empire-total-war-kraska-s-vysokymi-naroky
Hry Článek Empire Total War - kráska s vysokými nároky

Empire Total War - kráska s vysokými nároky

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

23. 3. 2009 07:00 29

Seznam kapitol

1. Zbrusu nový engine 2. Nároky hry, testovací sestava 3. Výsledky grafických karet bez AA/AF na zemi 4. Výsledky grafických karet s AA/AF na zemi 5. Výsledky grafických karet bez AA/AF na moři 6. Výsledky grafických karet s AA/AF na moři
7. Vliv nastavení na hru I 8. Vliv nastavení na hru II 9. Vliv nastavení na hru III 10. Vliv nastavení na hru IV 11. Závěr

Před několika dny se na trh dostal nejnovější díl strategické série Total War zaměřený na velkolepé bitvy obrovských armád. Tentokrát k tomu vývojáři navíc přidali detailní postavy i prostředí, takže se nabízí otázka, zda doma máte dostatečně silné železo. Už předem vám totiž mohu prozradit, že na nejvyšší detaily průměrný stroj nestačí.

Reklama
Empire Total War - kráska s vysokými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Total War byla vždy rozdělena na dvě části: tahovou a RTS. Pokud se chceme bavit výhradně o grafické hry, nemá smysl se tahové části hry příliš věnovat. Zde je totiž grafika pro přehlednost značně zjednodušená. Naopak v provedení bitev série Total War vždy excelovala a nejinak tomu je i tentokrát. Ke všemu už ve hře nejsou jen klasické pozemní bitvy v počtu tisíců mužů, ale přibyly také vizuálně efektní námořní bitvy.

Empire Total War - kráska s vysokými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Základem celé hry je engine Warscape, který výrobce vyvíjel přímo pro potřeby tohoto titulu. Zajímavé je, že i když jde o ryze PC hru a engine je úplně nový, neumí rozhraní DirectX 10, ale pracuje jen s DirectX 9.0c. Výrobce šel dokonce ještě dál a hru optimalizoval i pro běh na grafických kartách jen s Pixel Shader 2.0 (DirectX 9.0b). Z toho, že je titul vyvíjen primárně pro PC, plyne ještě jeden příjemný fakt – hra má neskutečně bohaté nastavení grafiky a rozdíl mezi nejvyšším a nejnižším nastavením je obrovský, což koneckonců v dalších kapitolách poznáte sami.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama