Hlavní stránka Multimédia Hry a zábava Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu
Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu
autor: Lucie Jiříková , publikováno 18.10.2012
Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu

Borderlands 2 je perfektní akční RPG s propracovaným systémem vylepšování postav, krásnou komiksovou grafikou, spoustou zbraní a humoru. Pokud jste fanoušky žánru, nemůžete tuhle hru minout. A pokud hrajete radši jiný druh her, měli byste o ní alespoň přemýšlet – tohle je pecka tohoto roku!


Kamkoliv se na Pandoře vrtnete, setkáte se tam s praštěnými osobnostmi. Ať už jde o malého robůtka Claptrapa, který hýří vtipem a věčnými průpovídkami, nebo malou holčičku Tinu, libující si v násilí. Vyšinutostí však byli obdařeni také vaši nepřátelé, a tudíž mezi nimi narazíte na postavy typu „psycho“, které si libují v sebevražedných nájezdech, nebo beduíny bránící se herními automaty.

Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu

Komiksovému pojetí se nevymyká žádná z připravených postav – ať už kladná nebo snad záporná, přičemž všechny charaktery dále nabývají na výjimečnosti ještě zvoleným cel-shade zpracováním. Velmi trefně se o grafice vyjádřil Tomáš Šulc v článku „Borderlands 2 — krásná komiksová grafika i fyzika“, který ji označil jako jednu z nejhezčích na trhu.

Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu

A měl pravdu – i když se Borderlands 2 nemůže pochlubit moderním enginem, stejně jde o nezapomenutelný kousek, který je zahalen do tolika barev a originálních zákoutí, že tento svůj drobný nedostatek naprosto bez problémů skrývá. Každá část Pandorie je jedinečná a velmi jednoduše se vám vryje hluboko do paměti.

Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu

Z recenze tedy plyne, že Borderlands 2 je vážně jedinečná hra, kterou by si neměli nechat ujít jak fanoušci prvního dílu, tak i všichni ostatní, kteří mají smysl pro humor. Libovat si budou v pěkné komiksové grafice, propracovaném dvouvrstvém RPG systému, nebo prostě jen v různých bizarnostech a šílenostech, kterými svět Pandorie absolutně nešetří. Pro mě osobně je Borderlands 2 už teď žhavým favoritem na hru roku 2012. Vřele vám ji doporučuji!

Recenze Borderlands 2 – potrhlé RPG v komiksovém stylu



Tagy: bordelands  hra  game  RPG  recenze  test  názor  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
18.10.2012 06:12:36   85.237.224.xxx 921
Mal som moznost hrat Borderlands 2 iba jeden vecer. Bol som trocha sklamany - zaskocila ma neprehladnost interface inventara, stromu zrucnosti. Skoda, ze ste do recenzie nedali aspon jeden taky screen, nech to aj ostatni vidia.

Z mojho pohladu bola praca s porovnavacom zbrani uplny UX fail. To ma fakt dozralo a nemal som hru dalej chut hrat.
22.10.2012 08:52:09   92.240.229.xxx 51
Cez vikend som skusil rozohrat novu hru. Borederlands 2 som vyupdatoval a hral pomalicky. A teraz sa mi hra konecne zapacila. Naucil som sa ovladat inventar, uz sa v nom nestracam. Hra ma teraz uplne chytila a musim ju dohrat!
18.10.2012 06:33:05   80.95.113.xxx 221
Mě se ta hra strešně líbí. Opravdu jediná nepovedená věc je ten inventář, jinak mi ta hra připadá v každém směru o malinko lepší jak jednička.
18.10.2012 06:47:40   195.91.108.xxx 397
zapomeňte na hru, tenhle clanok psala holka !!!
18.10.2012 06:48:37   195.91.108.xxx 60
ako myslím, ze je to Wow
18.10.2012 08:00:49   86.61.178.xxx 191
Dokud neuvídím fotku, tak nevěřím :-) Klidně to může být nějaký vtip uhratého nerda

Nějak mi pořád hezký holky co hrajou hry a chlastaj pivo přijdou jako sci-fi
18.10.2012 08:40:08   93.99.208.xxx 50
Blbý je, že i když doba už značně pokročila, tak pokud hraje holka něco jiného než sociálně přípustné hry na FB nebo WoW, tak se mi zdá, že se za to pořát děsně styděj.
18.10.2012 06:55:26   2.101.232.xxx 35
Ac hraju RPG nejvic, tahle hra me moc nezaujala.
18.10.2012 07:35:15   212.55.244.xxx 50
Ake naboje idu do zbrane sa da zistit aj predtym ako ju zoberiem. Je tam znacka, napr. pri puskach tam idu dlhe naboje je nakreslena mala cierna puska v lavom dolnom rohu. Neni tam uvedene sice presne ze tie a tie naboje tam idu, ale po 10 minutach hry je to jasne a hned som si to zapamatal.
18.10.2012 08:07:24   188.95.127.xxx 110
Pěkná recenze, jenom detail "Borderlands 2 je ve všech ohledech lepší, než jeho mladší bráška" .. starší
18.10.2012 10:21:25   89.24.198.xxx 22
Inventář je absolutní fail..Ještě bych já osobně záporně ohodnotil grficky pěkně vyvedený ale tragicky dlouhý respawn.
18.10.2012 14:32:30   85.71.230.xxx 51
Mě tahle ujetost opravdu sedla. První díl jsem nehrál a druhý se mi do cesty připletl jako bonus ke grafické kartě u compu sestavovaného pro bratrance.

Zpočátku mě odrazovalo zmiňované nepřátelské UI... chtěl jsem hrát a ne počítat na kalkulačce, která zbraň je lepší. Časem jsem se ale do toho dostal a užíval si oldschool akci. Nepřátelé jsou úplně blbí, ale dohání to tuhostí a počtem. Zbraně jsou svižné a dělaj hroznou spoušť, jako za časů Quake a Unreal... žádný battlefíldovský prdlavky!

Po dlouhé době uplynulé od vydání FEARu opět střílečka, kde je zábavné jen běhat a střílet - houbelec RPG. Už vidím, jak se na takové RPG tváří milovník Baldurs Gate.
18.10.2012 15:37:12   77.242.84.xxx 28
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
18.10.2012 15:42:34   91.127.10.xxx 61
V hre je 5 hratelných postav.
22.10.2012 13:22:57   165.72.200.xxx 20
Ano, 9.10. pribyl Mechromancer. A od minuleho ctvrtka je na svete prvni datadisk.
31.10.2012 05:36:09   188.75.128.xxx 00
Jen menší připomínka k jedné z postav - Salvador ''neřeší vše pěstmi'' jak je zmíněno v tomto článku. Salvador naopak dává přednost zbraním, vypovídá o tom i jeho schopnost držet dvě zbraně najednou. To s těma pěstma si nejspíše autorka plete s Brickem z prvního dílu.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

34 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 16.2Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.