msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

Začalo to zcela nevinně představením miniaturního přehrávače MP3 MEGA PLAYER 515 společností Micro-Star International (dále jen MSI) na CeBITu 2004. Vzhledem k tomu, že jsem k MP3 přehrávačům s Flash pamětí mírně skeptický a to kvůli jejich ceně, byl jsem opravdu zvědavý, co novinka v podání MSI nabídne.

Trh s MP3 přehrávači v poslední době postoupil směrem k přehrávačům s vestavěným pevným diskem (Cornice, Hitachi). Ty jsou díky lepšímu poměru cena/vlastnosti pro uživatele daleko lákavější, než původní MP3 přehrávače s pamětí Flash. I přesto se však na trh stále hrnou nové a nové "polovodičové" modely a jedním z nich je i MEGA PLAYER 515 společnosti MSI s pamětí o kapacitě 256MB.

Když se mi toto zařízení zhruba před 14 dny dostalo do ruky se slovy: „Posílám ti MP3 přehrávač vod MSI, napiš na něj recenzi.“ nebyl jsem nijak nadšen. V prvé řadě jsem se těšil na jeden z přehrávačů s pevným diskem, které jsou v kurzu a za druhé na mne tento drobeček svými technickými specifikacemi dojem neudělal.

Když dorazil, rozbaloval jsem tento nechtěný "dárek" přesto se zvědavostí. Už po otevření krabice jsem musel uznale pokývat hlavou nad promýšleným uspořádaním vnitřku. Výrobce nejenže neplýtval místem, ale to množství příslušenství zabalil s chytrostí génia a to tak, že při prvním pohledu na celý set si nový majitel přehrávače musí říci, že tam určitě něco chybí. Opak je však pravdou.

Navíc, když jsem "živě" :-) uviděl a mohl vzít do ruky vlastní miniaturní přehrávač s rozměry 60 × 50 × 16 mm a hmotností 48g včetně baterie, vzrostla má zvědavost ještě více (a to nejen díky přísloví: „Co je malé, to je milé“).

Nejprve se však podívejme, co v balení najdeme:

  • samotný přehrávač MEGA PLAYER 515 (s 256MB paměti Flash)
  • sluchátka MSI (clip)
  • prodlužovaní kabel ke sluchátkům
  • USB kabel pro propojení přehrávače s PC
  • napájecí AC adaptér
  • přenosný sametový pytlík
  • přenosné kožené pouzdro
  • šňůrka na krk
  • instalační CD
  • uživatelský manuál (8 jazyků včetně češtiny)


MSI MEGA Player 515 se pohodlně vejde do dlaně (srovnejte jej s velikostí CD)...

MP3 přehrávač, sluchátka a kožené pouzdro spolu se šňůrkou na krk jsou laděny do barvy stříbrné (původní verze přehrávače byla zelená, avšak Evropa si vyžádala změnu na klasický odstín). „Pomocné“ nástroje, jako je USB kabel, AC adaptér či sametový pytlík pro přenos jsou v odstínu černé.

Když jsem celý obsah rozložil na stole, padl mi do oka líbivý design samotného přehrávače. Ten svými miniaturními rozměry působil jako zlatá, v tomto případě stříbrná, rybka ztracená v moři.

Po následném průzkumu uživatelského manuálu jsem usoudil, že MEGA PLAYER 515 v sobě skrývá daleko více předností, než by se zprvu mohlo zdát a tak jsem byl nakonec rád, že tento stříbrný krasavec uvízl v mé síti. Ostatně, i člověk je velký svými činy a jak jsem se záhy přesvědčil, stejné rčení platilo i o MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama