BioShock The Collection – rozpačitý návrat do Rapture
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek BioShock The Collection – rozpačitý návrat do Rapture

BioShock The Collection – rozpačitý návrat do Rapture

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 9. 2016 03:00 24

Seznam kapitol

1. Zrod legendy 2. Pravidlo číslo 34 3. BioShock – obsah remasterované verze 4. BioShock – grafické a technické zpracování 5. BioShock 2 – obsah remasterované verze
6. BioShock 2 – grafické a technické zpracování 7. BioShock Infinite – obsah remasterované verze 8. Zvenku muzeum, zevnitř lyceum 9. Zadarmo dobré, jinak vydržte

Přibližně devět let poté, co Rapture hráčům poprvé otevřela své dveře, se vracíme do podmořského světa v BioShock The Collection – balíku her BioShock, BioShock 2, BioShock Infinite, většiny DLC i bonusů a s vylepšenou grafikou prvních dvou dílů. Co v kolekci najdete, co v ní chybí a co dostanou majitelé starších verzí zdarma?

Reklama

Píše se datum 21. srpna 2007, když Ken Levine a jeho tým za pomoci společnosti 2K Games vydává FPS hru BioShock. Duchovní nástupce System Shocku nás zaplavil myšlenkami objektivismu (dobro existuje nezávisle na lidském vědomí), které se rozpínaly na dně Atlantského oceánu, kde vyrostlo bájné město Rapture.

Izolovaný svět vizionáře Andrewa Ryana nabízel útočiště pro umělce, vědce a jinou inteligenci znechucenou morálním stavem světa po 2. světové válce. Jenže jak už to tak bývá, myšlenka svobodného podnikání, života bez cenzury a morálky vycházející z pečlivého výzkumu se vymkla z ruky.

Jen několik let po založení města byla objevena látka ADAM. Jejím prostřednictvím šlo upravovat DNA a tudíž i vlastnosti a schopnosti člověka. Jenže jak už to tak v životě bývá, každá mince má dvě strany, takže Rapture kvůli ADAM brzy čekají problémy. Nadužívání ADAM způsobuje nesmazatelné mentální narušení lidí, kteří se stávají značně nebezpečnými a celá Rapture se tak dostává do občasné války.

Z ADAM vycházejí speciální schopnosti a dovednosti (plasmidy a genová tonika) hlavní postavy Jacka, který se do Rapture dostává náhodou – po letecké katastrofě. První BioShock byl koncipován spíše jako survival hororová hra, to znamená, že vám po zádech neustále běhal mráz. Hráči na ní oceňovali také netradiční prostředí a příběh protkaný morálními otázkami.

BioShock The Collection – rozpačitý návrat do Rapture
i Zdroj: PCTuning.cz

BioShock je tak právem považována za jednu z nejlepších videoher všech dob, takže se dalo čekat vydání její vylepšené verze, protože v dnešní době vychází (hlavně kvůli novým konzolím) remaster každého druhého hitu.

Vydavatel 2K Games se tímto remasterem dle mého názoru trefil do vkusu spousty zvědavých hráčů, kteří rádi ztratí čas u legendárního titulu, u jehož vydání z nějakého důvodu chyběli.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama