Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita?

Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita?

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

14. 2. 2014 03:00 124

Seznam kapitol

1. Dělá hráče hardware? 2. Procesor 3. Grafická karta 4. Monitory
5. Zvuk 6. Myši a klávesnice 7. Jak moc na hardwaru záleží? 8. Shrnutí

Patříte mezi ty, co si nakupují to nejlepší a nejdražší, aby dosáhli lepších výsledků ve hrách? Nebo hrajete na levném vybavení a nenávidíte nepřátele s předraženou výbavou? Najdou se i tací, kteří budou tvrdit, že nic jako hardwareskill neexistuje. Jaký hardware vám pomůže k lepším výsledkům a nač se zaměřit?

Reklama

Pokud jste někdy hráli intenzivně nějakou náročnější hru, tak jste se s pojmem hardwareskill nebo hwskill pravděpodobně setkali. Pro ty, co nesetkali – jde o spíše hanlivé označení herních schopností jedince, který je získal díky lepšímu hardware. Existuje početná skupina lidí, kteří jsou přesvědčeni, že lepší vybavení povede k lepším výsledkům. A je to přesně ta skupina, na kterou se firmy prodávající herní produkty zaměřují.

Nejlepší hardware nemusí ale hráči pomáhat jen k vítězství (i když s tím je pojem hwskill nejčastěji spojován), ale i k jiným cílům, to může být herní ergonomie – plynulé hraní – nebo také nahrávání či dnes stále populárnější streamování.

Potřebujeme pořadné „herní“ vybavení k úspěchu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Potřebujeme pořadné „herní“ vybavení k úspěchu?

Zpět k otázce z názvu článku. Hwskill určitě není fikce, ale neznamená to nutně, že na tom něco není. Zní to jako klišé, ale skutečnost není černobílá, je spíše šedá. Nás určitě zajímá, jak velký vliv na úspěch ve hrách má onen hwskill. Existuje celá řada faktorů, které je nutné vzít v potaz. Závisí na hře, na hráči, na jeho schopnostech, na konkrétním hardwaru i na úrovni hry, jakou hraje (singleplayer, multiplayer, soutěž…).

Protože většina zmíněných faktorů je nejen proměnných, ale i značně individuálních, zaměříme se na ten, který pro nás bude společný. A to je ten hardware. Co všechno vám nejen ve hrách může pomoci? V mnoha situacích to bude výkon – fps navíc se prostě hodí. Výkon je dán především kombinací procesoru a grafické karty. A co třeba taková vstupní zařízení – myši nebo klávesnice? U těch nás výrobci nejvíce přesvědčují, že jejich příslušenství je „herní“. No a nesmíme zapomenout na výstupy, takže obraz a zvuk. Herní monitory nebo sluchátka jsou také dnes už běžnou záležitostí, tak ani je neopomeneme.

Tváří se jako herní, ale pro nás to nejvýhodnější volba není. Klidně bych ho bral i tak.
i Zdroj: PCTuning.cz
Tváří se jako herní, ale pro nás to nejvýhodnější volba není. Klidně bych ho bral i tak.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama