chladice-procesoru-3x-jinak
Skříně, zdroje, chladiče Článek Chladiče procesoru 3x jinak

Chladiče procesoru 3x jinak

Jurin

Jurin

10. 7. 2007 01:00 33

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Nexus PHT-7750 3. Scythe Cama Cross 4. Cooler Master Eclipse 5. Testovací sestava 6. Testy a závěr

Zvlášť v horké letní dny si nejeden uživatel často uvědomí, že chladič, který chladí jeho procesor není zrovna výkonovým šampiónem. Se vzrůstajícími vedry totiž stoupá teplota procesoru a potažmo celého systému nad kritickou mez a s tím bere za své i stabilita systému. My se dnes zaměříme na poněkud netypickou trojici chladičů firem Nexus, Cooler Master a Scythe.

Reklama

Máte taky pocit že i přesto, že se procesory stále zrychlují a s tím ruku v ruce stoupá jejich tepelné vyzařování, na poli jejich chlazení se nic nového neděje? Já ten pocit rozhodně mám, kromě toho, že se v tomto odvětví bezpečně usadily před nedávnou dobou trubičky heat-pipe, na nějaké zásadnější změny či na skutečně levný, výkonný, tichý a revoluční chladič člověk hned tak nenarazí.

Přesto se ale objevují zajímavé produkty, které na první pohled vypadají více jako hrátky designéra než funkční výrobek. My se právě dnes podíváme v testech na trojici chladičů od průkopníků v oblasti chlazení osobních počítačů.

Konkrétně si vezmeme na paškál poslední model chladiče firmy Scythe Kama Cross, jenž byl uveden před nedávnou dobou.

Chladiče procesoru 3x jinak
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhým je také poměrně novinka společnosti Nexus, model PHT-7750, který je zajímavý tím, že se až moc podobá konstrukčně běžným boxovaným chladičům firmy Intel.

Chladiče procesoru 3x jinak
i Zdroj: PCTuning.cz

Trojici uzavírá chladič Cooler Master Eclipse, který je na první pohled výtvorem velmi kreativního člověka.

Chladiče procesoru 3x jinak
i Zdroj: PCTuning.cz

Přemýšlíte, proč jsme si vybrali zrovna tuto trojici? Chladič scythe je novinkou, stejně jako nexus takže je to asi jasné. Cooler Master Eclipse jsem však přidal do testu už jen z toho důvodu, že vypadá fantasticky a mne skutečně zajímalo, jak si povede v porovnání s novinkami.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama