Tipy na vánoční dárky: vyberte si z her podle žánrů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tipy na vánoční dárky: vyberte si z her podle žánrů

Tipy na vánoční dárky: vyberte si z her podle žánrů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 12. 2014 08:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Adventury 3. Strategie 4. Akční 1. 5. Akční 2.
6. Závodní 7. Pro vaše děti či příležitostně hrající přítelkyni 8. RPG 9. Simulátory 10. Free-to-play hry, kredit, body a herní merchandising

Předvánoční shon je v plném proudu. Všem nešťastníkům, kteří ještě shánění dárků čeká, a navíc jim k tomu chybí potřebná inspirace, spěcháme na pomoc naším vánočním průvodcem, v němž vám dáváme tipy na zajímavé hry podle žánrů. Chystáte-li se nakoupit dárek pro vášnivého hráče, nebo si hrou udělat radost sami, nahlédněte také!

Reklama

Svátky vánoční považuje spousta lidí za nejkrásnější období roku. Bohužel jim ale předchází typický vánoční shon, který naopak spoustu z nás stresuje, ať už tlačenicemi v obchodech, nebo i samotnou nutností vymyslet a vybrat pro své milované ten správný dárek. Pokud vás výběr dárku trápí také, můžete se zkusit inspirovat v některém z našich vánočních průvodců, které postupně vydáváme.

Na PC Tuningu jsme vám zatím dali tipy na výběr smartphonu pod stromeček, na vánoční dárek v podobě tabletu a v pondělí jsme vám dali tipy na počítačové sestavy.

Dnes je řada na počítačových hrách a vlastně vůbec na hrách obecně. Výběr her jsem seřadila podle žánrů (adventury, strategie, akční, arkády, závodní, simulátory a RPG hry), přičemž nejpočetněji zastoupeným žánrům, tedy RPG a akčním hrám, jsem věnovala hned dvě strany.

Vedle výpisu několika stěžejních her jsem do každé kategorie přidala ještě kolonku „ostatní tipy“, kde v bodech zmiňuji další možné alternativy.

Jelikož hry jsou v porovnání například s telefony, tablety, či počítači opravdu velmi levnou záležitostí, která vás nevyjde (kromě speciálních edicí, samozřejmě) na více jak dva tisíce, ve výběru jsem se nesnažila za každou cenu zmiňovat levné tituly, i když pár jich tam najdete.

Tipy na vánoční dárky: vyberte si z her podle žánrů
i Zdroj: PCTuning.cz

Protože je navíc ve většině kategorií přetlak, v článku jsem se zaměřila výhradně na novější hry (maximálně dva roky staré). Kdybych měla vzpomenout všechny hry, které se i v dnešní době stále ještě skvěle hrají, vydalo by to na další čtyři rozsáhlé stránky. Pokud je obdarovávaný vášnivým hráčem jedné hry, či jedné herní série, lze v tomto směru doporučit nákup speciální edice, která přináší nějaký bonusový dárek navíc (mapu, tričko, figurku atd.), nebo sdružuje všechny vydané hry série, či hru a všechny její DLC a tak podobně.

V článku jsou dále výhradně hry, které lze koupit jako krabice. Samozřejmě existuje možnost navštívit obchody jako key4you.cz, muve.cz a další, kde často narazíte i na hry se zajímavou slevou. K takto zakoupeným hrám však dostanete pouze kódy, které někteří lidé stále ještě vnímají jako méně hodnotné dárky.

Každý zmiňovaný titul doplňuji průměrným hodnocením hry na serveru Metacritic i odkaz na seznam recenzí této hry tamtéž. Informace o hře doplňuji nejnižší možnou cenou, za kterou se hra dala na českém trhu k  5. 12. pořídit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama