Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 1. 2018 03:00 31

Seznam kapitol

1. Kingdom Come: Deliverance 2. Far Cry 5 3. Anthem, Code Vein 4. Jurassic World Evolution, Surviving Mars 5. Project Hospital, Tropico 6
6. Metro Exodus, State of Decay 2 7. We Happy Few, Vampyr 8. Metal Gear, Left Alive 9. Další zajímavé projekty

Nový rok s sebou nepřináší pouze novoroční předsevzetí, ale také vyhlídky na zajímavé nové hry. Čekají nás akce, strategie, RPG i řada dalších žánrů vyvíjených jak pod taktovkou velkých studií, tak zafinancovaných z kickstarterových kampaní. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější projekty, s jejichž vydáním se počítá na rok 2018.

Reklama

Uplynulý rok nestál z pohledu hráče za moc. Dočkali jsme se pár klasických blockbusterových her, z nichž asi nejvíce překvapil (míněno nejpříjemněji) Assassin´s Creed: Origins.

Osobně mi největší radost udělala South Park: The Fractured But Whole. A špatný nebyl ani Wolfenstein II: The New Colossus, Ghost Recon: Wildlands či Resident Evil 7. Nic z toho však nebyl takový ten titul, který by vás posadil na …

Poměrně velkou mizérii podtrhuje i fakt, že na začátku roku se začaly prodávat VR brýle, které měly změnit celý herní svět… Tohle herní sucho ale mělo jednu výhodu – konečně se mi podařilo dodělat všechny resty a to včetně těch, které mi v seznamu úkolů visely několik let.

Vyhlídky na příští rok jsou podobné, i když začátek roku vypadá hodně nadějně. Navíc nikde není psáno, že se během roku neukáže nějaká super pecka, která se (podobně jako Playerunknown´s Batttlegrounds v roce 2017) zapíše do historie her.  

Ale dost už bylo hodnocení a předpovídání toho, co se bude dít v následujícím roce. Pojďme se podívat na tituly, které jsou již delší dobu ohlášené a kterých se s největší pravděpodobností (už, konečně) dočkáme. Vybrala jsem osmnáct her, na které se nejen já nejvíce těším. Pokud mezi nimi nenajdete tu vaší oblíbenou, klidně se o ni s námi podělte v diskuzi!

Kingdom Come: Deliverance

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz

Kingdom Come: Deliverance je akční RPG viděné z první osoby zasazené na území České republiky. Hra by měla stavět na historicky věrných reáliích (tzn. žádní draci a další příšery) a věrném soubojovém systému, kdy s meči a dalšími zbraněmi nebudeme moci máchat podle libosti. Každý úder bude mít řád, bude nějakou dobu trvat, takže při soubojích bude nutné plánovat a údery precizně kombinovat.

O Kingdom Come: Deliverance asi nemá smysl dále polemizovat. Tato hra se objevila v seznamu nejočekávanějších her za rok 2015, 2016 i 2017. Během té doby se z prostého kickstarterovského projektu na samostatně stojící RPG titul nejprve stala hra o třech dějstvích, která se nakonec rozrostla na sérii tří her, z nichž Kingdom Come: Deliverance by měl být první díl.

Vedoucí projektu Daniel Vávra nedávno prozradil, že v době kdy vyšel první Assassin´s Creed měl v ruce prototyp hry, která tomuto projektu jakoby z oka vypadla (zmínky jsou o tom i v jeho komentáři k AC v posledním čísle Levelu). Doufejme tedy, že i v případě Kingdome Come: Deliverance se Danielu Vávrovi podařilo být podobně nadčasoví, a že vznikne projekt, který prorazí. A také doufejme, že toto je poslední článek, ve kterém Kingdom Come: Deliverance vyhlížím (a tedy že konečně vyjde).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama