Střílíme do svých řad: Hry, u kterých byli recenzenti mimo
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Střílíme do svých řad: Hry, u kterých byli recenzenti mimo

Střílíme do svých řad: Hry, u kterých byli recenzenti mimo

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 4. 2015 03:00 41

Seznam kapitol

1. Úvod, metodika, zdroje 2. Assassin´s Creed Unity, Warhammer Quest 3. Evolve, Cities XXL 4. Battlefiled Hardline, Call of Duty: Advanced Warfare 5. Dragon Age: Inquisition, Heroes of Might & Magic - HD Edition
6. Civilization: Beyond Earth, Sid Meier 7. Lords of Xulima, shrnutí, tabulka 8. Company of Heroes 2, Call of Duty: MW3, Diablo III 9. Need for Speed: Rivals, Total War: Rome II, Watch Dogs 10. Rozdíly v hodnocení dříve vydaných her – shrnutí, závěr

Hráči a herní recenzenti. I když tyto skupiny spojuje zájem o hraní videoher, hodnocení jednotlivých titulů se někdy dost významně liší. Proč tomu tak je? Jaké hry obdržely nejvíce protichůdná hodnocení? U jakých titulů jsme se my recenzenti, třeba i zde na PC Tuningu, nejvíce sekli? A jsou samotní hráči v hodnocení objektivnější?

Reklama

Střílet do svých řad se nevyplácí. Přesto jsme se k něčemu takovému rozhodli. Na nadcházejících se podíváme na nejkontroverznější videoherní tituly, které dostaly od recenzentů (včetně nás) a od hráčů protichůdná hodnocení. Hry jsme rozdělili na dvě malé skupinky – v první z nich se podíváme na tituly, které máme v čerstvé paměti, v té druhé jsou starší, zato však ještě o něco protichůdněji hodnocené kousky. Výjimečně narazíte i na dramatičtější rozdíly, jenže tam už jde o letité tituly, které se ani nedají poměřovat dnešní optikou, anebo mají tak nízký počet hodnocení, že je jakýkoliv přidaný názor může posunout jinam. V článku najdete i několik her, které jsme recenzovali na PC Tuningu.

Každá v článku uvedená hra je doplněná informacemi o datu vydání, vývojáři a vydavateli, jejím průměrném hodnocení (jak ze strany hráčů, tak i ze strany herních recenzentů a to včetně odchylky v hodnocení a počtu hodnocení v době psaní článku).

Střílíme do svých řad: Hry, u kterých byli recenzenti mimo
i Zdroj: PCTuning.cz

Hodnocení her jsme se dívali na serveru Metacritics. Pokud jde o slovní hodnocení a souhrn kritiky, ať už na jedné či na druhé straně, nejde čistě o můj názor – jde o souhrn toho, co ke hrám namítali recenzenti a hráči na serveru Metacritis i v internetových herních magazínech a jejich diskuzích. Některé problémy jsou s odstupem času obecně známé i bez jakéhokoliv vyhledávání (Assassin's Creed Unity, Dragon Age: Inquisition, Evolve a další).

Porovnání hodnocení každé z her je doplněné výčtem, v němž uvádím nejčastěji vzpomínané chyby toho kterého titulu jak recenzenty, tak hráči. Na konci každé skupiny najdete i přehlednou tabulku se všemi rozdíly v hodnocení.

Hry v každé skupině jsou seřazené sestupně od nejlépe hodnocených her ze strany recenzentů a nejméně hodnocených her ze strany hráčů až po nejméně hodnocené hry ze strany recenzentů a nejvíce hodnocené hry ze strany hráčů.

U každé hry najdete video, abyste si o hře mohli udělat svou vlastní představu, pokud nevíte, oč běží. A teď už na to můžeme vlítnout.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama