Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?

Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 11. 2016 03:00 17

Seznam kapitol

1. Adventury 2. Strategie 3. Akční 4. Závodní/simulátory
5. RPG 6. Pro vaše děti a příležitostně hrající přítelkyně 7. Dárky pro náročné

Rok 2016 se za pár hodin dostane do svého posledního měsíce, což znamená, že je nejvyšší čas myslet na vánoční svátky a nákup dárků. Pokud jste ještě nevybrali všechny dárky pro své nejbližší a máte ve svém okolí náruživé hráče, pomůžeme vám několika tipy na nejlepší krabicové hry tohoto roku z nejrůznějších herních žánrů.

Reklama

Někteří lidé Vánoce považují za nejlepší období roku. Někteří lidé možná tento pocit nesdílí, obzvlášť pokud nemají vymyšlené a nakoupené dárky. Pokud je to i váš případ, mohl by vám pomoci tento článek. Najdete v něm výběr nejlepších vánočních dárků z oblasti videoher. Je-li obdarovávaný vášnivým hráčem, po přečtení tohoto článku budete mít o starost méně.

V následujícím článku jsem se zaměřila především na krabicové hry, které jednoduše dají zabalit pod stromeček tak, abyste obdarovaným udělali radost i nějakými „tvrdými dárky“. Na konci článku potom najdete tipy na univerzálnější dárky a na dárky pro náročnější hráče. Pevně věřím, že těmito dárky nepohrdne žádný správný videoherní fanoušek (alespoň pokud se trefíte do žánru a nekoupíte hru, kterou má už jednou odehranou).

Samozřejmě, nic vám nebrání v tom, abyste nakoupili elektronické verze hry, respektive kódy, které pak můžete aktivovat v jenom z portálů digitální distribuce (Steam, GOG, Origin). V takovém případě vám doporučuji využívat prověřené obchody, jako je g2a.com, key4you.cz nebo muve.cz, kde vám nehrozí rozčarování z dodání nefungujícího kódu.

Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tipy na vánoční dárky doplňuji informacemi o hodnocení hry na serveru Metacritics, a to jak z řad hráčů, tak i z řad recenzentů. Dále přidávám odkaz na oficiální stránky hry, nebo na stránky, kde můžete získat více informací a prohlédnout si trailery, videa, screenshoty atd.

Nakonec přidávám údaje o nejnižší možné ceně dané hry, kterou jsem na českém internetu našla k 24. 11. 2016. Pokud tuto hru budete objednávat z e-shopu, musíte pochopitelně počítat ještě s cenou za poštovné.

Adventury

Tento rok jsme se sice dočkali pouze dvou adventur, které se vedle elektronické distribuce v našich luzích a hájích dostaly také do krabic, obě tyto adventury jsou ovšem naprostými klenoty tohoto žánru.

Sherlock Holmes: The Devils Daughter

Adventurní série Sherlock Holmes se v nejnovějším díle s podtitulem Devils Daughter převlékla do ještě akčnějšího hávu než posledně, takže vedle sbírání důkazů, dedukcí a spojování posloupností budete například vyvažovat při přelézání vyvýšenin nebo hledat správný postup obrany při hospodských rvačkách. Asi tím nejsympatičtějším bonusem je ovšem počeštění titulků, které umožňuje i lidem bez znalosti světových jazyků, aby se naprosto ponořili do hry.

Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?
i Zdroj: PCTuning.cz

Polda 6

Vývojáři ze ZIMA Software se ve snahách zafinancovat pokračování klasické české adventurní série Polda rozhodli tento rok vydat hru Polda 6 na Steamu. Hra tam dostala název Detective Hayseed: Hollywood, což lehce naráží na zápletku hry.

Pár hodin před rozdáváním Oskarů se z hlavního ústředí Hollywoodu ztrácí nominace. A jelikož jsou ti nejznámější detektivové na světě (Jessica Fletcher, Columbo atd.) kvůli účinkování v populárních seriálech potenciálními podezřelými, úkol vyhledat sprostého zloděje dostává na starost český všeználek Pankrác.

Adventura Polda 6, aneb Detective Hayseed je definována svérázným suchým humorem a skvělým dabingem, na němž se podílel Luděk Sobota, Martin Dejdar, Iva Pazderková, Jiří Lábus, Jiří Krampol, Jiří Mádl, Miroslav Táborský, Valérie Zawadská a Bohdan Tůma.

I přestože se nejedná o novou hru, nadešel skvělý čas na oprášení herního zážitku. Alespoň pokud dotyčný hráč miluje českou klasiku.

Digitální verzi hry můžete zakoupit přímo na oficiálních stránkách tohoto projektu.

Tipy na vánoční dárky: jaké hry pod stromeček?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama