Jaký byl CeBIT 2014: zajímavosti ze stánků známých výrobců
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Jaký byl CeBIT 2014: zajímavosti ze stánků známých výrobců

Jaký byl CeBIT 2014: zajímavosti ze stánků známých výrobců

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 4. 2014 03:00

Seznam kapitol

1. Cesta do Hannoveru 2. První půlden s firmou TP-LINK 3. Novinky od MSI a Zotac 4. Novinky od Synology a SilverStone
5. ASRock, Samsung a Shuttle 6. Zajímavosti a závěr 7. Galerie

Letos jsme na CeBITu pobývali jen dva dny, ale i za ten krátký čas bylo možné objevit spoustu zajímavostí. Podíváme se na stánky společností MSI, Samsung, SilverStone, Synology, TP-LINK, Zotac a dalších, na utopené počitače, létající drony nebo bar s roboty. Na závěr se můžete pokochat rozsáhlou fotogalerií.

Reklama

Na největší evropský veletrh, CeBIT, který se každý rok pravidelně koná v německém Hannoveru, se chce podívat určitě každý. Díky místu konání je jako jeden z mála snadno přístupný i pro našince. I mně se letos poštěstilo a časově mi vše vyšlo tak, že jsem se sem mohl podívat – konečně. Článek jsem sice sepsal až pár týdnů po výstavě, ale sestává se spíše ze zajímavostí. Nejedná se o zmapování každého koutu výstaviště.

Čas v období konání veletrhu (letos to bylo od 10. do 14. března) jsem nakonec mohl využít pro „novinářský výlet“. Shodou okolností hledala společnost TP-LINK české novináře, kteří by měli zájem o dvoudenní výlet na CeBIT a oslovila i PC Tuning. To už jsem neváhal a v hlavním zaměstnání si bral dovolenou.

Jaký byl CeBIT 2014: zajímavosti ze stánků známých výrobců
i Zdroj: PCTuning.cz

Na cestu nakonec bylo vypraveno sedm novinářů z České republiky, osmým členem posádky byl pak člověk z PR agentury Chillicom, která zajišťuje pro TP-LINK všechny novinářské tiskové konference a akce.

Přesto, že výlet byl dvoudenní, na výstavišti jsme strávili asi jen 11 hodin. Z Prahy to je totiž lehce přes 500 km, samotná cesta zabrala přibližně 5 hodin, ještě navíc Fordem Tranzit. Někdy jsem až koukal, co se z té dodávky dá vytáhnout. Odjezd byl v pondělí v 7 hodin ráno a příjezd na výstaviště i s ubytováním okolo 14. hodiny.

Jaký byl CeBIT 2014: zajímavosti ze stánků známých výrobců
i Zdroj: PCTuning.cz

První má reakce bylo nadšení. Výstaviště v Hannoveru je obrovské. Jeho rozloha je 450 000 m² a pokud si špatně poskládáte schůzky, můžete klidně běhat z jednoho konce na druhý. A pokud k tomu ještě máte jen dva dny, za které toho chcete stihnout co nejvíce, pěkně se naběháte.

Pro české novináře měla TP-LINK připravenou českou prezentaci, která následovala asi hodinku po příjezdu. Pojďme se na ni podívat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama