Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku

Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 8. 2014 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh 3. Questy 4. Rozhovory, schopnosti a dovednosti
5. Levelování, předměty ve hře 6. Soubojový systém, pomocníci 7. Další vychytávky, puzzly, interface hry 8. Grafika, technické zpracování hry, celkové hodnocení

Risen 3: Titan Lords od Piranha Bytes, které proslavila série Gothic, je RPG plné paradoxů. Na jedné straně nabízí zajímavý herní svět a poctivé herní principy, které ocení hlavně tvrdé jádro příznivců tohoto žánru, na druhé straně hru sráží podprůměrné technické zpracování, zejména zastaralá grafika a pokulhávající animace.

Reklama

Vývojářské studio Piranha Bytes, které pochází z německého Essenu, se proslavilo kultovními hrami Gothic. Ty je živily až do vydání nedodělané Gothic 3 a jejího zoufalého datadisku Forsaken Gods.

Na Arcania: Gothic IV, což byla nemastná neslaná zpatlanina, která fanoušky série naštvala a nové hráče nenadchla, už pracovalo studio Spellbound. Dravé rybky v té době už pracovaly na duchovním nástupci Gothic. Výsledkem je série Risen, která se před několika dny dočkala třetího dílu.

Jako všechny předchozí hry série je Risen 3: Titan Lords akčním RPG z pohledu třetí osoby. Tento díl se vyznačuje otevřeným herním světem sestávajícím z několika ostrůvků ohraničených pouze přírodními překážkami v podobě silných potvor. Protivníci v Risen 3: Titan Lords totiž nelevelují společně s vámi, jak tomu bývá u jiných RPG, ale mají předem nastavenou tuhost, takže když se vrhnete, kam nemáte, dostanete pořádně na zadek.

Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv Risen 3: Titan Lords, alespoň na některých ostrovech, hýří barvami, jedná se spíše o temné RPG. Hlavní hrdina předchozího dílu skončil, jak skončil a na jeho místo přichází hrdina nový, opět nepojmenovaný, ale zcela nadabovaný tvrďák, kterému nedělá problém poslat někoho do zadku a pak se v této části lidského těla ještě navrch podrbat.

Slovo začínající na písmeno F*** a samozřejmě i jeho sousloví však nejsou jediným poznávacím rysem Risen. Tato série kromě ostřejšího slovníku a mnohdy dost ponurého prostředí ční nad svou konkurencí i protiklady. Risen se totiž nebere moc vážně, takže se vedle pocitu strachu dočkáte i okamžiků, kdy se od srdce zasmějete. Ale nebudeme předbíhat. Nejdříve si povězme něco o tom, proč se vlastně do tohoto dobrodružství pouštíme.

Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama