PCTuning hledá redaktora pro externí spolupráci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek PCTuning hledá redaktora pro externí spolupráci

PCTuning hledá redaktora pro externí spolupráci

Redakce PCT

Redakce PCT

10. 5. 2012 03:00 35

AKTUALIZOVÁNO – Ještě než se nám o prázdninách rozjedete do světa, chceme najít novou čerstvou krev do našich řad. Práce redaktora je obecně nevděčná, zvláště s ohledem na rýpavé diskutující, na druhou stranu se dostanete jako první k novému hardwaru a získáte přehled, který může mít jen málokdo.

Reklama

UPDATE

: Odezva byla obrovská a články stále vyhodnocujeme. Zůstaňte trpěliví, již brzy vybereme ty nejlepší.

 

Práce IT novináře je dost specifická a v porovnání s redaktorem Blesku i poměrně náročná. Za prvé vyžadujeme pečlivost, nelze vydávat články, které nemají řádně ověřené zdroje, nebo jsou v nich dětinské pravopisné chyby. Za druhé vyžadujeme spolehlivost – sice je fajn, když sepíšete dokonalou novinku, ale nesmí vyjít až měsíc po uzávěrce. A za třetí chceme, abyste se vyznali v hardwaru, protože pokud se v něčem nevyznáte, naši čtenáři to proklatě rychle prokouknou.

Tyto vlastnosti si ověříme ve zkušebním článku, na jehož sepsání máte čas do 17.5.2012, přesněji do 18:00. Zadání najdete níže.

Máme nějaké rady? Z Blesku si můžete vzít akční styl psaní, který čtenáře nenudí. Sepsat protokol z měření umí podle šablony téměř každý, zaujmout a donutit čtenáře dočíst článek až do posledního slova je umění. Můžeme vás naučit postupy, předat vám ozkoušené osnovy, vysvětlit vám češtinu, ale styl psaní je jen a jen na vás samotných.

Článek budeme číst jenom my v redakci, tak se nestyďte a klidně pořádně to rozbalte! ;-)

Zadání

Vaším úkolem je sepsat článek v rozsahu alespoň 2000 a maximálně 4000 znaků. Na výběr máte jedno ze dvou témat:

  • mini recenze hardwaru – otestujte pro nás svojí starou myš, klávesnici nebo třeba notebook. Nepotřebujeme grafy ani naměřené údaje, nemusíte půjčovat nic nového na trhu. Zajímá nás popis produktu, v čem je dobrý, v čem špatný a váš celkový názor. Pokud si vyberete sepsání mini recenze, musí být součástí jedna vámi pořízená fotografie produktu.
  • mini srovnání softwaru – vyberte dvě konkurenční aplikace a sepište krátký mini souboj. Typicky nás napadá souboj dvou editorů obrázků, dvou antivirů, Průzkumníka a Total Commandera,... Však vy na něco přijdete.

Článek v daném rozsahu vložte do těla e-mailu (otevírání příloh by nás zdržovalo), připište i něco o sobě (zkušenosti, o jaký HW se zajímáte, z jakého jste města, váš věk,...) a zašlete do 17.5.2012 18:00 na adresu:

PCTuning hledá redaktora pro externí spolupráci
i Zdroj: PCTuning.cz

Co nabízíme

Redaktora nehledáme nijak nutně, spíše bychom chtěli najít nové tváře a osvěžit stojaté vody české mediální scény. Nabízíme pevný honorář za každý odevzdaný článek, možnost účasti na tiskových konferencích, zajišťování nejnovějšího hardwaru na testy a zaučení do praxe. Všem předem děkujeme za zaslání ukázkového článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama