SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco

Petr Kupský

Petr Kupský

8. 1. 2018 04:00 14

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Exteriér 3. Interiér – vnitřní uspořádání, ventilátory 4. Interiér – zadní prostor
5. Čištění filtrů 6. Příklad montáže – deska, ventilátory, disky 7. Příklad montáže – zdroj, grafika, kabely 8. Hodnocení a závěr

Kompaktní provedení, zajímavý design s neobvyklým tvarováním a koncepce chlazení s vysokým průtokem vzduchu interiérem bez zbytečných překážek bude hlavními zbraněmi skříně SilverStone RL06 v boji o přízeň zákazníků v kategorii střední třídy počítačových skříní, kde je konkurence nesmírně silná.

Reklama

Úvod

Společnost SilverStone Technology Co., Ltd. bylo založena v květnu roku 2003. Vedení společnosti má sídlo na Taiwanu, pobočky v Číně, Japonsku, USA a Německu. Právě díky německé pobočce výrobce se nám naskytla možnost otestovat jednu z nejvyšších variant modelové řady počítačových skříní Redline RL06.

Stěžejními produkty SilverStone jsou zejména počítačové skříně a napájecí zdroje, následují ventilátory, chladiče procesorů, boxy na pevné disky, optické mechaniky a mnoho dalšího. Nás bude nyní zajímat nabídka výrobce v kategorii počítačových skříní.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

A ta je docela bohatá. Aktuálně v ní najdeme celkem šestnáct modelových sérií rozdělených podle jejich koncepce a zaměření, od nejmenších modelů ze sérií Petit a Vital až po největší skříně sérií Kublai a Mammoth. V našich končinách jsou známé zejména modelové řady Grandia a Milo, určené pro HTPC sestavy, a také prémiové modelové řady Raven a Temjin pro nejvýkonnější sestavy. Dnes testovaná skříň se nachází v modelové řadě střední třídy Redline.

SilverStone RL06

Skříň SilverStone RL06 byla podle slov výrobce vytvořena s cílem překonání očekávání zkušených uživatelů obvyklých u cenově dostupných skříní. Výrazný, až poněkud agresivní design, vycházející z kořenů série Redline, byl doplněn o stylové prvky, které obvykle nacházíme až u dražších modelů. Nás na první pohled zaujalo prakticky otevřené čelo skříně s neobvyklým rámováním, připomínajícím prvky Art Deco.

V aktuální nabídce výrobce najdeme celkem osm variant skříně SilverStone RL06. Čtyři varianty s označením RL06BR jsou v černém provedení s rudým pruhem po obvodu čelního panelu. Další čtveřice s označením RL06WS je provedena v kombinaci černých a bílých ploch se stříbrným pruhem po obvodu čelního panelu.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

Doplňkovým písmenem W jsou dále odlišeny varianty s plastovým oknem a písmenem G s celoplošnou bočnicí z temperovaného skla. Písmeny PRO jsou odlišeny varianty s plastovým oknem a LED podsvícenými ventilátory, písmeny GP pak obdobné varianty se skleněnou bočnicí.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

V dnešní recenzi si podrobně představíme nejvyšší variantu skříně SilverStone RL06 v bílém provedení s modelovým označením SST-RL06WS-GP.

SilverStone RL06
Velikostní kategorie skříně: Midi Tower
Rozměry (délka × šířka × výška): 455 × 200 × 477 mm
Barevné varianty: černá s rudým pruhem, bílá se stříbrným pruhem
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,7 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,7 mm, temperované sklo tl. 4 mm
Materiál čela: plast + kovová mřížka
Podporovaná velikost desek: Micro-ATX, Full-ATX
Počet pozic 5,25“: není
Počet pozic 3,5“: 3× interní
Počet pozic 2,5“: 2+3× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 240 mm nahoře (< 30 mm), 240 mm vpředu, 120 mm vzadu
Pozice pro ventilátory: 3× 120 mm / 2× 140 mm vpředu + 2× 120/140 mm nahoře + 1× 120 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 3× 120 mm LED vpředu + 1× 120 mm vzadu (3pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, 2× USB 2.0, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 158 mm
Maximální délka grafické karty: 348 mm
Hmotnost skříně: 7,17 kg

Balení

Skříň SilverStone RL06 nám výrobce poslal z jeho evropské pobočky sídlící v německém Hamburgu. Přišla zabalena v originální kartonové krabici s jednobarevným potiskem.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

Černý potisk originálního obalu je shodný pro všechny verze skříní Redline RL06. Na čelní straně krabice je zobrazena kresba skříně z perspektivního pohledu, označení modelové řady a v sedmi bodech krátký anglický popis důležitých vlastností skříně.

Zadní strana krabice je shodná s tou přední. Navíc je zde ve spodním rohu doplněna bílá nálepka, informující nás, že skříň byla vyrobena v Číně. Jediným upozorněním, že uvnitř se nachází křehký obsah, je nápis FRAGILE s upozorněním na opatrnou manipulaci na horní stěně krabice.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jednom z boků krabice je zopakován popis důležitých vlastností skříně v dalších deseti světových jazycích, češtinu mezi nimi však nenajdeme. Z nalepeného bílého štítku se pak dozvíme, jaké konkrétní provedení skříně SilverStone RL06 se uvnitř nachází.

Hlavní technické parametry skříně jsou popsány výhradně v angličtině na opačném boku krabice. Nad nimi je vytištěno několik úvodních vět, jimiž výrobce charakterizuje modelovou řadu Redline RL06. V bocích jsou vystřiženy otvory pro snazší manipulaci s krabicí, která však není nijak zvlášť objemná, ani těžká.

SilverStone RL06 – pohledná skříň ve stylu Art Deco
i Zdroj: PCTuning.cz

Proti poškození během přepravy a skladování je skříň zabalena do igelitového pytle a dvě protilehlé stěny (strop a dno skříně) jsou opatřeny výlisky z pěnového polystyrénu. Tyto výlisky zajišťují ochranu při hrubším zacházení s balíkem, ale bezpečnostní mezera mezi skříní a papírovým kartonem šíře 25 mm není extra velká. Při přejímce balíku je vhodné zkontrolovat, zda během přepravy nedošlo k promáčknutí čelních ploch krabice.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama