Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž

Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž

Z. Obermaier

Z. Obermaier

13. 12. 2012 03:00 39

Seznam kapitol

1. Seventeam - u nás neznámý 2. Seventeam Cilense ST-P0520PBA (520W) 3. ST-P0520PBA (520W) – vnitřní konstrukce 4. Seventeam Cilense ST-P0620PBA (620W) 5. ST-P0620PBA (620W) – vnitřní konstrukce 6. Seventeam Cilense ST-P0720PBA (720W)
7. ST-P0720PBA (720W) – vnitřní konstrukce 8. Spotřeba Stand-By, idle a účinnost 9. Zátěžová charakteristika napěťových větví 10. Zvlnění napěťových větví 11. Hodnocení zdrojů a závěr 12. Soutěž

Zdroje výrobce Seventeam u nás pod touto značkou moc známé nejsou, známe je spíše jako CoolerMaster nebo SilverStone. Výrobce nyní ale na český trh uvádí řadu nových zdrojů pod vlastním logem. Uspěje v tvrdé konkurenci? Podíváme se na to. Navíc vám nabízíme možnost všechny tři zdroje vyhrát v předvánoční soutěži.

Reklama

Společnost Seventeam Electronics u nás mnoho lidí nezná, větší oficiální distribuci produktů tu dosud neměla (před lety TNTrade) a jejich OEM zdroje se prodávají pod jinými názvy a s logem jiných výrobců. Pojďme si tuto společnost v úvodu představit.

Firma byla založena v roce 1986 na Tchajwanu, s výrobním závodem na území pevninské Číny. Už od počátků vyrábí zdroje, většinou pro PC a servery. Jde o jednoho z největších světových producentů OEM zdrojů, stačí se podívat na výrobní portfolio firmy, jež čítá snad stovku různých modelů zdrojů pro rozmanitá použití. Kromě klasických ATX zdrojů ale firma vyrábí i zdroje pro notebooky, tablety, mobily a další elektroniku. Novinkou v nabídce jsou pak Power banky, jež také můžete s PCT vyhrát. Nástup LED technologií znamenal pro firmu také možnost dále růst a stejně významnou částí výroby jsou zdroje pro LED svítidla a svítidla samotná.

Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž
i Zdroj: PCTuning.cz

Nás ale zajímají nejvíce zdroje, těch najdete v nabídce opravdu mnoho a jen těžko lze rozeznat rozdíly mezi jednotlivými řadami, to už necháme na odbornících. Jisté je, že Seventeam vyrábí zdroje 26 let a zřejmě úspěšně. Jako OEM výrobce si jej vybraly společnosti Ultra, CoolerMaster, SilverStone a další. Dokonce si myslím, že téměř všechny zdroje ze současné nabídky SilverStone pochází z výrobního závodu Seventeam, označení je totiž prozradilo. Podobná situace bude i u CoolerMasteru a jeho nabídky. Kolik výrobců zdroje od Seventeamu pod svou značkou prodává, není možné zjistit, ale bude jich zřejmě hodně.

Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž
i Zdroj: PCTuning.cz

Sídlo a vývojové centrum v Taipei/Tchajwan

Pokud má společnost relativně dlouhou historii a stále s ní spolupracují její dlouholetí zákazníci, je jasné, že kvalita bude pravděpodobně velice slušná. Krize ale dohání každého výrobce hardwaru, tedy i výrobce zdrojů. Pokud totiž Seventeam vyrobí zdroj jako OEM/ODM partner, prodá jej za cenu podstatně nižší, než si za onen zdroj řekne poté Silver Stone nebo jiný výrobce. Proč tedy neuvést na trh také zdroje pod vlastní značkou, což Seventeam právě nějaký čas dělá. Nabídka modelů je samozřejmě krapet odlišná od výrobní řady pro stálé odběratele, aby si zkrátka navzájem nelezli do zelí. I tak pod svým logem nabízí v Retailu Seventeam opravdu hodně zdrojů. Výraznou řadou je pak produkce označená Cilense, a právě tři zdroje z této řady dnes otestujeme.

Trojice zdrojů

Tři kvalitní zdroje Seventeam – recenze + těžká soutěž
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož se Retailová balení zdrojů Seventeam nyní dostávají na český trh, bude dobré si tyto zdroje vyzkoušet. Distribuci má společnost Partis, výrobce zdrojů a skříní EuroCase a distributor mnoha dalších komponent pro počítače. V první, testovací vlně, přicházejí čtyři zdroje řady Cilense. V cenících je už uvidíte, jde o zdroje o výkonu 420, 520, 620 a 720 W. Nejde o úplně levné zdroje, spíše cenově míří do střední třídy, přesto nejsou ale drahé a vzhledem k jejich vlastnostem i dosti výhodné. Nejlevnější model s výkonem 420W stojí 1250 Kč s DPH, nejvýkonnější model 720W pak 1800 Kč s DPH. V této kategorii je ohromná konkurence, najdeme zde OEM i značkové zdroje Fortron, Seasonic, Corsair, OCZ a dokonce se sem tlačí i nejlevnější Enermax. Za cenu kolem 1800 Kč je ale s výkonem nad 700W dnes testovaný kousek od Seventeam nejvýkonnější. My v testu prověříme všechny tři zdroje, z pohledu zpracování a vlastností. Zdali má "nový" výrobce šanci na trhu uspět, si tedy povíme až v závěru.

Soutěž

Všechny tři testované zdroje vám nabízíme jako výhru, nic ale nebude zadarmo a o pravidlech soutěže a podmínkách se dočtete až na konci článku. To ale není všechno, kromě zdrojů, můžete vyhrát ještě Power banky. Ptáte se, co to je? Jde o přenosné vysokokapacitní baterie s USB konektorem pro nabíjení mobilních telefonů, tabletů a dalších zařízení. Jedete li na dlouhou cestu s problematickým přístupem k nabíjení mobilu, Power banka je to pravé pro vás - dokáže váš mobil nabít i dvakrát až třikrát po sobě. U nás můžete vyhrát od nejslabších až po nejvyšší modely s nejvyšší kapacitou baterie. Více opět v samostatné kapitole. Představme si tedy trojici dnes testovaných zdrojů:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama