zalman-hd160-pro-htpc-home-theater-pc
Skříně, zdroje, chladiče Článek Zalman HD160 pro HTPC (Home Theater PC)

Zalman HD160 pro HTPC (Home Theater PC)

Bronislav Kujál

Bronislav Kujál

7. 4. 2006 01:00 16

Seznam kapitol

1. Zalman HD 160 2. Popis a příslušenství 3. Vnitřní uspořádání, kabeláž a systém chlazení 4. Instalace 5. Zkušenosti a závěr

Čím více dnešní moderní multimediální PC vytlačují z domovů různé přehrávače, tím více se klade důraz na jejich podobný vzhled a tichý provoz. Pokud chcete nahradit zastaralé video či DVD přehrávač univerzálnějším počítačem, nemusíte přemýšlet kam umístit velkou bednu. Stačí pořídit skříň o rozměru hifi komponentu, umístit ji do stěny a většina nezasvěcených asi vůbec nepozná, že jde o počítač.

Reklama
Zalman HD160 pro HTPC (Home Theater PC)
i Zdroj: PCTuning.cz

Prodej skříní vypadající jako hifi komponent,  který pohodlně umístíte do stěny pod televizi je v rozkvětu. Aby ne, dnešní multimediální PC plně nahradí jednostranně zaměřenou domácí elektroniku a s troškou nadsázky i domácí kina. Nabídka skříní s rozměrem a vzhledem připomínající Audio/Video Receiver, kam pohodlně namontujete svůj počítač se naštěstí pomaličku rozrůstá. Proto Zalman s novinkou HD 160 určitě obohatil poměrně úzkou nabídku podobných skříní od několika výrobců, mezi které patří Silverstone, Thermaltake, 3R System a několik dalších. 

Balení

Počítačová skříň Zalman HD 160 je balená v klasické černé krabici. Jako je již dobrým zvykem, potisk krabice obsahuje jak informační foto skříně tak i veškeré technické údaje. Krabice prozrazuje mimo rozměrů a vzhledu i možnost výběru mezi dvěma barevnými provedeními.

Zalman HD160 pro HTPC (Home Theater PC)
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro vás znamená, že HD 160 je možné pořídit v stříbrné barvě matného hliníku a v černém matném eloxovaném provedení. Obě barevné varianty mají shodné vlastnosti a kromě rozdílného odstínu se ničím neliší. K nám do redakce na test, přišlo černé provedení.

Zalman HD160 pro HTPC (Home Theater PC)
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Samotná skříň je pečlivě zabalená v igelitu a v krabici je uložená v polystyrénu. Proto balení snese i nešetrné zacházení při dopravě bez toho, aby se skříň nějak poškodila, čemuž poslouží jako důkaz i fotografie skříně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama