Rekordy ze světa videoher
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rekordy ze světa videoher

Rekordy ze světa videoher

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 2. 2014 03:00 22

Seznam kapitol

1. Nejužívanější, nejdražší, první kontroverzní 2. Nejdelší maraton, nejvíce sňatků, nejbohatší postava 3. První videohra, nejstarší hráč a nejstarší dabér 4. Nejupravovanější, nejuniverzálnější a nejznámější postava
5. Nejnákladnější, nejprodávanější a nejsložitěji pojmenovaná 6. Největší kolekce her a konzolí 7. První otevřený svět, nejlépe hodnocená i nejsprostší hra 8. Poprvé s orchesterm nebo nejdelší série

Rekordy jsou všude kolem nás, alespoň podle Guinnessovy knihy rekordů. Nemáte náhodou nejdelší chlupy v uších? A co takhle nejdelší nehty na nohou? Říkáte, že o svou hygienu dbáte? No dobře. Necháme teď na pokoji banality a seznámíme vás s několika rekordy ze světa videoher. Uvidíte, že se do Guinnessovy knihy dá zapsat důstojněji než třeba hlasitým krkáním.

Reklama

Nejčastěji užívaná herní postavička

Pokud jste si mysleli, že nejužívanější herní postavičkou je Nintendovský Mario, máte pravdu. Shigeru Miyamoto vytvořil pro Nintendo Maria už v roce 1981 a od té doby se populární instalatér objevil ve 210 různých herních titulech včetně předělávek a re-bootů.

Rekordy ze světa videoher
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdražší videohra

Myslíte si, že za videohry utrácíte více, než je zdrávo? Tak to jste nejspíš ještě neslyšeli o speciální edici Grid 2: Mono, která vás přijde na 190 000 dolarů. Grid 2: Mono Edition obsahuje závodní hru Grid 2, konzoli PlayStation 3, závodní helmu, závodní oblek, závodní rukavice, výlet do továrny BAC, ale především sportovní vůz BAC Mono, který dosahuje výkonu 280 koní!

Rekordy ze světa videoher
i Zdroj: PCTuning.cz

První kontroverzní hra

Že by to byl Carmageddon, závodní hra, ve které jste dostávali body za přejíždění chodců? Nebo snad akční hra Manhunt, známá extrémně brutálními způsoby zabíjení? Ani jedno, ani druhé. Předchůdcem všech kontroverzních her se stala závodní arkáda Death Race z roku 1976, která byla vyvinuta podle filmu Death Race 2000 s Davidem Carradinem v hlavní roli. Vaším úkolem ve hře bylo přejíždět chodce, Carmageddon tedy nebyl zase tak originální, jak jsme si mysleli.

Rekordy ze světa videoher
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama