Evolve: Když se z ještěrky vyklube tříhlavá saň
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Evolve: Když se z ještěrky vyklube tříhlavá saň

Evolve: Když se z ještěrky vyklube tříhlavá saň

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 2. 2015 03:00 11

Seznam kapitol

1. Rozkvět her s asymetrickým multiplayerem 2. Parta Hic 3. Není lovec jako lovec 4. Stopování a pojídání mršin
5. Výběr herních módů i strategie 6. Fauna je velmi bohatá 7. I singleplayer funguje dobře, ale... 8. Hodnocení hry Evolve

Tvůrci z Turtle Rock Studios evidentně nemají her s asymetrickým multiplayerem dost. Jakmile pod hlavičkou Valve vydali hit Left 4 Dead, pustili se do podobného porojektu, tentokrát s názvem Evolve. O průběhu vývoje jsme vás informovali v sekci Novinky, nyní však hra konečně vyšla, takže je čas na recenzi!

Reklama

Asymetrický multiplayer. Pokud herní scénu sledujete bedlivěji, určitě víte, že s ním začíná koketovat stále více herních studií (v poslední době je nejzajímavější asi Last Year, její kickstarterovská kampaň však byla kvůli autorským právům pozastavena). Pouze jeden jediný tým má ovšem s asymetrickým multiplayerem takové zkušenosti jako Turtle Rock Studios.

Právě chlapci a dívky z Turtle Rock Studios v roce 2008 položili asymetrickému multiplayeru základ v tom pravém slova smyslu, když pod hlavičkou Valve vydali hit Left 4 Dead. Zábava to byla obrovská, ačkoliv nováčkové, byť jinými multiplayerovými hrami ošlehaní, se ve hře, alespoň zpočátku, dost ztráceli. Turtle Rock Studios se nicméně myšlenka asymetrického multiplayeru zalíbila a tak se už mimo Valve, tentokrát pod hlavičkou vydavatele 2K Games, pustili do další tematické hry – Evolve.

Evolve: Když se z ještěrky vyklube tříhlavá saň
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste poslední rok netrávili na dovolené někde na Měsíci a dál, nějaké zprávičce o Evolve jste se určitě nevyhnuli. Vlna zájmu, kterou se autorům postupným uvolňováním zajímavých informací povedla zvednout, byla mohutnější nežli tsunami. Přehršel videí, novinek, preview a dalších informativních útvarů je přitom jedním ze dvou největších poklesků, které hru provázejí.

Takže co tu máme? Máme tu čtyři hrdiny, kteří, ať už přímo, či nepřímo, vyrážejí na boj proti příšeře. Čtyři hrdinové, nebo chcete-li „vojáci“, se na hru koukají z vlastního pohledu a hrají vcelku klasickým FPS stylem. Hráč v těle příšery vidí hru z pohledu třetí osoby a hraje vcelku klasickým stylem s tím rozdílem, že v ruce nemá hrdinu s kulometem, ale poměrně nebezpečnou obludu, která se skrze dvě evoluce (odtud tedy Evolve) může stát z ještěrky ještě nebezpečnějším monstrem. O tom ale podrobněji dále.

Evolve: Když se z ještěrky vyklube tříhlavá saň
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama