Herní myš od profíků pro profíky: Fnatic Gear Clutch G1
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Herní myš od profíků pro profíky: Fnatic Gear Clutch G1

Herní myš od profíků pro profíky: Fnatic Gear Clutch G1

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

8. 11. 2016 03:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Design a provedení 4. Tlačítka a povrchy
5. Senzor, ergonomie a testování 6. Software 7. Závěr

Progaming je velká věc a výrobci na to reagují. A tak vznikla i žhavá novinka Clutch G1 – optická myš s prověřeným senzorem PMW-3310 od Pixart určená nejen pro hráče světoznámého týmu Fnatic. No a když to používají takové hvězdy, tak to asi bude stát za to! Jak si tedy vede nástroj profesionálů eSportu v porovnání s konkurencí?

Reklama

Dnes se podíváme na další zajímavou myš, tentokrát jde o Clutch G1 od Fnatic Gear. Značka herních periferií Fnatic Gear vám možná nic neříká, ale ve skutečnosti to není nějaký čínský nováček. Ba naopak – Fnatic Gear vznikl z Func, což je Kalifornský výrobce s mnohaletou tradicí.

Nějaký ten rok zpátky jsme od nich recenzovali myš Func MS-3, která nám po testu v redakci zůstala na další užívání. A to je nejtěžší zkouška myši. Tím, že ji používáte denně po dobu mnoha měsíců, se dozvíte o výrobku o dost více než při běžné recenzi.

Clutch G1
i Zdroj: PCTuning.cz
Clutch G1

Jeden příklad za všechny. Testovali jsme i SteelSeries Rival, který vyšel z recenze jako vynikající volba pro hráče. Po pár měsících používání se ale začaly projevovat nedostatky, zejména to, že gumové úchopy se pod prsty začaly doslova rozpouštět. To je jedna z věcí, kterou prostě během normálního testu neobjevíte. No a Func MS-3 taky trpí neduhem, který se projeví až po nějaké době. O co šlo a podařilo se vyřešit (i na základě naší zpětné odezvy) tento nedostatek výrobci u nové Clutch G1?

To jsme ale trochu odběhli od toho, co je vlastně zač Fnatic Gear a Clutch G1. Pokud patříte mezi hráče, a sledujete alespoň trochu dění v herním světě, tak jste určitě zaregistrovali eSport „značku“ Fnatic. Ta působí hned v několika titulech na špičkové úrovni. A proč nevyužít dobrého jména pro propagaci herních periferií, že? Tak vznikl Fnatic Gear. Základem herní výbavy je bezesporu myš, proto tu máme Clutch G1. Nejde ale jen o to, že se výrobce hardwaru sveze na vlně eSport hype. To, že to s vybavením od Fnatic Gear myslí vážně, je jisté – používají ho i hráči Fnatic týmů.

Herní myš od profíků pro profíky: Fnatic Gear Clutch G1
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama