Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě

Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě

Petr Kupský

Petr Kupský

24. 1. 2019 05:00 27

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Exteriér – přední část 4. Exteriér – zadní část 5. Porovnání exteriéru Meshify S2 s Define S2 6. Interiér – levá strana 7. Interiér – možnosti chlazení
8. Interiér – pravá strana 9. Interiér – čelo skříně 10. Příklad montáže – deska 11. Příklad montáže – zdroj, disky 12. Příklad montáže – grafická karta, dokončení 13. Hodnocení a závěr

První letošní novinka severského výrobce cílí na uživatele počítačových sestav nejvyšší třídy s vysokými nároky na účinné chlazení energeticky náročných komponent. Nerušený průtok chladícího vzduchu interiérem a podpora rozměrných radiátorů vodního chlazení jsou stěžejní vlastnosti dnes testované skříně Meshify S2.

Reklama

Úvod

Série počítačových skříní výrobce Fractal Design s označením MESHIFY byla založena poměrně nedávno, konkrétně počátkem srpna 2017, uvedením prvotního modelu Meshify C. Až na jedinou výjimku je společným poznávacím znakem zástupců této modelové série design ve stylu „černá v černé“, inspirovaný prvky stealth. Tou výjimkou je bílá varianta modelu Meshify C, u níž se přesto s bílou barvou nijak zvlášť neplýtvalo.

Stealth prvky se promítly do efektně tvarované mřížky čelního panelu ve tvaru polygonové sítě a do utlumení světla kontrolních diod. Tato celoplošná mřížka stojí také za společným funkčním znakem série MESHIFY, jímž je možnost vysokého průtoku chladicího vzduchu interiérem skříně.

Až dosud byla série Meshify zastoupena několika variantami modelu Meshify C velikosti ATX a o něco menším mATX modelem Meshify C Mini. Zájemci o stavbu těch nejvýkonnější počítačových sestav s potřebou účinného chlazení instalovaných komponent si však žádali i prostornější model a výrobce je nyní vyslyšel.

Na trh se tak dostává počítačová skříň Fractal Design Meshify S2. Možná, že se nad pořadovým číslem v názvu modelu pozastavíte s otázkou, „Kam se nám poděla jednička?“. Odpovědí nám bude vizuální porovnání konstrukce skříně s ostatními modely v portfoliu výrobce. Přestože výrobce prezentuje Meshify S2 jako větší variantu skříně Meshify C, číselným označením současně upozorňuje na použití společného moderního šasi s loňskou novinkou Define S2. Při volbě označení tedy postupoval analogicky jako v případě Meshify C využívající šasi modelu Define C.

Fractal Design Meshify S2

Meshify S2 je tedy aktuálně největším modelem své série. Podle slov výrobce kombinuje způsob průchodu vzduchu a stylisticky agresivní designové prvky modelu Meshify C s mnohem prostornějším a funkčně pokročilým šasi modelu Define S2. Tímto způsobem se spojily ty nejlepší prvky obou světů. Vznikl tak první model série Meshify s bezšroubovým uchycením bočnice z temperovaného skla, konektorem USB Type-C, s možností vertikální montáže grafické karty, s devíti pozicemi pro ventilátory, s možností současného osazení dvou 360mm radiátorů vodního chlazení, s montážními prvky pro pumpu nebo expanzní nádobu a s odnímatelným stropním panelem.

Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkovou velikostí se skříň Meshify S2 nachází po boku nejen modelu Define S2, ale současně vlajkové lodi Define R6. Ve všech třech případech se jedná o prostorné skříně stejného objemu s podporou základních desek až do formátu E-ATX umožňující instalaci chladiče procesoru s výškou do 185 mm. V případě Meshify C jsme se museli spokojit s výškou 172 mm. Jednotlivé odlišnosti dnes testovaného modelu Meshify S2 vůči svým předchůdcům si ukážeme v dalších kapitolách této recenze.

Fractal Design Meshify S2
Velikostní kategorie skříně: Midi Tower
Rozměry (hloubka × šířka × výška): 538 × 233 × 465 mm
Barevné varianty: černá s různě zatmaveným sklem bočnice
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,9 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,9 mm, temperované sklo tl. 3 mm s kovovým rámem
Materiál čela: plast + kovová mřížka
Podporovaná velikost desek: Mini-ITX, Micro-ATX, Full-ATX, E-ATX (až 305 × 285 mm)
Počet pozic 5,25“: 0× interní
Počet pozic 3,5“: 3× interní
Počet pozic 2,5“: 2+3× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 420 mm nahoře, 360 mm vpředu, 280 mm dole, 120 mm vzadu
Pozice pro ventilátory: 3× 120/140 mm vpředu + 3× 120/140 mm nahoře + 2× 120/140 mm dole + 1× 120/140 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 2× 140 mm vpředu + 1× 140 mm vzadu (3pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 1× USB 3.1 Type-C, 2× USB 3.0, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 185 mm
Maximální délka grafické karty: 440 mm (465 mm mimo čelní ventilátor)
Maximální délka napájecího zdroje: 300 mm
Hmotnost skříně: 11,79 kg

Stejně jako v případě Meshify C se i S2 vyrábí jak v provedení s oběma plnými plechovými bočnicemi, tak s jednou z bočnic z temperovaného skla. Celkem jsou k dispozici čtyři barevné varianty – Black (černá s plechovými bočnicemi), Black – TG (černá s lehce zatmaveným sklem), White  – TG (bílá s lehce zatmaveným sklem) a Black – Dark TG (černá s intenzivně zatmaveným sklem).

Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro zájemce o modifikace nabízí výrobce pro menší model Meshify C alternativní mřížky čelních panelů v několika barvách. Je pravděpodobné, že se dočkáme podobné nabídky příslušenství i u větší Meshify S2.

Test Fractal Design Meshify S2: Největší skříň ve své řadě
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama