SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu

SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu

Petr Kupský

Petr Kupský

27. 3. 2019 03:00 17

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Exteriér – příď a záď 4. Exteriér – strop a dno 5. Interiér – levá strana 6. Interiér – pravá strana a čelo
7. Interiér – přesun koše a měření 8. Příklad montáže – základní deska, ventilátory 9. Příklad montáže – disky, zdroj, chladič 10. Příklad montáže – grafika, dokončení 11. Hodnocení a závěr

Zájemci o kompaktní ATX počítačovou skříň s příznivým poměrem ceny a užitných vlastností zbystřete! Pohledným designem a potenciálem pro účinné chlazení je novinka od SilentiumPC schopná uspokojit uživatele všech kategorií počítačových sestav od kancelářských až po herní. V testu nám skříň připravila nejedno překvapení.

Reklama

Úvod

Portfolio počítačových skříní polské společnosti COOLING.PL Zdziech Sp.J., ukrývající se za značkou SilentiumPC, se na konci února 2019 rozšířilo o novou modelovou řadu s názvem Signum. Hned od počátku se na trh dostávají čtyři modely této řady, které kromě společného označení SG1 sdílejí totožné šasi a odlišují se vzájemně levou bočnicí (skleněná či plechová) a výplní čelního panelu (mřížka nebo plech). Modely Signum SG1 a SG1 TG (se skleněnou bočnicí) disponují efektním čelním panelem s perforovanou kovovou mřížkou uprostřed, kterou u modelů SG1M a SG1M TG nahrazuje jednolitá plechová výplň.

SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se oficiálně o skříně formátu ATX (spoiler: neoficiálně mají na víc) poměrně kompaktních rozměrů, jímž jsou nejblíže oblíbené modely RG1 a RG2 řady Regnum. Při takřka shodné výšce jsou modely SG1 o necelé dva centimetry širší a naopak o tři centimetry kratší do hloubky. Podobnost s řadou Regnum najdeme ještě v relativně jednodušší konstrukci skříně, která se pozitivně promítla do velmi dobré pořizovací ceny. Řada Signum se však zásadně liší vnitřní koncepcí šasi využívající otevřený prostor bez přítomnosti šachty pro optickou mechaniku.

SilentiumPC Signum SG1 TG

Do dnešního testu jsem si od výrobce speciálně vyžádal variantu Signum SG1 TG s atraktivní mřížkou na čelním panelu, která mě na první pohled zaujala. Podle jeho slov (následuje „reklamština“) byla tato kompaktní a efektivní skříň s otevřeným vnitřním prostorem konstruována s orientací na dosažení co nejnižší pořizovací ceny. Výsledná kombinace čisté funkčnosti a špičkového stylu ve střední třídě bude excelentní volbou pro libovolné systémové výrobce a domácí uživatele. Výrazné šestihranné otvory inspirované automobilovým průmyslem jsou díky možnosti přísunu dostatečného množství vzduchu nejen funkčním, ale zejména životně důležitým designovým prvkem, který vytváří osobitý charakter modelů Signum.

SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zcela nové šasi bylo konstruováno s ohledem na maximální praktičnost, z čehož vzešlo radikálně zjednodušené vnitřní uspořádání umožňující snadnou instalaci komponent a jejich údržbu. Skříň oficiálně podporuje základní desky ATX, micro-ATX a mini-ITX, nabízí dostatek místa pro grafické karty o délce až 325 mm, stejně jako pro chladiče vzduchu CPU o maximální výšce 161 mm. Uživatelé mohou počítat s možností instalace systémů vodního chlazení typu All-in-One s radiátory rozměru 120/240 mm v horní části a 120/240/360 mm v přední části.

SilentiumPC Signum SG1 TG – ATX skříň pro masy v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Moderní koncepce interiéru skříně Signum SG1 upřednostňuje proudění vzduchu pro účinné chlazení instalovaných komponent. Již v základu je vybavena dvojicí ventilátorů Sigma HP 120, přičemž uživatel má k dispozici dalších šest volných pozic pro doplnění ventilátorů. K dispozici je prozatím jediná barevná varianta skříně v kompletně černém provedení.

SilentiumPC Signum SG1 TG
Velikostní kategorie skříně: Middle Tower
Rozměry (hloubka × šířka × výška): 413 × 216 × 448 mm
Barevné varianty: černá
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,5 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,6 mm, temperované sklo tl. 4 mm
Materiál čela: plast + kovová mřížka
Podporovaná velikost desek: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Počet pozic 5,25“: není
Počet pozic 3,5“: 2× interní
Počet pozic 2,5“: 2+2× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 360 mm vpředu, 240 mm nahoře, 120 mm vzadu
Pozice pro ventilátory: 3× 120 mm vpředu + 2× 120/140 mm nahoře + 2× 120 mm tunel + 1× 120 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 1× 120 mm vzadu + 1× 120 mm vpředu (3pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 161 mm
Maximální délka napájecího zdroje: 160 mm
Maximální délka grafické karty: 325 mm
Hmotnost skříně: 4,8 kg

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama