Hlavní stránka Multimédia Hry a zábava Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze)
Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC (recenze)
autor: Lucie Jiříková , publikováno 29.5.2014
Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)

Je to už rok, co vývojáři Ubisoftu na E3 předvedli hru Watch Dogs. Vypadala opravdu nádherně, takže jsme poctivě hltali každý screenshot, každý nový trailer i kusou informaci, která z autorů vypadla, a netrpělivě vyčkávali, až si tuhle pecku budeme moci zahrát. Nyní ta chvíle konečně nastala. Jaké je být v těle hackera Aidena Pierce?


Abych touto kapitolou zakončila trošku pozitivně, nechala jsem si nakonec hodnocení dabingu a především potom soundtracku. Profesionální dabing, za nějž evidentně dostal někdo dobře zaplaceno a adekvátně k tomu odvedl i svou práci, toho sice na zpackaném hlavním příběhu (a potažmo i na samotné hře) asi moc nevylepší, ovšem skvělý soundtrack určitě konečné hodnocení alespoň trošku vyzdvihne. Perfektní songy napříč všemi žánry si určitě nepustíte jen ve virtuálním rádiu ve hře, ale nejspíš si je přehrajete i na flashku nebo napálíte na CD a šoupnete do svého skutečného autorádia.

Znáte ten pocit, když se na něco moc těšíte a ono to nakonec nedopadne přesně podle vašich představ? Tak takový pocit mám z Watch Dogs. Ano, je to nadprůměrně dobrá hra a ano, nachází se v ní řada zajímavých prvků, které vás dokáží kvalitně pobavit. Jenže celek jako takový je spíše nevýrazným mišmašem, který pravděpodobně ještě hledá svou cestu.

V konkurenci sandboxových her a především v porovnání s GTA 5 potom Watch Dogs ztrácí poměrně hodně. Jeho výhodou je, že zatímco GTA 5 je v současné době k dispozici pouze na konzolích, Watch Dogs si můžete zahrát i na PC. Pokud by se však tyhle dvě hry na poli PC dostaly do přímého souboje, o jeho vítězi je rozhodnuto předem. Na příště je tedy co zlepšovat, ale i přesto se jedná o spoustu hodin poměrně kvalitní zábavy. A to se taky počítá.

Watch Dogs: zkraťte si čekání na GTA V pro PC  (recenze)



Tagy: watch dogs  hry  recenze  gta  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
29.5.2014 06:26:39   89.173.232.xxx 2816
Moc krasna recenzia Lucka, drzim Vam palce
29.5.2014 06:30:29   193.165.36.xxx 1311
Soundtrack je oproti GTA V bidný
29.5.2014 06:32:11   213.81.194.xxx 2823
Je to fajn hra, sice nie je to co bolo prezentovane na E3, ale budis, cakal som viac. Je smutne ze NVidia "akoze nema nic spolocne" s GameWorks, ttory degraduje vykon AMD kariet. Mam aj GTX770 ktora podava o 5-10% lepsi vykon ako 290X, je to smutne ze NVidia ide za takouto "nenazranostou". Cize z toho vyplyva kto chce hrat hry od podlpateneho UBISOFTU staci mu aj GTX660/GTX760 na full detaily alebo alternativa R9 290X, R9 295X Je to smutne
29.5.2014 06:38:43   213.81.194.xxx 1326
z toho vyplyva ze budeme musiet byt nuteni kupovat NVidia karty, inak si nezahrame. To je politika NNidie
29.5.2014 06:48:03   90.177.175.xxx 236
Jé, ještě tady chyběl flame na téma integrace knihoven nVidia GameWorks, které slouží jen pro degradaci výkonu Radeonů. To už s takovou snad raději ani nedělat srovnání výkonu, diskuze pod takovým článkem nebude o ničem jiném. To máte vlastoručně naměřené, nebo jde o údaj z toho jediného článku, který spousta dalších obdobných testů popírá?
29.5.2014 13:10:49   92.40.248.xxx 1311
Proste intel a nvidia neznasaju amd lebo su to kanadania .. tak isto ako intel podplatil setky firmy co vyrabaju laptopy hl. americke aby nenakupovali amd cpu ale len ich..
Tak isto robi nvidia podvody tymto sposobom ze kripluju radeonky..
Bracho ma R9 M280x a sekaju mu hry z neznameho dovodu ..
29.5.2014 13:13:07   92.40.248.xxx 114
A ja hram na ulrtabooku ktory je mid range s nvidia 750m a setko facha krasne aj na full hd niektore hry ..
29.5.2014 13:36:18   89.173.96.xxx 136
Prosím nešíriť bludy. To, že bráchovi sekajú hry v laptope hneď neznamená, že za tým stojí NVIDIA s Intelom. Kľudne za tým môžu byť ovládače AMD či niečo úplne iné (procesy bežiace na pozadí, neadekvátne nastavenie grafiky v hrách,...).
29.5.2014 17:51:33   82.0.153.xxx 1210
jezis maria co seci naivne blejmujete drivre ? to je tnajvacsia HLUPOST vyhovarat sa na drivre ..
Drivre su vzdy OK aj tie starsie ..
sekanie VOBEC nema dopad na drivre
29.5.2014 06:33:04   194.228.197.xxx 192
Vyloženě doporučuji, aby v případě, že se bude používat spoiler, bylo do enginu zapracováno takové chytré tlačítko s nápisem spoiler.
První a obrovská výhoda takového tlačítka je to, že zakryje spoiler a navíc jasně vymezí, odkud kam trvá :-).
29.5.2014 07:17:53   80.87.222.xxx 313
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
29.5.2014 07:56:07   193.179.186.xxx 122
Doporučuji aktualizovat ovladače grafické karty. Tyto problémy s problikáváním textur většinou aktualizace vyřeší. Přeci jen, vy máte už skoro rok staré.
29.5.2014 15:24:30   80.87.222.xxx 07
jj uz ma to napadlo ... teda resp. nenapadlo ... uz sa na to chystam znacne dlho ... len akosi stale nieje kedy ... a na druhej strane ked vsetko zatial islo super nebol ani dovod na update.

Ale asi to dnes urobim ... resp. cez vikend ... ked bude viac casu (ak bude viac casu).
29.5.2014 07:20:39   195.168.42.xxx 63
Na HD7970 beží hra plynule na "high" nastaveniach (na "ultra" je slabšie FPS ale je to stále hrateľné bez problémov).
29.5.2014 15:25:01   80.87.222.xxx 01
No len ja to mam na ultra nie na high ... na 7970OC (1GHz).
29.5.2014 07:23:17   195.168.42.xxx 52
m2fizy napsal:
No vyzera to konecne tak, ze si pani (slecna) Lucia konecne aj nieco sama zahrala ... aj ked asi evidentne skor na konzole ako na PC ... pretoze keby to hrala na PC videla by tam omnoho viac nedostatkov, ako iba tie co sama spomenula.

Napr.: hram hru na AMD GPU 7970OC (ovladace 13.6) ... prepady vykonu su znacne a hra na najvyssich nastaveniach "plava" resp to seka. Trochu pomohlo nastavenie na nizsie "nV vyhladzovanie". Dalej su znacne preblikavania textur alebo tienov, resp. "rozliatie sa "majakov" pri nahanacke s policiou na celu obrazovku (resp jej znacnu cast)" (a teda ze sa do obrazu narube svetlo z "majakov" a nevidite napr. pol obrazu.
No a nakoniec samotne ovladanie ... aj s minimalnou/vypnutou podporou mierenia sa to ovladanie chova ako cisto konzolove a o riadeni auta ... omg ... to riadenie je fakt ako pre dementov s gamepadom ... je to hrozne auta sa chovaju divne. rychlo akceleruju a prudko zatacaju ... a vobec cely fyzikalny model (spravania sa aut) je neako "naruseny".

Hral som hru zatial cca 1-2 hodky v den vidania a vcera (kazdy den tak po hodke). A mozem sa potvrdit to co autorka spominala ... (az na jednu malickost ... k tomu "ochladnutiu" pribehovej casti podla mna dost prispieva aj "neprehladna mapka") ... a to ze som radsej sam chodil po meste a plnil rozne "minimisie" a hackoval co sa kde dalo (ale to aj s dovodu ze som nechcel cestovat autom, kedze ten model chovania sa mi ale vobec nepozdava).

Tolko moje postrehy.

PS: myslim ze s tym prepadom vykonu je to pravda ale nie az taka "ako to niektore weby prezentuju".


Predpokladám, že si chcel napísať drivery "14.6".
29.5.2014 15:25:56   80.87.222.xxx 03
predpokladate zle ... skutocne som chcel napisat 13.6 pretoze skutocne to su drivery ktore tam pouzivam.

PS: uz aj RAPTR do mna "huci" nech ich aktualizujem ... a to uz znacnu dobu
29.5.2014 20:30:20   217.168.213.xxx 10
Já teda drivery blejmuju, jelikož nejnovější 14.6 mojí 7850 dost pomohly.
29.5.2014 07:54:54   194.160.30.xxx 141
Neverim tie recenzie sa poslednu dobu dak zlepsuju palec hore..HW naroky je klasika retardi z ubisoftu nehovoriac ze ta hra ani omylom nepripomina E3 ukazku. Hry od nich sa oplatia kupit jedine v dakom vypredaji ked uz su opatchovane...
29.5.2014 08:58:51   193.85.33.xxx 11
Pockat na GTA V nebo koupit Watch dogs?
Nemel jsem moznost hrat GTA V, ale tesim se na to moc az to vyjde na PC. Recenzentka dle jejich poslednich vet by se spis priklonila ke GTA V. Ma nekdo vubec odhad kdy GTA V PC vyjde? Co vim tak neni nic oficialne potvrzeno.
Jeste pred vydanim Watch Dogs jsem byl rozhodnutej do toho jit, ted si rikam jestli chvili nepockat nez to trochu opatchuji...
29.5.2014 09:09:56   31.130.168.xxx 83
GTA V jsem dohrál (hlavní linii, což je asi 48 % completed) a teď hraju WD. Musím říci, že obě hry se mi líbí a nedá se úplně říci, která z nich je lepší. Obě mají své kvality a každá i jiný přístup k hraní. GTA V je větší akce a střílení, u kterého se nemusí tolik přemýšlet. WD je více o uvažování a stealth akci, než rubařině s Trevorem v GTA Určitě bych WD neodsuzoval. Myslím, že pokud se ti podaří od někoho sehnat třeba nVidia kupon za cenu kolem 500 Kč, určitě neprohloupíš. Za plnou cenu už bych si to asi rozmyslel. Je pravda, že když vyšlo GTA V, tak jsem si kvůli němu došel koupit Xbox i s hrou a nelituji toho
29.5.2014 09:27:21   84.242.82.xxx 60
Mám Gtx 760 MSi mám vše na high ale třeba pěšky je to v klidu i na ultra nastavení ovšem při jízdě autem jako by to dočítalo chci zahnout a jen zpoždění takže moc nadšený nejsem a to pak děla i na nastavení high
29.5.2014 09:34:55   85.70.225.xxx 02
má děj příběhově blíže spíš k Lovcům zločinců, než k Minority report. Ale to jen tak mimo mísu...
29.5.2014 09:40:49   194.160.223.xxx 11
viete poradit ako nastavit mys..citim ze ide dako oneskorene a skusal som aj editovat sensivitu ale dako nepomohlo...mam to na ultra a grafiku mam 780 lightning/1300mhz ... obrazkou mam avg 55 takze myslim ze tym to nebude
29.5.2014 14:46:23   89.203.220.xxx 21
Ubral bych spíš na grafice hry, myslím, že ti hardware nestíhá.
29.5.2014 14:59:01   178.143.236.xxx 80
Kde su tie recenzie co tu doteraz byvali? Ziadny test hw narokov, ziadne dopodrobna rozobrane nastavenia grafiky a atd.
29.5.2014 15:12:04   89.173.96.xxx 32
To píše Tomáš Šulc a určite to bude. Teraz najskôr Lucia pripraví článok o hre a potom Tomáš o HW nárokoch. Už to takto chvílu funguje.
29.5.2014 15:29:31   80.87.222.xxx 01
jj uz ma to napadlo ... teda resp. nenapadlo ... uz sa na to chystam znacne dlho ... len akosi stale nieje kedy ... a na druhej strane ked vsetko zatial islo super nebol ani dovod na update.

Ale asi to dnes urobim ... resp. cez vikend ... ked bude viac casu (ak bude viac casu).
29.5.2014 16:13:18   178.143.236.xxx 11
Ja to prave hram na r9 270 ktora je vykonovo niekde na urovni Amd 7870 a je to na ultra absolutne nehratelne. Fps mam okolo 20-25, co by bolo mozno aj ok, ale kazdych niekolko sekund mi to sekne a padne k 2-5 fps a tym mi to znemoznuje hrat. Aj na High mi robi to iste. Cpu mam i5 3570k a 6 gb ram.
29.5.2014 16:48:22   109.69.210.xxx 10
Těch mínůsů tam máte stejně jako plusů, takže snad 5/10 ne?
29.5.2014 17:16:31   178.143.15.xxx 05
bobesko napsal:
Ja to prave hram na r9 270 ktora je vykonovo niekde na urovni Amd 7870 a je to na ultra absolutne nehratelne. Fps mam okolo 20-25, co by bolo mozno aj ok, ale kazdych niekolko sekund mi to sekne a padne k 2-5 fps a tym mi to znemoznuje hrat. Aj na High mi robi to iste. Cpu mam i5 3570k a 6 gb ram.

Treba pozriet na lepsie weby a zistime, ze skutocne na 270 to dobre nejde, ved podla normalnych webov ma 770GTX vykon na urovni 290X a 760GTX na urovni 280X .. kde je potom 270?! Na urovni 660GTX!?
29.5.2014 19:06:39   217.168.213.xxx 12
Jak jste přišli na to, že GTA V bude na PC ?
29.5.2014 20:29:51   217.168.213.xxx 00
Já teda drivery blejmuju, jelikož nejnovější 14.6 mojí 7850 dost pomohly.
29.5.2014 20:49:15   86.63.210.xxx 56
Pokud jste nehráli GTA IV doporučuji si zahrát raději GTA IV, více jak 5 let stará hra je na tom po grafické stránce podobně jako Watch Dogs, nevybouchne vám u ní pc a nepotřebujete 3GB grafiku aby jste ji rozjeli naplno, v ostatních aspektech je možná i lepší(jak komu co sedne), hra mě velice zklamala protože jsem se na ní těšil(pravda po těch dvou letech čekání to ze mě asi vyprchalo), pokud ale nemáte do čeho píchnout, prachy navíc a novej PC za 20k hra to špatná není. Já si raději půjdu zahrát něco méně náročného, jako třeba Crysis 3. 5/10
29.5.2014 22:55:10   178.40.198.xxx 10
nie je to skarede a je to pekne pravda je ze treba mat nvidiu a silnu ked si to chcete vychutnat ale da sa to...zabavam sa s tym a chodim po meste len tak skusam co sa da a je to sranda...mam 780 lightning a rozbehal som to na ultra f pohode aj ked miestami mi klesne gpu usage z 95 na 75 a citi trh ale to je malo kedy....musim ale povedat ze wolfenstein ma bavil viac ... akurat som ho presiel
30.5.2014 04:47:57   77.48.6.xxx 10
CageJ napsal:
bobesko napsal:
Ja to prave hram na r9 270 ktora je vykonovo niekde na urovni Amd 7870 a je to na ultra absolutne nehratelne. Fps mam okolo 20-25, co by bolo mozno aj ok, ale kazdych niekolko sekund mi to sekne a padne k 2-5 fps a tym mi to znemoznuje hrat. Aj na High mi robi to iste. Cpu mam i5 3570k a 6 gb ram.

Treba pozriet na lepsie weby a zistime, ze skutocne na 270 to dobre nejde, ved podla normalnych webov ma 770GTX vykon na urovni 290X a 760GTX na urovni 280X .. kde je potom 270?! Na urovni 660GTX!?
S R9 270X okolo 40-50FPS na ultra, textury high... někdy spadne pod 30FPS
30.5.2014 07:21:44   15.203.137.xxx 20
pavleCZek napsal:
CageJ napsal:
bobesko napsal:
Ja to prave hram na r9 270 ktora je vykonovo niekde na urovni Amd 7870 a je to na ultra absolutne nehratelne. Fps mam okolo 20-25, co by bolo mozno aj ok, ale kazdych niekolko sekund mi to sekne a padne k 2-5 fps a tym mi to znemoznuje hrat. Aj na High mi robi to iste. Cpu mam i5 3570k a 6 gb ram.


Treba pozriet na lepsie weby a zistime, ze skutocne na 270 to dobre nejde, ved podla normalnych webov ma 770GTX vykon na urovni 290X a 760GTX na urovni 280X .. kde je potom 270?! Na urovni 660GTX!?
S R9 270X okolo 40-50FPS na ultra, textury high... někdy spadne pod 30FPS


Chtělo by to testnout s nejnovejsim ovladacem AMD Catalyst 14.6 Beta - v relase notes pisou: "Watch Dogs performance improvements". Takze asi tak..
30.5.2014 07:24:44   15.203.137.xxx 00
jo jeste přidám, že na anandtechu pisou:

For Watch Dogs AMD has put together a number of performance optimizations, including single-card optimizations that can offer 25%+ performance improvements in AMD’s internal testing, and also the necessary profiles to enable Crossfire support.

Takze az 25% lepsi rychlost ve watch dogs.. ja bych to AMD jeste uplne nezatracoval ;)
30.5.2014 09:11:43   77.240.176.xxx 11
Recenze pěkná a dobrá. jen několi bodů ke hře z jiného pohledu:
HW náročnost je extrémní. Stačí dát vyšší detaily a 2GB na grafike je málo při fullHD.
chyby hry jsou taky dost bizardní:
- stačí jemný náraz (jen ťuknutí) do jakékoliv věci a ihned se rozpadne na miliardu kusů
- jemný náraz do sloupu a hned ve vzduchu se rozpadne na 15 částí
- po vyjetí 6 schodů letí auto dalších 20metrů jako raketa i přesto, že jsem jel jen malou rychlostí, třeba 10km/h
- ať padám z jakékoliv výšky, vždy auto dopadne na kola ... sakra kde je nějaká reálná fyzika? toto je futuristické jak startrek
A to bych mohl pokračovat dále. Za mě obrovské zklamání a GTA zůstavají na pomyslném vrcholu ikdyž ve watch dogs jsou prvky dobré, lákavé a zajímavé.
30.5.2014 10:22:49   83.240.58.xxx 20
Zkraťte si čekání na GTA V pro PC... to působí velmi, ale velmi výmluvně...asi autorka má nějaké info, že to bude. Já si myslím opak
30.5.2014 11:10:45   176.74.128.xxx 00
Jak tady pročítám komenty, tak se nějak děsím HW nároku. Mám starší železo - pojede to na něm ?

Athlon II X4 OC@3,9GHz
HD5870 1GB
4GB RAM
+ Full HD
30.5.2014 13:09:04   188.75.128.xxx 32
Tyjo člověk se nestačí divit co si tu přečte.. když si neumíte vyladit hru, tak si kupte PS nebo xbone ^^ staci stáhnout rozlišení textur na mid (případně i low), gpu buffer na 1 frame a zbytek můžete napálit na ultra. Při tomhle nastavení se moje GTX 560ti ani nesekne, a graficky to gta 4 strčí do kapsy. Pokud máte slabší cpu, ještě doporučuju snížit detaily stínů.
31.5.2014 19:03:01   93.99.63.xxx 20
Teda taky se divim. Hraju sice na HD7950, ovladace 14.4 a problemy nemam. Stacilo vypnout MSAA a HDBA+ nebo jak se to jmenuje a jede to naprosto bez problemu. Jenom jestli ti co si stezuji, nehrajou tu bitcoin verzi.
31.5.2014 11:59:14   178.40.198.xxx 00
vie mi niekto poradit ako zmenit rozlisenie prosim...mam 3x20" LCD s celkovym rozlisenim 4800x900 ale ked ho nastavim v tejto hre a tak isto aj wo wolfenstenovi tak obraz je skarede roztiahnuty..neviem to ovplivnit...co robim zle alebo azda nove hry nepodporuju take rozlisenie
31.5.2014 18:11:11   178.40.198.xxx 01
A skusal si to spustit aj na inom rozliseni? Resp. trochu ubrat. Ja mam tiez 3 monitory len 3x19" a ide mi wolfenstein v pohode a nic nieje roztiahnute rozlisenie je 3980x1024. Watch dogs som este neskusal cital som ze ma dost narocne HW poziadavky aky mas hardware? Chcem vediet ci sa mi to vobec oplati instalovat Lebo od Ubisoftu posledne maju zlu optimalizaciu hier. Ani Assasin Creed nieje bohvie co a to som skusal aj starsie a to fps nejako nenarastlo ani na nizzsich rozliseniach
2.6.2014 08:37:57   194.160.223.xxx 10
tibmattm napsal:
A skusal si to spustit aj na inom rozliseni? Resp. trochu ubrat. Ja mam tiez 3 monitory len 3x19" a ide mi wolfenstein v pohode a nic nieje roztiahnute rozlisenie je 3980x1024. Watch dogs som este neskusal cital som ze ma dost narocne HW poziadavky aky mas hardware? Chcem vediet ci sa mi to vobec oplati instalovat Lebo od Ubisoftu posledne maju zlu optimalizaciu hier. Ani Assasin Creed nieje bohvie co a to som skusal aj starsie a to fps nejako nenarastlo ani na nizzsich rozliseniach


i7-2600k@4500mhz / 16gb ram 2133mhz / 780 ligtning/1300mhz

na jednom monitore to ide na ultra 60 fps plus minus ale na troch sa to roztiahne tak ze je to nehratelne ..a wolfenstein to iste aj ked ten sa da hrat ale nie je to pekne na bocnych monitoroch je to skarede roztiahnute...bf4 naopak ide nadherne na troch monitorch a plynule tiez
11.6.2014 21:59:39   178.40.212.xxx 00
Tak ja neviem mozno je to uz extremne sirokouhle a preto to tak blbne ja som si to roztiahnutie na mojich monitoroch vobec nevsimol neviem ale vypada to ok. Na kolko sa ti hreje ta 780 lighting?

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

94 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 35Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.