Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 8. 2018 03:00 28

Seznam kapitol

1. Bioshock 2: Minerva´s Den 2. Zaklínač 3: O vínu a krvi 3. The Elder Scrolls: The Shivering Isles, Dragonborn 4. Dying Light: The Following 5. Dragon Age: Awakening, Fallout 3: Point Lookout 6. GTA IV: The Ballad of Gay Tony, Borderlands 2: Tiny Tina´s Assaoult on Dragon Keep
7. Half Life: Opposing Force, HL2: Episode Two 8. Baldur´s Gate II: Throne of Bhaal, AOE II: The Conquerors 9. Diablo II: Lord of Destruction, Warcraft III: The Frozen Throne, SC II: Legacy of the Void 10. Left Behind, Undead Nightmare 11. Několik dalších tipů

Stahovatelný obsah či datadisky jsou neodmyslitelnou součástí každé větší hry, ať už úspěšné nebo neúspěšné. Až na DLC totiž vydavatel a vývojář začne pořádně vydělávat. Většina DLC je proto spíše do počtu, najdou se ovšem i DLC, která (téměř) překonala kvalitu původní hry a zapsala se do dějin. Tady je máte v celé své kráse.

Reklama

Protože cena her se dlouhé roky nezměnila i navzdory inflaci, DLC jsou v současné chvíli hlavním zdrojem příjmů vývojářů a vydavatelů. Schopnost s DLC systémově pracovat a nabídnout hráčům nové dobrodružství, které by chtěli ochutnat, je tedy základem úspěchu. A i když některým vydavatelům nejspíš až do nekonečna bude procházet recyklace starých nápadů, najdou se i vývojářské společnosti a vydavatelé, kteří trpělivost hráčů nepokoušejí a raději se vydávají cestou kvality.

Asi nikoho nepřekvapí, že většina DLC zde uvedených vyšlo ke hrám, které zároveň patří mezi nejlepší hry vůbec, případně mezi nejlepší akční hry, RPG, strategické hry a podobně.

Ke každému DLC zde uvedenému přidávám informace o tom, k jaké hře bylo vydáno, kdy bylo vydáno a také o jeho hodnocení na serveru Metacritics (ve formátu hodnocení herních kritiků/samotných hráčů), tedy samozřejmě pokud je dostupné.

Minerva

s Den

  • Vyšlo ke hře: BioShock 2
  • Datum vydání: 31. března 2011
  • Hodnocení: nedostatek hodnocení / 8,2 b

Nejlepší herní rozšíření (DLC) všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

BioShock 2 sice nedokázal naplnit očekávání některých fanoušků, nicméně rozšíření Minervas Den patří k tomu nejlepšímu, co tato značka přinesla. Možná i díky tomu, že za ním nestojí původní vývojářské studio, ale Fullbright Co., které má na svědomí zábavné narativní hry Gone Home a Tacoma.

V Minerva's Den dostáváme šanci poznat Rapture z docela jiné strany – jako město ovládané mocným superpočítačem The Tinkerem. Vedle zajímavé příběhové linky s opravdu překvapivým vyústěním přináší Minervas Den pochopitelně i nové zbraně. Legrace je především s Ionovým laserem, ale ani Gravity Well nepůsobí vůbec špatně.

Osobně se mi BioShock 2 docela líbil, jenže na to, co pak tvůrci předvedli v DLC Minerva's Den, to vážně nemělo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama