Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň

Petr Kupský

Petr Kupský

1. 3. 2018 03:00 2

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Exteriér – představení 3. Exteriér – filtry 4. Interiér – pravá strana
5. Interiér – levá strana 6. Příklad montáže – základní deska, disky 7. Příklad montáže – zdroj, chlazení, grafika 8. Hodnocení a závěr

V modelové řadě počítačových skříní švédského výrobce Fractal Design přibyla nová mATX skříň Meshify C Mini Dark TG. Její konstrukce, zaměřená na zvýšení průtoku chladicího vzduchu interiérem, nabízí také atraktivní design díky čelní masce ve vzhledu 3D polygonové sítě a tmavě zabarvenému temperovanému sklu na bočnici.

Reklama

Úvod

Skříně švédského výrobce Fractal Design jsou mezi zákazníky oblíbeny zejména díky pověstné kvalitě, funkčně dobře promyšlené konstrukci a také díky tradičnímu pohlednému severskému designu s prvky luxusu bez zbytečných výstředností. Ani po letech tak neztrácí na atraktivitě.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Skříně Fractal Design jsou aktuálně rozdělené podle jejich zaměření do šesti modelových řad. Nejjednodušší, ale zároveň relativně levné modely skříní najdeme v sérii CORE. Budou se hodit spíše pro pracovní a kancelářské sestavy. Série NODE je určena pro multimediální sestavy a umístění do obývacích pokojů. Součástí řady ARC jsou dva modely klasické koncepce s rozměrnými koši na disky a průduchy umožňující volný průchod vzduchu skříní. Přesto jim nechybí luxusní prvky a průhledné bočnice.

Série FOCUS přináší již otevřenou koncepci vnitřního prostoru s moderním vzhledem a výhodnou cenou. Několik barevných provedení, průhledné bočnice a prosvětlené ventilátory zaujmou zejména mladší zákazníky. Nejvyšší série DEFINE s početnými luxusními modely od velikosti mATX až po provedení XL-ATX je určena spíše pro náročné a konzervativně založené uživatele. V této sérii najdeme to nejlepší, co Fractal Design nabízí. Promyšlené konstrukce, nejvyšší kvalitu, luxusní nadčasový vzhled. Samozřejmostí jsou prvky pro utlumení hluku a průhledné bočnice, nově je u nich používáno také temperované sklo.

Dnes testovaná skříň Fractal Design Meshify C Mini Dark TG náleží do řady MESHIFY, jež je zaměřená na design umožňující vysoký průtok vzduchu vnitřním prostorem skříně. Tato série byla až dosud obsazena pouze jediným modelem skříně Fractal Design Meshify C, jejíž recenzi jsme publikovali při jejím uvedení na trh v srpnu 2017.

Skříň Meshify C Mini Dark TG je prakticky zmenšenou mATX variantou dříve recenzované skříně Meshify C, určené pro základní desky až do formátu ATX. Svou velikostí a konstrukcí je Meshify C Mini Dark TG blízko modelu Define Mini C TG z vedlejší série, který je také opatřený celoplošnou bočnicí z temperovaného skla a na první pohled se liší jen konstrukcí čelního panelu.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG

Podle slov výrobce jsou počítačové skříně řady Meshify navržené za účelem maximalizace chladicího výkonu skříně osazené těmi nevýkonnějšími komponenty. Agresivní, esteticky výjimečný styl „černá v černé“, byl inspirován prvky stealth. Nový model Meshify C Mini Dark TG navazuje na úspěchy většího ATX modelu Meshify C, jehož kompaktní a přesto prostorný interiér neomezuje průchod vzduchu okolo klíčových komponent. Stejné principy nyní přináší menší model Meshify C Mini Dark TG do prostorově ještě efektivnějšího formátu mATX.

Otevřené uspořádání s inteligentním využitím vnitřního prostoru nijak neomezuje proudění vzduchu ze vstupu rozměrné přední mřížky skrze klíčové komponenty až k výdechům skříně. Na problém se zadržovaným teplem zde nenarazíme. Možností osazení až sedmi ventilátorů a několika variant radiátorů vodního chlazení nabízí Meshify C Mini Dark TG podporu špičkových komponent, kterou obvykle najdeme až u větších skříní.

Nejdříve se podívejme na základní parametry skříně uváděné výrobcem.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
Velikostní kategorie skříně:Midi Tower
Rozměry (délka × šířka × výška) bez noh a výčnělků: 395 × 212 × 399 mm
Rozměry (délka × šířka × výška): 409 × 217 × 412 mm
Barevné varianty:pouze černá
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech 0,8 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): temperované sklo 3 mm / ocelový plech 0,8 mm
Materiál čela:plast, ocelová lakovaná mřížka
Podporovaná velikost desek:Mini-ITX, Micro-ATX
Počet pozic 5,25“: 0
Počet pozic 3,5“:2× interní
Počet pozic 2,5“:2+3× interní
Podporovaný typ zdroje: ATX (doporučen max. délky 175 mm)
Pozice pro ventilátory: 3/2× 120/140 mm vpředu + 2/2× 120/140 mm nahoře + 1× 120 mm vzadu + 1× 120 mm dole
Standardně osazené ventilátory: 1× 120 mm vpředu + 1× 120 mm vzadu (3pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 172 mm
Maximální délka grafické karty: 335 mm / 315 mm (s osazeným čelním ventilátorem)

Balení

Skříň Fractal Design Meshify C Mini Dark TG nám byla jako obvykle zaslána přímo od výrobce ze Švédska kurýrní službou UPS. Přišla zabalena v originální kartonové krabici s jednobarevným potiskem. Na první pohled jsem byl překvapen velikostí krabice, která se výrazně nelišila od krabic, v nichž jsem si do testu dříve přebíral skříně plného formátu ATX, včetně většího modelu Meshify C. Přeci jen jsem si balení skříně s označením Mini představoval poněkud jinak. Jenže to jsem ještě neznal technické parametry skříně, skrývající se uvnitř. Ale o tom až za chvíli.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Z černého potisku krabice zjistíme většinu technickým parametrů skříně. Na čelní straně je zobrazena její kresba z bočního pohledu, výrazné označení výrobce a modelu skříně. Nechybí označení barevné varianty (i když v nabídce je prozatím jen jediná) a také důležité upozornění na přítomnost skla v balení.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana krabice je věnována vícejazyčnému popisu hlavních částí skříně, včetně její kresby v rozloženém stavu. Češtinu budeme mezi pěticí zvolených jazyků hledat marně.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní technické parametry skříně Fractal Design Meshify C Mini Dark TG jsou uvedeny na jednom z boků krabice. Také nám bude připomenuto, že ve Švédsku byl vytvořen pouze návrh skříně a její výroba probíhá v Číně. Na druhém boku pak najdeme kresbu interiéru skříně a nezbytné štítky s čárovými kódy produktu.

Fractal Design Meshify C Mini Dark TG – mATX skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Proti poškození během přepravy a skladování je skříň zabalena do igelitového pytle a dvě protilehlé stěny (strop a dno skříně) jsou opatřeny výlisky z pěnového polystyrénu. Tyto výlisky jsou dostatečně robustní a zajišťují dokonalou ochranu i při hrubém zacházení s balíkem. Bezpečnostní mezera mezi skříní a papírovým kartonem je bezmála 4 cm široká.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama