Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

21. 12. 2017 03:00 14

Seznam kapitol

1. Jeden GOG vládne všem 2. 2015 A VÝŠ 3. 2010–2014 4. 2005–2009 5. 2000–2004 6. 1999 a starší

Tedy, ne úplně přesně. Platforma GOG sice nabízí hromadu dárků, ale musíte je zacvakat tvrdou měnou. Ostatně tak to fungovalo vždycky, ale tentokrát je za mrzký peníz nabízeno opravdu hodně, hodně dárků. Pokud si chcete udělat radost, v článku najdete tipy na to nejlepší, čím si zpříjemnit období Vánoc.

Reklama

Jeden GOG vládne všem

Máte rádi Vánoce? Stromek, dárky, cukrové obžerství a celkově vánoční atmosféru? Nebo byste radši, kdyby někdo vzal motorovou pilu a dary nosícího otrapu (Ježíšek, Satan Claus imperialista, komunista děda Mráz a podobně) zahnal zpátky do jeskyně, nebo kde to vlastně bydlí? Ať tak či onak, vánočního šílenství lze využít mnoha způsoby. Někdo prodává kradená opelichaná košťata a vydává je za stromky, jiný nabízí třeba medovinu a mnozí obchodníci se předhánějí v před-během-po-vánočních výprodejích. A pokud jde o herní či hardwarové výprodeje, z toho máme my, maniaci dřepící za monitory, jedině užitek.

Jeden takový báječný výprodej právě probíhá na herní platformě GOG. Téměř tisíc titulů od nejlepších pecek typu Zaklínač 3 až po dávnou pařanskou historii, jakou je třeba první díl série Ultima, Akalabeth. Slevy dosahují až 90 %, což je dost pádný argument pustit nějaký ten chlup. Výprodej trvá až do 26. prosince tohoto roku (překvapivě), a to je dost času pro nasyslení pořádně objemného herního archivu.

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

GOG je jedinečný projekt, za kterým stojí lidé spojení s respektovaným CD Projekt Red, tedy s autory fenomenální zaklínačské série. Nejen, že všechny prodávané hry jsou bez otravných protipirátských ochran, ale hlavně je možnost pořídit i prastaré herní legendy a rozjet je na dnešních hyperstrojích. A jaksi mimochodem i ulevit svědomí, že konečně máme legálně hry, které jsme za mlada pokoutně sháněli, kde se dalo. K tomu je u každé hry něco navíc, artworky, manuály, videa a fůra dalších věcí, které dělají z GOGu příjemný pařanský kutloch. Samozřejmě disponuje i vlastním klientem GOG Galaxy, který nabízí snadnou správu portfolia.

V tomto článku dám několik tipů na hry, které by žádný pravověrný hráč neměl minout. Vzhledem k cenám, které začínají pod jedním eurem, je možné za pár stovek nakoupit tolik her, že po celý rok bude co pařit. V jádru založení hazardéři mohou místo pečlivého vybírání za necelé tři éčka inkasovat hvězdu, ve které je skryta libovolná hra. Takže, má-li někdo štěstí, za pár šupů získá předraženou novinku v ceně Jumbojetu. V opačném případě bude smolař proklet ošklivou starou vykopávkou, která sama o sobě stojí méně než krysí chlup. Ale kdo by odolal aspoň jednou nezkusit štěstí.

Velmi dlouho jsem také zvažoval, jak tipy seřadit. Vybrat jen to skutečně nej, nehledě na žánr a rok? Nebo se řídit žánry a k nim dodat povedené kusy? Nakonec jsem po horečce a propoceném triku zvolil rozdělení podle pětiletky, stejně jako GOG. Předpokládám, že podle toho se může řídit každá generace. Mechem obrostlí skalní pařani se zájmem projedou i nabídku devadesátých let, kdežto mladý potěr bude spíše hledat jen pár let zpět. A jelikož her je skutečně hodně, zvolené kousky nejsou ani zdaleka jediné, které stojí za povšimnutí. Na každé časové období jsem se také snažil vybrat víc žánrů, aby se zachovala rozmanitost.

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama