gigabyte-ga-n680sli-dq6-ctyri-kroky-k-dokonalosti
Hardware Článek Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 - Čtyři kroky k dokonalosti

Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 - Čtyři kroky k dokonalosti

Z. Obermaier

Z. Obermaier

19. 3. 2007 01:00 39

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Obsah balení 3. Specifikace, vlastnosti 4. Testovací sestava 5. Layout desky
6. Průvodce BIOSem 7. Přetaktování 8. Testy 9. Zkušenosti a závěr

Čipová sada nForce 680i je s námi už nějaký čas a většina významných výrobců základních desek již produkty s tímto čipsetem na trh uvedla. Dnes k nim přibyl další - Gigabyte. Dlouho očekávaná deska se konečně dostala i do našich končin a její test si můžete dnes přečíst.

Reklama

V listopadu loňského roku spatřila světlo světa zcela nová čipová sada společnosti Nvidia -  čipset rodiny nForce 6xx. Jako první byl uveden absolutní high-end v podobě nForce 680i SLI, který se ihned po oznámení objevil na deskách několika výrobců. Všechny tyto dříve uvedené desky byly ale zcela stejné, vyrábí je sama Nvidia a ostatní partneři si je jen označí svým logem a navrhnou zajímavou krabici. Test jedné z těchto variant od výrobce eVGA najdete tady. Tomuto postupu se ale někteří výrobci odmítli podřídit a mají ve svých nabídkách desky s vlastním návrhem PCB.

Jako první deska s vlastním "layoutem" se objevil Asus Striker Extreme, který jsme také testovali - zde. Do této chvíle to byla ale i poslední taková dostupná deska. Situace se dnešním datem mění a na trh přichází druhá deska s vlastním řešením rozmístění komponent - Gigabyte GA-N680SLI-DQ6. Pro úplnost ještě musím zmínit že i MSI, DFI a abit uvedou své produkty s vlastním designem, ale nyní ještě k dostání nejsou.

Na místě je snad jen otázka proč trvalo uvedení tak dlouho, protože tato konkrétní deska byla  oznámena již vloni v prosinci. Jestli se vyplatilo počkat až do této doby a nebo je tato základní deska jen dalším plus-mínus stejným "nForce 680i" produktem na trhu se vám pokusím osvětlit v dnešním testu. Vězte ale že tohle není v žádném případě běžná deska.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama