Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování

Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování

Petr Kupský

Petr Kupský

10. 7. 2019 03:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Exteriér 4. Prachové filtry 5. Výměna bočnice 6. Interiér – levá strana
7. Interiér – pravá strana 8. Interiér – čelo skříně, příslušenství 9. Příklad montáže – ventilátory, deska, disky 10. Příklad montáže – zdroj, grafika, dokončení 11. Hodnocení a závěr

Nový model výrobce Cooler Master po letech rozšiřuje nabídku odhlučněných modelů počítačových skříní série Silencio. V záplavě novinek s bohatým prosklením, s prvky RGB osvětlení a s maximálně otevřenou koncepcí, se pozapomnělo na konzervativně založené zákazníky preferující umírněný vzhled a ticho. Proto ně je zde nyní S600.

Reklama

Úvod

Za poslední dva roky jsme pro vás otestovali již tři počítačové skříně z aktuálního portfolia tchajwanského výrobce Cooler Master, které můžeme vesměs zařadit do nejvyšší kategorie. Nejprve to byl luxusní model H500P, následně vylepšený H500M a nakonec absolutní špička v podobě modelu COSMOS C700M. Se dnes testovanou novinkou se přesuneme do cenově dostupnější kategorie skříní střední třídy.

Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování
i Zdroj: PCTuning.cz

Cooler Master Silencio S600

Tuto skříň výrobce oficiálně uvedl na trh dne 19. 6. 2019 s prohlášením, že cílem jejího vývoje bylo poskytnutí nejlepší rovnováhy mezi tichem, účinnosti chlazení a užitnou hodnotou. Záměrem je konkurovat ostatním výrobkům z dražšího segmentu trhu. Cílovou skupinou by měli být méně nároční zákazníci s požadavkem na stavbu tichého počítače, kteří si mohou volit mezi výchozí variantou s výhradně plechovými bočnicemi, nebo atraktivní variantou s jednou bočnicí z temperovaného skla.

Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak název skříně napovídá, tak zvláštní význam při vývoji byl kladen na použití zvukově izolačních materiálů. Tyto materiály prošly testy technologií Cam64 od společnosti Sorama. Cam64 zobrazuje hluk, vibrace a rezonanční křivky skrze několik vysoce citlivých mikrofonů. V porovnání s klasickými zvukoměry nabízí výsledná vizualizace hluku hlubší pohled na jeho dynamiku a dopad na kostru a panely počítačové skříně. Detailní pohled na maxima zvukového spektra pak pomáhá identifikovat nejvýraznější frekvence v daném rozsahu. Po dokončení sběru dat byly rušivé frekvence utlumeny jemným doladěním pozice izolačního materiálu a optimalizací tuhosti konstrukčních prvků skříně.

Cooler Master Silencio S600 – ticho má své pokračování
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv vnější design a celkový dojem z modelu S600 nezapře svůj původ, interiér byl dle slov výrobce přepracován ve spolupráci s klíčovými partnerskými společnostmi specializovanými na zvukovou analýzu a interpretaci jeho frekvenčního spektra. Inovace ale nekončí pouze u designu a uživatelé se budou těšit z montážních prvků použitelných bez nářadí, nebo z antivibračních držáků navržených pro flexibilitu a efektivitu během stavby sestavy.

Výrobce ve svých propagačních materiálech dále vyzdvihuje elegantní minimalistický design nové generace odhlučněných skříní série Silencio, odolnost konstrukce, rozšířenou podporu pro úložná zařízení a další vlastnosti, které posoudíme v dalších kapitolách této recenze. Nejprve si však představíme základní technické parametry testované skříně.

Cooler Master Silencio S600
Velikostní kategorie skříně:Midi Tower
Rozměry (hloubka × šířka × výška): 478 × 209 × 471 mm
Barevné varianty: černá
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,7 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): temperované sklo tl. 4 mm, lakovaný ocelový plech cca 0,8 mm
Materiál čela: plast + ocelový plech
Podporovaná velikost desek: Mini-ITX, Micro-ATX, Full-ATX
Počet pozic 5,25“: 1× interní
Počet pozic 3,5“: 4× interní
Počet pozic 2,5“: 5× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 280 mm vpředu, 240 mm nahoře (bez šachty 5,25")
Pozice pro ventilátory: 2× 120/140 mm vpředu + 2× 120/140 mm nahoře + 1× 120 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 1× 120 mm vpředu + 1× 120 mm vzadu (PWM)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, čtečka SD karet, sluchátka + mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 166 mm
Maximální délka grafické karty: 398 mm
Maximální délka napájecího zdroje: 180 mm
Hmotnost skříně: 8,6 kg

Skříň Cooler Master Silencio S600 se vyrábí v černém provedení ve dvou variantách lišících se pouze plechovou nebo skleněnou levou bočnicí. Společně byl na trh uveden menší, ale podobně konstruovaný model Silencio S400 s podporou základních desek do velikosti Micro-ATX.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama