Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2016 03:00 7

Seznam kapitol

1. VA-11 HALL-A 2. INSIDE 3. Starbound 4. This is the Police
5. Overcooked 6. Phantaruk 7. Obduction 8. Crush Your Enemies, The Turing Test

I přestože nás v létě trápil nedostatek velkých AAA titulů, nedá se říct, že bychom nebyli úplně na suchu. Toho, že si velká studia udělala prázdniny, využila nezávislá herní scéna. Ta nové hry chrlila s kadencí dva zajímavé tituly za týden. Pojďte se s námi podívat na výběr těch nejlepších indie her, které vyšly za poslední tři měsíce.

Reklama

I přestože jsem v nedávném výběru nejlepších podzimních her mluvila o tom, že za sebou máme okurkovou sezónu, musím říct, že hráči se v létě zase tak špatně neměli. Za velkou herní produkci to na ty tři měsíce po E3 převzaly malé vývojářské společnosti a drobní vydavatelé, kteří už nejednou dokázali, že světu mají co říct a že ho i bez zvučných značek umí také dobře pobavit.

Pokud patříte mezi zaryté odpůrce drobných nezávislých titulů, tento článek vás nejspíše nenadchne. Ale ještě než ho stihnete zatratit, vězte, že v něm nenajdete pouze „dvojrozměrné kraviny“ a „pixelartové zhovadilosti“. Minimálně ve třech případech se bude jednat o velmi solidní trojrozměrné hry, přičemž jedna z nich se řadí do ranku akčních her a hororů.

VA-11 HALL-A

  • Žánr: cyberpunková novela
  • Datum vydání: 21. června 2016

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz

VA-11 HALL-A (s podtitulem Cyberpunk Bartender Action) nás zavádí do vzdálenější budoucnosti, v níž lidem vládnou korporace a to skrze nanotechnologie a vykonavatele spravedlnosti s názvem White Knights. I v takovém světě je ale stále čas na drobné radosti, jako je víno, zpěv a ženy.

Ve hře se stáváte barmankou Jill, která pracuje v podniku usazeném v místnosti VA-11 a hale Hall-A (odtud tedy název hry). Tomuto baru se přezdívá také „Valhalla“, z čehož ve hře vyplyne pár zajímavých situací. Hosté tohoto baru jsou totiž mnohdy dost nepředvídatelní, nebo rovnou divní, s čímž se nejspíše i ve skutečném světě musí potýkat všichni barmani.

Ve hře potkáte všechny možné existence, jmenovitě nafoukané ředitele, talentované muzikanty, nebo YouTubery, kteří pro sledovanost udělají naprosto cokoliv. I přes své jasně cyberpunkové zasazení tak hra dokáže reflektovat problémy současných dní. A často si z nich dokonce vystřelí.

Převážná část hry sestává z povídání s těmito lidmi. Rozhovory však probíhají automaticky, na vás je pouze to, abyste je vnímali. V rozhovorech totiž často narazíte na indicie potřebné pro druhou část hry – míchání koktejlů. Každý host má jiné chutě a přání, takže koktejly se často různí. Pokud je namícháte špatně, nedostanete spropitné ani peněžité bonusy od zaměstnavatele. A to je problém.

Mezi jednotlivými dny nakupujete své hrdince různé věci, které potřebuje k tomu, aby se cítila v pohodě. A nakonec musí dojít i k platbě nájemného a elektriky, což je otázkou života a smrti. Malým bonusem je výborný sountrack, který si ve hře můžete libovolně namíchat díky jukeboxu.

Jak už jste asi pochopili, VA-11 HALL-A není hra v tradičním slova smyslu. Na druhou stranu se ale nejedná jenom o pouhou novelu. Rozhodnutí, zdali by se vám něco takového mohlo líbit, nechám čistě na vás samotných.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama