Vánoční tip: Jak na kódy a kredit pro digitální distribuce
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční tip: Jak na kódy a kredit pro digitální distribuce

Vánoční tip: Jak na kódy a kredit pro digitální distribuce

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 12. 2015 03:00 24

Seznam kapitol

1. Digitální distribuce – pohodlí 2. Steam 3. Origin 4. Xbox Live
5. PSN 6. GOG, Uplay 7. Další tip: předplacené karty pro FreeToP(l)ay a další

Vedle kralujícího Valve mají svůj online obchod všichni velcí hráči včetně Microsoftu, Googlu, Ubisoftu nebo Electronic Arts. Jednou z možností, jak někoho potěšit, je předplacenka, za kterou si už pořídí to, po čem touží nejvíc. Systém nákupu a dobíjení kreditů nebo přímo daných her se v nich ale liší. Podíváme se na ty nejznámější.

Reklama

Říká se, že dávat někomu jako dar přímo peníze svědčí jen o tom, že nemáte dostatek fantazie anebo dotyčného moc dobře neznáte. Kdyby to tak dělali všichni, skončí to jako v té anekdotě, kde si maminka půjčila od sousedky tisícovku, tu dala tatínkovi, tatínek dceři, dcera mamince, a maminka ji vrátila sousedce, všichni byli obdarovaní, a nikdo nic nedostal.

Jenže v dnešní hektické době to nemají rodiče či prarodiče s dárky pro své ratolesti tak jednoduché – pokud nemáte stejné zájmy a bedlivě nesledujete vývoj, je skoro až nemožné pořídit někomu jako dárek přesně tu hračku, po které nejvíc touží a která mu bude nejlépe vyhovovat (teda pokud si přímo nenadiktuje, co máte pořídit, ale to už zase není žádné překvapení, že).

Celkem elegantní možností, jak se vyhnout přímému darování peněz a přitom minimalizovat riziko nechtěného daru, je pořízení kreditu pro distribuční systémy, za který už si obdarovaný pořídí to, co chce a kdy chce – proč nakupovat právě teď a nepočkat si nějaké pořádné slevy, že...

Digitální distribuce je jeden z největších fenoménů posledních let a to nejen co se týče světa videoher. Díky digitální distribuci již nemusíte navštěvovat kamenné obchody, případně stát dlouhé fronty při uvedení, abyste se nakonec dozvěděli, že váš oblíbený interpret či herní titul je již vyprodaný.

Vánoční tip: Jak na kódy a kredit pro digitální distribuce
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné době stačí zapnout počítač, otevřít příslušný distribuční kanál (například Steam), zde vybrat svou oblíbenou hru a dvěma kliknutími ji koupit. Samozřejmě pokud na svém účtu máte dostatečný kredit.

Jestliže jste tímto způsobem hry a další položky včetně aplikací, knih nebo hudby ještě nenakupovali, ale rádi byste to zkusili (případně pokud máte ve svém okolí zapáleného hráče a hledáte pro něj správný dárek), na následujících řádcích najdete potřebné rady a to včetně návodu, jak dobíjecí karty nebo kódy na hry aktivovat.

V tomto článku si probereme možnosti nákupu předplacených karet:

  • Steam Wallet
  • Origin
  • Xbox Live
  • PSN
  • GOG
  • Uplay
Vánoční tip: Jak na kódy a kredit pro digitální distribuce
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama