LEGO Worlds: Jak by vypadal Minecraft z kostek LEGA
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek LEGO Worlds: Jak by vypadal Minecraft z kostek LEGA

LEGO Worlds: Jak by vypadal Minecraft z kostek LEGA

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 6. 2015 03:00 6

Seznam kapitol

1. Minecraftu se objevila konkurence 2. O čem LEGO Worlds je? 3. Kostička ke kostičce 4. Cesta do středu Země
5. LEGO panáci se kosí hravě 6. Přiblížení, které vůbec nic nenaznačí 7. Závěrečné shrnutí

Fenomén jménem Minecraft se snaží napodobit zástupy vývojářů. Přesto zatím nenašel žádného pořádného konkurenta. Jedno zrníčko naděje už ale klíčí na Steamu v programu Early Access. Hra LEGO Worlds si pohrává s myšlenkou, která napadla asi každého, kdo Minecraft viděl – oč by mohl být lepší a zábavnější, kdyby být z kostek LEGA.

Reklama

Minecraft drží hned několik rekordů. Mimo jiné se stal i vůbec první velkou hrou, jejíž vývoj byl zafinancovaný tzv. crowdfundingem, a také pionýrem v oblasti her, které jsou fanouškům k dispozici už v průběhu vývoje, v jakémsi pomyslném Early Access, i když ne na Steamu, ale přímo na stránkách vývojáře (Markus „Notch“ Persson).

Příznačné je, že právě v Early Access, tentokrát v tom opravdovém předběžném přístupu na Steamu se aktuálně klube vůbec ten nejnadějnější a z pohledu Microsoftu, který Minecraft společně s vývojáři z Mojangu nedávno koupil za astronomickou sumu 2,5 miliard dolarů, také ten nejnebezpečnější konkurent za posledních několik let. A kdo jiný by to měl být, než právě LEGO, které je ve spojitosti s Minecraftem hojně užíváno (určitě jste stran Minecraftu už sami někdy slyšeli něco takového jako: „Je to jako LEGO ve virtuálním světě“).

LEGO Worlds: Jak by vypadal Minecraft z kostek LEGA
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní má tedy LEGO svého vlastního virtuálního nástupce a člověku to přijde tak přirozené, že se mu skoro až nechce věřit, že jsme na tuhle virtuální stavebnici čekali několik let. Tak tedy stop přirovnávání Minecraftu k dánské stavebnici. Pojďme si tu stavebnici představit. A to samozřejmě tu virtuální.

Jmenuje se LEGO Worlds a o její tvorbu se starají TT Games, vývojáři, kteří mají na starosti i vývoj klasických LEGO her (LEGO MARVEL Super Heroes, LEGO the Hobbit, The LEGO Movie Videogame, LEGO Batman 3: Beyond Gotham atd.).

LEGO Worlds: Jak by vypadal Minecraft z kostek LEGA
i Zdroj: PCTuning.cz

A ještě malé upozornění: Na následujících stránkách nenajdete recenzi s nějakým konečným verdiktem. Hra LEGO Worlds, je totiž zatím dostupná jen v předběžném přístupu. Kritizovat její nedostatky a další chyby by bylo předčasné, když budou dost možná budou v hotové verzi hry doplněny/vyřešeny. Zatím se podíváme na to, co vám hra dovolí a co je její náplní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama