Bitcoin: konec, nebo jen krize? MtGox končí, šlo tím vydělat!
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Bitcoin: konec, nebo jen krize? MtGox končí, šlo tím vydělat!

Bitcoin: konec, nebo jen krize? MtGox končí, šlo tím vydělat!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

25. 2. 2014 13:00 42

Seznam kapitol

1. Bitcoin padá, něco si přej... 2. Dva měsíce neklidu 3. MtGox končí... a nebude sám 4. Výdělek na pádu MtGox 5. Rizika Bitcoin Builderu 6. Závěr

Měna Bitcoin se zmítá v mohutné krizi, mnozí dokonce už předpovídají konec Bitcoinu. Pár týdnů zpět se nabízela možnost, jak celkem rychle a slušně nakoupit levné Bitcoiny. Umírající burza MtGox totiž prodávala Bitcoiny pod cenou, my vám kromě jiného řekneme, jak z toho v takové situaci vytěžit co nejvíce

Reklama

Upozornění: Tento článek vznikal ve dnech 22–25. února, kdy situace kolem burzy MtGox nebyla jasná a vše popsané v článku fungovalo. Události ale nabraly spád a burza MtGox dnes 25. února skončila, zrušila webové stránky a svůj Twitter účet. V tuto chvíli ale stále jde pomocí automatických nástrojů napojených přímo na databáze MtGox s Bitcoiny uvnitř hýbat a přesouvat je. Vše ostatní je už minulostí, a ukáže se v dalších dnech kam se posune. Náš článek se tedy z původně planého návodu „jak na to“ změnil v sondu do toho, co bylo možné před ještě pár dny.

Na vánoce jsme vám zde na PCT, přinesli celkem netradiční článek, rozvahu o Bitcoinu a jeho výhodách a rizicích. I když jsme čekali bouřlivý ohlas, byla realita ještě „bouřlivější“. Tento článek se stal na další měsíc absolutně nejčtenějším, Bitcoin totiž budí vášně, pozitivní i negativní. Jak už bylo řečeno v předchozím článku, najdeme zde příznivce, kteří jej budou hájit do „roztrhání těla“, stejně jako opačné bojovníky, již ho považují za moderní letadlo a podvod století. Ostatně tento trend je vidět u každého článku o kryptoměnách, ať jsou na jakémkoliv českém médiu. Toto téma je žhavé a žádané.

Cena Bitcoinu - Jak na houpačce
i Zdroj: PCTuning.cz
Cena Bitcoinu - Jak na houpačce

Abych jen v krátkosti shrnul předchozí text, hovořili jsme o historii měny, jejích rizicích a výhodách. Zmínili jsme také nadhodnocenou cenu, investice a výhled do budoucna. Ten se totiž vyplnil téměř doslova. V prosinci jsem odhadoval příští ustálenou cenu BTC někde kolem 500–700 USD a předpovídal brzký pád nejstarší burzy MtGox, obojí je nyní přesně tam, kde jsem to očekával. Podívejme se tedy, co se od prosince na trhu s Bitcoinem stalo. Bylo toho hodně, a šlo o zajímavé „veletoče“.

Cena totiž v posledních týdnech radikálně klesla, důvodů pro to je mnoho. Stalo se totiž několik zásadních momentů, které největší skeptici označují za začátek konce této měny. Naopak pravověrní vidí v událostech poslední doby, očistnou lázeň Bitcoinu a jeho cestu k mainstreamu, tedy běžným lidem. Konec druhého velkého „černého trhu“ Silk Road 2 a očekávaný pád burzy MtGox mnozí vidí právě jako obrodný proces, který vytáhne Bitcoin z bídy, ve které nyní je. Pravdu mohou mít obě skupiny, ti kteří věští brzký konec i ti druzí.

Osobně jsem přesvědčen, že Bitcoin v roce 2014 ještě neskončí. Naopak, právě v těchto dnech byla největší šance na turbulenci kolem něj i něco vydělat, ptáte se jak?

Popíšeme vám postup, jakým se dalo zmocnit Bitcoinů za zajímavou cenu, a popřípadě je i prodat. Nebo si je nechat, to už záleží na vašich prioritách. Úvod nemá cenu dále protahovat, stejně většina čtenářů po přečtení výše napsaných vět, přeskočila do dalších kapitol. Vzhůru tedy do vod Bitcoinu roku 2014.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama