Natec Genesis Nitro 880 – pro (má) náročnější záda
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Natec Genesis Nitro 880 – pro (má) náročnější záda

Natec Genesis Nitro 880 – pro (má) náročnější záda

Jan Schrenk

Jan Schrenk

9. 1. 2019 03:00 33

Seznam kapitol

1. Záda, záda, záda 2. Polská cesta 3. Na druhý pohled 4. Design
5. Ergonomie 6. Playseat jako playseat 7. Koupit/nekoupit?

Grafické karty, procesory, paměti, solidní desky, nějaké to SSD a pokud zbude korunka, tak snad i hezká skříň a monitor. No jo, jenže k čemu vám to všechno je, když máte chronické bolení zad, a zároveň jste tak líní jako já…

Reklama

Záda, záda, záda

Jsem přesvědčený, že téměř všichni, kdo čtete tyto řádky, trávíte v poloze „v sedě za počítačem“ více času, než by si byl býval váš ortoped přál. Pro vyvážený vývoj lidského těla je zkrátka vhodné jednotlivé součásti opotřebovávat tak nějak rovnoměrně, aby vaše tělo zkolabovalo tak, jak to má být, tedy hezky najednou, ideálně ve věku okolo sta let, případně, pokud nemáte na smrt čas, tak samozřejmě ještě o nějakou tu dekádu později.

Jenže pak jsou tady třeba takoví dělníci v automobilkách. Ti, kteří deset let montují nápravy a neustále zdvihají těžké brzdové kotouče. Před čtyřicítkou se jejich zedřené ruce raději přesouvají na nějakou lehčí, byť často ne jednodušší práci. Příběh horníků je ještě extrémnější. Tělo dostává třicet let neskutečnou sodu. Když začne okolo padesátky skutečně protestovat, odchází stále ještě mladý člověk do (někdy invalidního) důchodu, aby poslední dekádu svého života sám sobě zpestřoval vykašláváním dehtu. No a pak jsme tady my. Třicátníci sedící v teple kanceláří a přemýšlející, jestli bychom neměli kvůli karpálům používat namísto té generické myšoidní parodie od DELLu třeba Logitech Master MX 2S. Vedle rukou a suchých očí nás často trápí i naše záda. Ne, není to tak zlé jako po deseti letech zdvihání náprav, ale příjemný ani optimální stav to také není. A moje záda začínají protestovat celkem hodně.

Tato recenze vznikla vlastně z mého popudu. Co zkusit nějaké křeslo, které nejen že vykazuje známky ergonomie, ale které bude po všech stránkách univerzální i pro jiné bohulibé činnosti, než jakými je práce. Po (velmi) krátkém a trošku rozpačitém testování různých zdravotních židlí (Spinalis například) jsem od playseat neměl žádná velká očekávání. Ostatně tohle není primárně stavěné na bolavá záda, ale výsledek přesto překvapil.

Natec Genesis Nitro 880 – pro (má) náročnější záda
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama