intel-core-2-duo-navrat-krale-cast-1
Hardware Článek Intel Core 2 Duo: Návrat krále - část 1.

Intel Core 2 Duo: Návrat krále - část 1.

Z. Obermaier

Z. Obermaier

7. 8. 2006 01:00 221

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Intel Core 2 Duo - Procesory 3. Základní desky 4. Intel Core 2 Duo v akci 5. Testy 6. Shrnutí první části

Procesory Intel Duo 2 Core jsou již několik týdnů oficiálně uvedeny na trh, a protože už konečně nastala doba, kdy si je můžeme koupit i my u nás v naší malé zemičce, tak vám přinášíme první test oficiální prodejní revize.

Reklama
Intel Core 2 Duo: Návrat krále - část 1.
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem naznačil již v záhlaví článku, papírově Intel uvedl procesory rodiny Core 2 Duo už před třemi týdny, na nátlak ze strany zákazníků a hlavně odborných periodik dokonce uspíšil ukončení informačního embarga (NDA), o více než týden oproti původnímu plánu, a tak se první testy, a že jich nebylo málo, objevily v první polovině měsíce a skutečné oficiální uvedení na trh se poté konalo 27.července, kdy byly oznámeny i skutečně platné ceny celé produktové řady. Obrovské informačně-propagační „masáži“ kterou nás Intel častoval už před uvedením těchto nových procesorů na trh, jistě odolal jen málokdo a mnoho lidí, kteří až do této doby neprojevovali z různých důvodů zájem o produkty Intelu se začali velice zajímat, co to vlastně „Conroe“ je (viz spousta debat i na fórech zabývajících se primárně zcela něčím jiným než oblastí výpočetní techniky).

Musím ihned v úvodu článku Intelu vyseknout poklonu. Výsledky skutečných procesorů sice daleka nedosahují dávno proklamovaných ukázkových výkonů, ale i tak jsou výsledky oproti stávajícím procesorům ohromné. Jelikož na internetu je testů několik desítek, možná i stovek, pojali jsme test trochu jinak, než je možné vidět jinde. Oproti konvencím budeme totiž porovnávat přetaktované systémy, které mají mohou mít naši čtenáři doma. Upustili jsme tudíž od testování procesorů Athlon FX-60 a FX-62 a Pentium D Extreme Edition a otestovali běžné systémy ale s maximálním možným výkonem, který z těchto sestav bylo možno "vymačkat" po přetaktování, proto věnujte pozornost kapitole „Testovacích sestav“. Protože zákazníky spíše než cokoliv jiného zajímá, jestli si přechodem na nové procesory nějak výrazně polepší oproti svým stávajícím strojům a hlavně jestli nárůst výkonu ospravedlní dost podstatnou částku na nákup nové základní desky a procesoru. Další věc která bude v našem testu netradiční je oblast testovaných aplikací, kde měli čtenáři možnost na našem fóru vznést požadavek na to, co chtějí otestovat ... a jejich přání budou vyslyšena v druhé části testu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama