Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší hry na téma programování na Steamu

Nejlepší hry na téma programování na Steamu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 7. 2018 03:00 12

Seznam kapitol

1. Silicon Zeroes 2. Else Heart.Break (), While True: Learn () 3. Human Resource Machine, LogicBots 4. Hacknet, SpaceChem 5. Infinifactory, TIS-100
6. SHENZHEN I/O 7. Duskers, Quadrilateral Cowboy 8. Mainlining, MHRD, Screeps 9. Chcete si vzít něco k vodě?

Pokud se naučíte programovat tak, že budete vědět, co děláte, je to zábavné. Jenže dostat se tak daleko může být hodně obtížné. Pomoci mohou různé kurzy, ale vůbec nejoblíbenější pomůckou, která vás naučí základním principům, jsou programovací hry. Budou vás totiž učit formou zábavy. Vrhněte se na sebezdokonalování!

Reklama

Ruku na srdce, udělat z programování herní hit není už z podstaty věci možné. Programovací hry, až na malé výjimky, stojí na okraji zájmů herní komunity. Zabývají se jimi pouze nadšení programátoři či lidé, kteří by se v programování chtěli zdokonalit.

Přesto existuje hned několik vývojářů, kteří právě na programovací hry vsadili nebo opakovaně sázejí. Výběr programovacích her je tedy poměrně velký, takže pokud z nějakého důvodu bažíte právě po tomto typu her, máte z čeho vybírat.

Abych vám usnadnila výběru zajímavého titulu, připravila jsem pro vás tento seznam. Najdete v něm ty nejzajímavější hry na téma programování (a podobné), které se prodávají na Steamu. Pro větší pestrost jsem do něj přidala i nějaké technické hry, které nejsou úplně o programování, ale věnují se trošku odlišným oborům (například sestavování vlastního PC).

Ke každé hře přidávám informaci o datu vydání (a tedy stáří hry), vývojáři hry a oficiální stránky (je-li dostupná).

Silicon Zeroes

  • Datum vydání: 18. září 2017
  • Vývojář: PleasingFungus Games

Nejlepší hry na téma programování na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

V Silicon Zeroes se vrátíte v čase do 60. let minulého století a stanete se členem vůbec prvního startupu ze Silicon Valley.

Silicon Zeroes je jedna z nejlepších logických/programovacích indie her, která vás učí základům počítačových technologií. Na rozdíl od programovací Human Resource Machine je tato hra zaměřená na základy elektroniky a fungování PC. Celkem 70 levelů vám vysvětlí základy a postupně vás dovede, až ke stavbě vlastního procesoru.  Hra je poměrně těžká, určitě se nehodí pro začátečníky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama