microsoft-se-rozpovidal-o-longhornu
Zábava Článek Microsoft se rozpovídal o Longhornu

Microsoft se rozpovídal o Longhornu

Docekal

Docekal

14. 4. 2005 00:00 25

Jim Allchin, Microsoft Group VP, hovořil na tradiční Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) 2005 o Longhornu - to, pokud nevíte, je příští generace Windows. Značně zpožděná. Jak už to tak chodí

Reklama

Na nová wokna (neboli Longhorn) se prozatím můžete těšit v polovině příštího roku - nepůjde o nějaké další mírné vylepšení, ale o zcela novou verzi Windows. Na co se například můžete těšit?

Instatní vyhledávání ve vašem počítači - v Longhornu pojmenované Visualize and Organize - včetně možností vytvářet virtuální složky.

Lepší propojení s mobilními telefony a MDA/PDA - Sync Manager si ovšem nepředstavujte jako ActiveSync. V úvahu se (konečně) bude brát i běžné "sdílení" telefonu/MDA/PDA mezi prací a domovem.

Longhorn by měl být i bezpečný a zabezpečený - pro rodiče bude nabízet ochranu potomků, pro nebezpečný svět Internetu nabídne chráněné prohlížečové okno. A prý bude i konec používání počítače v administrátorském režimu.

Více se bude myslet i na notebooky a jiná tomu podobná mobilní počítadla - kódování dat na úrovní celého disku je určitě užitečnou novinkou. Kosmetickou novinkou by měly být tolik diskutované "malé" displeje umožňující vidět stavové informace (aneb co se "děje" v odloženém, respektive vypnutém notebooku).

Microsoft se rozpovídal o Longhornu
i Zdroj: PCTuning.cz

S ohledem na stále stoupající počet BFU (a nepřímo úměrně se vyvíjející úrovni jejich znalostí) by Longhorn měl více myslet i na snadnost nasazení - potěšující novinkou je, že by například mělo být možné migrovat instalaci z jednoho stroje na druhý. Nebo mít "stejné" nastavení v práci a doma.

Pokud se těšíte na IE 7.0, tak Longhorn prý půjde ještě dál. Podrobnosti ovšem známé nejsou, až na vypíchnutou informaci o integraci s novými bezpečnostními možnostmi. A pochopitelně, Longhorn bude obsahovat AntiSpyware (ale nikoliv antivirus).

Microsoft se rozpovídal o Longhornu
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj : http://yit4s.blogspot.com

A nakonec, nemohu zapomenout - další dlouho diskutovanou věc. Longhorn by měl obsahovat nové UI (uživatelské rozhraní). Avalon, jak je nazývané - beta se ale objeví až po PDC 2005 (09/2005). Samotná beta Longhornu by mohla být v květnu 2005, Beta 2 v říjnu. A finální Longhorn? Někdy pozdě v roce 2006 - možná "tak pozdě" aby stihl nový Office 12 - alespoň takto to vidí Paul Thurott. A někteří jiní (viz Longhorn blogs) s tím nesouhlasí.

Microsoft se rozpovídal o Longhornu
i Zdroj: PCTuning.cz

Něco více o Longhornu? Pak zkuste asi nejlépe Paula Thurotta a jeho The Road to Windows "Longhorn" 2005 a Welcome to the Longhorn wave. Najdete tam i některé "screenshoty" ve větší podobě. A na Microsoftím webu také najdete Longhorn Developer Center (a dokonce i něco stáhnout).

A vlastně ještě další tipy - Longhorn Blogs a Longhorn Buzz. Jo, a protože je v poslední době v kurzu Wiki - tak tady Windows Longhorn na Wiki.

Nějaké další čtení (české) :

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama