Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security

Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security

Redakce PCT

Redakce PCT

23. 11. 2020 18:00

Seznam kapitol

1. Soutěžte o bezpečnostní řešení Eset 2. Správné odpovědi a výherci

Rok se s rokem sešel a jako pravidelně na podzim uvádí společnost Eset novou verzi svého populárního antiviru. Připravili jsme pro naše čtenáře soutěž o pět ročních licencí ESET Internet Security 2021. Dneska tu máme vyhlášení a můžete si přečíst, jestli jste měli štěstí.  

Reklama

Bezpečnostní řešení od společnosti Eset asi není potřeba nějak zásadně představoval, už dlouhá léta se řadí na špičku a pravidelně získává ocenění od Virus Bulletin a dalších organizací hodnotících antiviry. Každý podzim pravidelně přichází nová verze a při té příležitosti máte šanci získat v naší soutěži jednu z pěti ročních licencí ESET Internet Security.

Soutěž probíhala do půlnoci z neděle na pondělí 22. na 23. listopadu 2020.

Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz

ESET Internet Security

Novinek v letošní verzi je hned několik. „Na všech bezpečnostních programech neustále pracujeme, aby byli uživatelé vybaveni tou nejnovější technologií, která je dokáže ochránit. Klíčové pro nás je také to, aby bezpečnostní software nezatěžoval systém počítače a neobtěžoval uživatele při práci. Verze 14 zahrnuje inovované detekční moduly založené na strojovém učení, zároveň se nám ale podařilo snížit velikost těchto modulů,“ popisuje Martin Skýpala, produktový manažer české pobočky ESET.

Aktuální verze obsahuje nové skenery

Jednou z klíčových změn je přidání skenerů registru systému Windows a rozhraní Windows Management Instrumentation. Tyto nástroje dokáží detekovat i malware, který zneužívá registry nebo se maskuje ve Windows Management Instrumentation. Modul Domácí síť, určený pro monitorování chytrých domácností, se dočkal vylepšené detekce připojených zařízení a doporučení k vyřešení bezpečnostních problémů. Uživatelé mají jednak přehled o všech zařízeních v jejich síti a mohou si tak zkontrolovat, zda jsou připojena jen důvěryhodná zařízení a nikdo jiný na připojení neparazituje. Ale stejně tak jsou upozorněni na bezpečnostní rizika. Například zastaralý firmware nebo slabé heslo na routeru a podobně.

Bezpečnější platby online i správa hesel

Jednou z nejrizikovějších oblastí, kterou je nutné zabezpečit, jsou elektronické finanční transakce. Novinka pro domácnosti přináší upgrade funkce Ochrana online plateb a bankovnictví. Obsahuje vylepšenou obranu proti keyloggerům, tedy útokům pomocí malwaru, prostřednictvím kterého útočníci získávají přehled o stisknutých klávesách. Mód pro bezpečné prohlížení internetu je nově možné spustit v libovolném podporovaném prohlížeči, mód chrání soukromí uživatele při online platbách či používání sociálních sítí.

„V minulém půlroce se mnoho z nás přesunulo z kanceláří do svých domovů a pro práci využívá různé nástroje vzdálené správy. Tyto nástroje ale pro soukromé transakce představují riziko. Proto vás nově program upozorní, že máte podobný nástroj zapnutý a někdo tedy může mít přístup k vašemu počítači,“ vysvětluje Skýpala.

V neposlední řadě se redesignu dočkal správce hesel, který je součástí prémiového řešení ESET. Obsahuje nové funkce, jakými jsou vzdálené odhlášení z webových stránek či vzdálené vyčištění historie prohlížení. Tyto funkce jsou dostupné přes mobilní aplikaci pro Android nebo rozšíření pro prohlížeče. Aplikace pro iOS bude dostupná v nejbližší době.

„Kybernetické hrozby jsou čím dál sofistikovanější a častější. Je proto velmi důležité, aby uživatelé byli spolehlivě chráněni. Technologie je prostě součástí našich životů, jsme zvyklí platit online nebo na dálku zapínat ve svých domech topení. V ESETu se soustředíme na to, aby všechny výhody internetu bylo možné využívat bezpečně a bez rizika pro data uživatelů,“ říká Skýpala.

Nové verze bezpečnostních produktů společnosti ESET pro domácí uživatele přináší řadu vylepšení stávajících funkcionalit a integraci nové bezpečnostní vrstvy založené na pokročilém strojovém učení. Stávajícím zákazníkům se produkty ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security a ESET Smart Security Premium aktualizují na nejnovější verzi bezplatně a automaticky.

Produkty ESET si i s příchodem aktuálních verzí nadále zachovávají minimální nároky na systémové zdroje. Bezpečnostní aplikace tak nesnižují výkon zařízení a nezatěžují síťový provoz. Za pozornost stojí i minimální čas potřebný pro jejich instalaci.

 „Strojové učení jsme začali vyvíjet a nasazovat v produktech už před 20 lety. V edici 2020 nasazujeme jeho další vylepšení. Pro uživatele to znamená silnější ochranu před zero-day útoky,“ uvedl Miroslav Dvořák, technický ředitel české pobočky ESET.

Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyhlášení soutěže o licence antiviru ESET Internet Security
i Zdroj: PCTuning.cz

Soutěžní otázky najdete na následující straně.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama