g-skill-f1-2x1gb-pameti-pro-narocne
Hardware Článek G.Skill F1 - 2x1GB paměti pro náročné

G.Skill F1 - 2x1GB paměti pro náročné

Z. Obermaier

Z. Obermaier

1. 3. 2006 01:00 32

Seznam kapitol

1. G.Skill F1-4000USU2 -2GBHZ 2. Testovací sestava a metodika 3. Výsledky testů 4. Přetaktování a závěr

Paměťové moduly společnosti G.Skill jsou už nějaký čas považovány nadšenci za rovnocenného soupeře společnostem zvučných jmen, jako jsou OCZ nebo Corsair. V některých testech jsou tyto paměti  považovány za naprostou špičku a někde dokonce jako nejlepší 2x1GB moduly vůbec. V testu si ověříme jak možnosti přetaktování, tak i schopnost modulů běžet s nízkými latencemi.

Reklama

Tyto moduly jsou prozatím nejrychlejší 1GB paměti které má výrobce ve své nabídce, rychlejší jsou už jen moduly DDR600 ale pouze ve velikosti 2x 512MB. G.Skill garantuje pečlivě vybrané, skvěle spolu pracující čipy pro své duální kity.

G.Skill F1 - 2x1GB paměti pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz

Moduly dorazili v klasickém průhledném obalu, jako většina dnešních pamětí. Svou konstrukcí i barvou jsou velmi podobné pamětem Mushkin "Black", zajímavá je pouze vložená dvojstránka, kde firma G.Skill popisuje jak jsou paměti testovány a jak je reklamovat.

 
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Samotné paměti jsou klasické velikosti, vybavené černým heatspreaderem, od jiných pamětí je odlišuje pouze logo společnosti, a upozornění že se nesmí vyhazovat do běžného odpadu. Paměti jsou osazeny čipy společnosti Samsung, konkrétně jde o čipy UCCC, tyto čipy jsou pověstné svými vysokými frekvencemi, ale latence už jsou horší, dále také nesnesou moc vysoké napětí, které jim stejně na dosažených frekvencích nepřidá.

G.Skill F1 - 2x1GB paměti pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz

Časování a maximální povolené napětí jsou uvedeny na štítku, paměť je při frekvenci DDR500 časována klasickým a pro tuto třídu běžným časováním 8-4-4-3.

Specifikace:

NázevG.Skill F1-4000USU2 - 2GBHZ
Kapacita2x 1024MB
ChipySamsung UC-CC
Napětí2.6V- 2.8V
Frekvence250Mhz - 500 DDR
Časování8-4-4-3
PCBOboustanný - Brainpower
ChladičČerný heatspreader
Specialita-
Cena7200Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama