 odstartuje pěkně zostra. Během prvních dvou měsíců roku má v rychlém sledu vyjít několik AAA titulů a pár zajímavých her s obrovským potenciálem navrch. V dněšním přehledu se podíváme, jaké nejnadějnější hry si na začátku roku nemůžete nechat utéct.

Reklama

V tomto přehledu najdete celkem devatenáct chystaných her. Patnáct z nich jsou AAA tituly, s největším zastoupením pokračování slovutných herních sérií. Zbylé čtyři hry jsou pak aspiranty na možné překvapení roku. Ať už však zamíříte do jakékoliv skupiny, faktem je, že při takové nadílce her se na začátku tohoto roku nudit nebudeme. Takže na co se těšit?

Trials Rising

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste hráli předchozí díly závodní hry Trials, možná tak jako já přemýšlíte o tom, co ještě by mohl přinést nový díl? Věřte nebo ne, ale je toho hodně, i když žádnou revoluci čekat nemůžeme. Základní principy hry i fyzikální model jsou téměř perfektní, takže Ubisoft se opět vydal po stopách rozšiřování stávajících možností.

V Trials Rising bude k dispozici ještě více závodů a to v různých módech, online i offline. K tomu si přičtěte obrovské možnosti přizpůsobení jezdců (helmy, bundy, kalhoty atd.), což je příjemné hlavně při kompetitivních online režimech.

A nakonec nemůžeme zapomenout na ještě větší možnosti při stavění vlastních drah a jejich sdílení s přáteli. Tady se přitom hodí podotknout, že Ubisoft přislíbil zpětnou kompatibilitu s minulými hrami, to znamená, že při stavění můžete používat prvky, které jste měli k ruce už v minulých hrách.

To všechno by mělo zaručovat pořádnou pestrost a dostatek obsahu pro všechny trial crossové nadšence. Více vám prozradí video níže:


Far Cry New Dawn

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Far Cry New Dawn vychází necelý rok po vydání pátého Far Crye a tak je více než jasné, že se nemůžeme těšit na spoustu novinek. Středobodem tohoto nového akčního dobrodružství bude ten samý svět, jako v předešlém díle, jenom s tím rozdílem, že bude po apokalypse. To by pochopitelně mělo přinést některá nová zákoutí i situace, nicméně pocit, z toho, že jste tady už jednou byli, stejně máte.

Mnohem zásadnější změny se chystají v hratelnosti. Ubisoft tentokrát vsadil na některé RPG prvky. Hráči budou mít možnost vylepšovat svoje vybavení, což by s sebou mělo přinášet například vyšší ničivost nebo menší zahřívání. Když se tedy postavíte tváří v tvář některému tužšímu nepříteli a podlehnete, nemusí to nutně znamenat, že byste byli leví. Možná postačí modernizace vybavení, i když kdo ví.

V přehršli informací, které Ubisoft za poslední měsíce uveřejnil, mě dále zaujal také nový přístup k Outpostům, tedy opevněným táborům. Kromě klasického zajetí se můžete rozhodnout pro vyloupení a následné opuštění tábora, které vede k opětovnému nastěhování nepřátel. Přijde vám, že je to netaktické? Tak to se pletete. Nové nastěhování totiž znamená novou kořist, nehledě na to, že nepřátelé se ve svém táboře ještě více opevní, což pro vás v případě opětovného nastěhování znamená ještě lepší tábor.

Další zajímavou novinkou by měl být fakt, že Far Cry New Dawn se bere až překvapivě vážně. Sice ještě není jisté, zdali tato hra nebude mít svého potrhlého šílence, nicméně některé ukázky naznačují o něco vážnější pojetí a vyprávění. Uvidíme, zdali se to v plné hře opět nesveze do praštěného skotačení komiksovo-pohádkového ražení, snad ne.

Jelikož Far Cry New Dawn vychází ve stejný den jako Metro Exodus (najdete na následující stránce), bude to mít hodně těžké. Uvidíme, jak se s touto svou nelehkou pozicí popasuje.


Metro Exodus

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

O Metro Exodus se v poslední době nemluví moc v dobrém, a to jenom kvůli tomu, že se jeho vydavatel rozhodl svůj nový titul vydat pouze na Epic Storu, nikoliv na Steamu. Jakkoliv je nepříjemné, že naše knihovna her se opět rozkouskuje, osobně s tímto rozhodnutím souhlasím. Steam na prodej digitálních her donedávna držel monopol a v mnoha případech svého výsostného postavení zneužíval. Třeba už jen tím, že po tvůrcích žádal až nehorázné poplatky za vydání.

Ale zpět k samotné hře. Pokud oželíte, že si ji budete muset spustit skrze klienta Epic Store (a to i pokud jste si hru předpobjednali na Steamu), měli byste dostat naprosto fantastické završení románové a potažmo i herní trilogie.

Pokud jste četli Metro 2035, tak jistě sami tušíte, že se s hlavním hrdinou konečně dostanete na delší dobu na povrch. Hra by navíc měla být mnohem otevřenější než předešlé dva tituly, přičemž tvůrci se nebojí ani slova otevřený herní svět. S tou otevřeností bych to ovšem zase tolik nepřeháněla, neboť ve hře stále budou některé hranice, v porovnání s předešlým čistě koridorovým putováním to ovšem bude výrazná změna.

Co je celé sérii vlastní a mělo by zůstat i u této hry, je celkově plíživá, hororová atmosféra. Asi nikdo nečekal, že Arťom při cestě napříč Ruskem bude potkávat mírumilovné králíčky s růžovými čumáčky, nebo roztomilé laňky s bílými ocásky, nicméně příšery předváděné v trailerech jsou opravdu nad veškerá očekávání. Hrůza a děs jsou navíc umocněny skutečností, že kulek do různých tipů zbraní a vlastně i všeho dalšího podpůrného vybavení je v postapokalyptickém světě až zoufale málo. Člověk tedy bude muset velice dobře mířit a co nejvíce šetřit.

Techničtí fanoušci nejspíše ocení také obrovský posun v grafickém zpracování. Metro Exodus patří mezi první hry, které podporují nové grafické karty s ray tracing. Hra tedy vypadá naprosto fantasticky, takže výlet po pustině by měl fungovat až romanticky, tedy dokud na něco strašlivého nenarazíte. Á propos, v jedno z trailerů tvůrci ukázali, že Arťom zavítá také do prostředí hodně podobného prostředí v Mad Maxovi. Jestli se tohle povede jako předešlé dva díly, budeme mít pravděpodobně už tento měsíc jasno o Hře roku.


Anthem

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Během prvních několika měsíců budila Anthem, alespoň v části publika, docela rozpačité dojmy. Mnozí tuto hru srovnávali s Destiny, což by vzhledem k jejímu komerčnímu úspěchu nebylo zase tak divné. Demo ovšem napovědělo, že Electronic Arts se nakonec vydali trošku jinou cestou než Activision Blizzard. A je to dobře.

Anthem by se podle všeho měl podobat spíše Warframu, přičemž podobnost je na první pohled až do očí bijící. V Anthemu svým oblekům říkáte javeliny, zatímco ve Warframu warframy atd. V demu se potom objevily klasické instancované mise, v nichž se na vás chystá sekvence úkolů (buď eliminace předepsaného množství nepřátel, nebo obrana strategických bodů, případně kousek od obojího).

Mrštnost ninjů je tady nahrazena jetpacky, které mají nepatrnou prodlevu a tak postavy v Anthemu působí o něco větší hmotností, ani zde se však nedočkáme vyložené revoluce, snad až na létání, které je nové.

Zatím to zní velice dobře, nicméně uzavřené demo, které bylo k dispozici pro majitele předobjednávek nebo nejvyšší členství EA Origin Access, naznačilo, že Anthem, ačkoliv vypadá neskutečně krásně, stále trápí významné technické nedostatky. Hráči měli problémy s připojováním na servery či s dlouhým načítáním lokací. Doufejme, že tohle všechno tvůrci do vydání ještě stihnou vyladit.


Dirt Rally 2.0

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokračování výborné závodní hry Dirt Rally vzbuzuje obrovské očekávání. Tvůrci z Codemasters zapracovali prakticky na všech aspektech – přidali několik nových vozů a lokací a dokonce upravili i jízdní model.

Zdali tento vysoce ambiciózní projekt uspokojí naše představy, se dozvíme už na konci měsíce. Do té doby nám nezbývá než se těšit a přehrávat si úchvatné trailer. Jeden takový trailer můžete zhlédnout níže:

Left Alive

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Left Alive je akční hra zasazená do světa série Front Mission, za níž stojí elitní vývojáři Tošifumi Nabešima (Armored Core), Šindži Hašimoto (Front Mission), a Jódži Šinkawa (Metal Gear). Příběh hry se odehrává v roce 2127 v ruském městě poté, co došlo k incidentu, který rozpoutal další válku.

Kromě zajímavého světa by se hra chtěla vyhranit také hratelnostně. Tvůrci slibují survival prvky a hlavně možnost řešit některé situace zcela odlišnými způsoby. Ano, to už jsme párkrát slyšeli, nicméně už brzy uvidíme, jak se takové sliby podaří splnit právě u této hry.

Crackdown 3

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Kdyby existoval žebříček her, které se v posledních letech nejčastěji odkládají (tzn. které se nejvíce zpozdily), Crackdown 3 bychom v něm jistě našli na nejvyšších příčkách. Tahle akční hra měla vyjít tuším už v roce 2016, nicméně letošní vydání je prý skutečně už na spadnutí. Uvidíme.

A na co by nás Crackdown 3 vlastně chtěla nalákat? Hodně se mluví o prakticky totálně zničitelném prostředí, což bude vlastně i gró celé hratelnosti, neboť naším úkolem bude v daném časovém limitu nadělat co největší paseku. I díky futuristickému zasazení vypadají první videa ze hry velice dobře. A už za pár dní uvidíme, zdali tenhle recept skutečně funguje.


Total War: Three Kingdoms

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Total War: Three Kingdoms nás zavede do Číny, do tzv. období Tří říší (mezi roky 180 a 260 našeho letopočtu). V této době se Čína vlivem občanské války štěpí na tři znepřátelené státy, přičemž každý je veden vlastním císařem. Jedním z těchto císařů se stanete i vy. A váš úkol je jednoznačný – chytrými vojenskými, ekonomickými a politickými tahy sjednotit rozhárané území Číny v jeden vysoce prosperující celek.

Devil May Cry 5

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Devil May Cry se pátým dílem údajně vrací k původní dějové lince, inovativní přístup, jako například v God of War však od ní nečekejte. Stále se bude jednat o divokou akci plnou démonů, motorek a ostrých mečů, ve které si ani na sekundu nevydechnete.

The Division 2

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

The Division 2 poběží na updatované verzi enginu Snowdrop, který byl použitý i při vývoji prvního dílu, nicméně prostředí bude zcela odlišné. Namísto zasněženého New Yorku se totiž podíváme do rozpáleného Washingtonu, což hře skutečně „sekne“. Herní prostředí díky tomu totiž není tak jednotvárné jako zasněžený New York. A kdyby vám ta změna náhodou nestačila, přislíbena jsou i některá další rozptýlení jako paluba Air Force One.

Z početných videí je jasně zřetelné, že The Division 2 se nesnaží o přehnaný realismus, ale stále jde cestou spousty vysypaných kulek i jen ne jednoho zabitého nepřítele. Pokud jste tedy byli spokojeni v jedničce, spokojení budete i zde.

Hlavní zábava přitom samozřejmě opět vyplývá z kooperativní a do značné míry i z kompetitivní hratelnosti, takže pokud se ve hrách rádi družíte, v kalendáři si musíte zakroužkovat datum 15. března, kdy tato hra vychází pro počítače i konzole.


The Sinking City

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

O The Sinking City jsme toho před vydáním neslyšeli zase tolik, ale i díky tomu ve mně tato hra vzbuzuje značná očekávání. Tvůrci z Frogwares, studia, které stojí například i za sérií Sherlock Holmes, The Sinking City definují jako lovecraftovskou detektivku. No řekněte, zdali vám to nezní dobře?

Sekiro: Shadows Die Twice

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Za titulem Sekiro: Shadows Die Twice stojí vývojářské studio From Software. Takže už asi sami moc dobře tušíte, na co se těšit. Stejně jako jejich předchozí majstrštyk bude Sekiro ultra obtížné akční RPG, jenom s tím rozdílem, že hra bude zasazená do feudálního Japonska, bude v ní stealt a o své duše při umírání prý nepřijdeme. 

Tropico 6

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Jestliže vám stejně jako mě pátý díl série přišel jenom jako vyleštěná čtyřka, potom by šestý díl měl vaše zklamání vyléčit. Tropico 6 by mělo být o pořádný kus větší, snad i hezčí a hlavně rozmáchlejší, hlavně co do možností. Namísto jednoho ostrůvku se konečně budeme starat o celá souostroví, což bude vyžadovat pořádné plánování infrastruktury. Tím pádem asi oceníme nově představené prvky, jako například tunely a mosty.

Tvůrci dále přepracovali systém výzkumu soustředící se na politické aspekty diktátorství a do hry prý přidali také dobře fungující kooperativní a kompetitivní multiplayer pro až čtyři hráče. Jestliže vám to zní dobře, těšte se na 29. března, kdy hra vyjde pro PC i konzole.


Eastshade

Velmi netradiční explorativní adventura, která se nás chystá zabavit malováním krajinek a kooperací s tamním obyvatelstvem.  

Nejočekávanější hry: Nač se můžeme těšit na začátku roku 2019
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama