Quantum Break – když selžou hrátky s časem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Quantum Break – když selžou hrátky s časem

Quantum Break – když selžou hrátky s časem

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 4. 2016 03:00 17

Seznam kapitol

1. Remedy a její košatý rodokmen 2. Časový paradox 3. Dva v jednom 4. Grafika z Xboxu, HW nároky z budoucnosti 5. Tohle tu už párkrát bylo 6. Shrnutí, závěrečné hodnocení

Na naše počítače se v těchto dnech dostává jedna z nejočekávanějších her letošního roku. QuantumBreak od finského vývojářského studia RemedyEntertainment by měla definovat nový žánr akčních her s dech beroucími filmovými vstupy. Ale jak je to s ní ve skutečnosti? Na to vám odpovíme v dnešní recenzi.

Reklama

Pokud bychom dělali seznam nejúspěšnějších herních studií všech dob, měřeno podle zábavnosti a celkové kvality jejich her, Remedy Entertainment by se v něm určitě nacházelo. Finské studio, které bylo založeno už v roce 1995, nám kromě legendární top-down závodní střílečky Death Rally a psychologického hororu Alan Wake dalo třeba o nezapomenutelnou sérii Max Payne.

Proto když se objevily první informace o tom, že Remedy Entertainment pracuje na nové hře, chtělo se zasvěceným hráčům dělat radostí kotrmelce. Další vlna vzrušení přišla ve chvíli, kdy nám Remedy nechali nahlédnout pod pokličku, abychom zjistili, že hra se bude točit kolem hrátek s časem. To samozřejmě slibovalo spoustu nevšedních herních možností a velmi zajímavý příběh navrch.

Jenže pak nás čekaly zase ty horší chvíle. Vydavatel Microsoft se totiž rozhodl, že stagnující prodeje Xboxu One podpoří exkluzivními hrami, takže jsme nějakou dobu žili v domnění, že Quantum Break bude dostupný pouze pro tuto konzoli (minimálně po omezenou dobu).

Quantum Break – když selžou hrátky s časem
i Zdroj: PCTuning.cz

Někde v průběhu vývoje Quantum Break však Microsoft pozměnil obchodní strategii a rozhodl se tuto hru vydat i na počítačích, navíc v úplně stejnou dobu jako na konzolích Xbox One. Jenže o happy endu se bohužel mluvit nedá, a to hned z několika různých důvodů.

Předně – Quantum Break je dostupný pouze v obchodě Microsoftu. Z něj se mi stahoval asi dvakrát déle, nežli se mi stahují hry ze Steamu, nehledě na to, že tu a tam spadl. Odhlédneme-li od toho, že Quantum Break si nemůžete zařadit do knihovničky na Steamu, problémem se jeví i samotný koncept hry a celkově hratelnost. Zkrátka a dobře, tohle si v Remedy za rámeček nedají.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama