Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií

Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 11. 2014 14:00 5

Seznam kapitol

1. Dead Island se rozrůstá 2. Když dva dělají totéž, není to totéž 3. Hardwarově nenáročná hra 4. Jakákoliv podobnost je čistě náhodná
5. Souboje pobaví, mají však i své chyby 6. Občas selžou prsty i taktika 7. Prázdnota kam se podíváš 8. Escape Dead Island – závěrečné shrnutí a hodnocení

Při pohledu do kalendáře zjistíte, že už to jsou tři roky, co mezi nás dopadla hra, která přinesla vše, po čem naše hráčská srdce tenkrát tolik prahla - otevřený herní svět, široké možnosti vyrábění zbraní a hlavně spousty krvelačných zombie. Před vydáním regulérního druhého dílu Dead Islandu jsme se dočkali levobočka. Jaký je?

Reklama

Hra Dead Island z roku 2011 působila jako zjevení. Vývojářům z Techlandu se v ní podařilo uhodit hřebíček na hlavičku a zmixovat v té době populární, avšak nepříliš často vídané prvky – široké možnosti výroby předmětů, zástupy krvelačných zombie a otevřený herní svět, který byl zasazen na sluncem provoněný tropický ostrov.

Všechny výše zmiňované prvky navíc byly dobře zpracované a i grafika hry byla celkem pěkná, takže hráči se po Dead Island mohli utlouci a vývojáři (a potažmo samozřejmě i vydavatel Deep Silver) si mnuli ruce. Nejen že ze hry plynuly opravdu dobré zisky, vedle toho ale vznikla jedna silná videoherní značka (dobře, nejedná se o Watch Dogs ani o Destiny, ale vzhledem k minimálním nákladům Deep Silver na reklamu byl výsledek více než dobrý), která dávala příslib do budoucna.

Něco přes 3 roky po vydání hry samozřejmě budoucnost je, což znamená, že Dead Island 2 už je dávno ve výrobě (a když to dobře půjde, vyjde koncem příštího roku), nemluvě o přibližně dva roky starém pokračování Dead Island: Riptide, jehož recenzi najdete zde.

Dalo by se říct, že je to dostatek Dead Island her a to zvlášť s přihlédnutím k tomu, že zombie jsou dnes ve hrách poměrně provařené téma. Deep Silver se však i přes značný přetlak zombie na trhu rozhodl ze značky vytěžit mnohem více a tak tu máme ještě dvě samostatně stojící hry z univerza Dead Island a to první „ZOMBA“ hru Dead Island: Epidemic (do uzavřené bety se můžete přihlásit zde, pokud v ní ještě nejste, protože majitelé Dead Island nebo Dead Island: Riptide na Steamu pozvánku do bety dostali automaticky), která se více než DotA nebo LoL podobá hack-and-slash hře Gauntlet Legends, a dále Escape Dead Island, na níž se zaměříme v naší dnešní recenzi.

Escape Dead Island: komiksový ostrov plný zombií
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama