Hlavní stránka Hardware Procesory, paměti AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru
AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru
autor: Štefek Petr , publikováno 2.9.2005
AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

V dnešním článku se podíváme na výkon vlajkové lodi společnosti AMD, která je v současné době jasným králem na poli jedno-jádrových procesorů pro desktopy. Procesor využívá výhod posledního jádra San Diego, které je vyráběno 90nm technologií a podporuje všechny dobře známe technologie procesorů AMD. Setkáme se s vylepšeným paměťovým řadičem, který dovolí bez problémů používat 4 paměťové moduly, což byl u starších typů jader občas problém.


Hry

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

Hry jsou ve znamení AMD a Intel se svým nejlepším procesorem Pentiem 4 EE 3.73GHz stěží drží krok. Náskok na procesor FX-55 není příliš znatelný a zcela odpovídá rozdílu 200MHz.

Závěr

Athlon 64 FX-57 dokázal, že se o něm oprávněně hovoří jako o králi jedno-jádrových procesorů. Výkon na jedničku podal jak v aplikačních testech tak i v oblíbených hrách, kde je jeho náskok obzvláště patrný. Na hry si procesor toho typu koupí opravdu málokdo, protože jeho místo je díky ceně spíše v pracovních stanicích a opravdu nekompromisních herních mašinkách. Otázkou ovšem zůstává, jestli se vyplatí investovat podobnou sumu do jedno-jádrového procesoru, neboť doba dvou a vícejádrových CPU se nezadržitelně blíží. Za stejnou cenu můžete pořídit nejlepší dual-core model, kterékoli společnosti (AMD a Intel).

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

Pro overclockery ztrácí investice do toho procesoru smysl úplně, neboť stejnou službu splní i Athlon 64 3700+ založený na stejném jádru. Pozice FX-57ky je tedy poměrně těžká a její uděl je jasně dán. Procesor lze u nás pořídit za cenu okolo 30 000 korun s DPH. Pokud se rozhodnete tuto sumu obětovat, tak alespoň můžete být jisti, že máte to nejlepší, co lze v daném segmentu koupit.

AMD Athlon 64 FX-57 - krátké preview nejvýkonnějšího procesoru

Procesor AMD Athlon 64 FX-57 zapůjčila firma Foxcomputers s.r.o.



 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
2.9.2005 01:49:57   85.160.33.xxx 3948
Procesor za 30.000 Kč + DPH, pěkné, ale zcela nesmyslné. Jen naprostý hlupák si jej koupí, když existuje X2.

Nicméně, co takto místo nesmyslných testů, které svědčí AMD, provést nějaké multitasking testy? Prostě spustit více než 1 aplikaci?

Třeba spustit celý PCMark05, to by stačilo, je to výborný test, který porovnává velice komplexně výkon, a výsledné číslo dobře odráží použitelnost procesoru pro práci (nikoli hry), a porovnat výkon FX57 s obyčejným přetaktovaným Pentium 4 630 za 5.000 Kč s HT technologií.

Jak by asi dopadlo? ;-)
2.9.2005 03:23:44   84.47.41.xxx 4647
Nie kazdy ma 30K aby ich mohol vyhodit za cpu ... zato ze ty mas doma X2 4800+ mam sa poskladat ? Mne staci moj Venice@2700mhz ... stal ma cca 3000 czk a rozdiel vo vykone nieje viac ako 5-10% zeby vyhodenych 25000 czk ? (myslim FX57) keby som bol mesiac pockal mohol som mat Opteron 144 za 4000 czk (podtaktovane Sandiego 3700+) skoda ....
2.9.2005 05:58:39   194.149.102.xxx 5450
Upozorňuji že od včerejška platí mezi čtenáři PCT nepsaná dohoda o ignorování Radka Hulána v diskuzích. Proto vás žádám, abyste neztráceli čas pžesvědčováním R. Hulána o výhodách Athlonu 64, to mu už kvanta lidí vysvětlovaly nesčetněkrát a on si pořád stojí za svým.

Jinak, souhlasím s vámi, že s lepší deskou jde obyčejný Athlon 64 s jádrem Venice za 4500 osolit na minimálně 2,5GHz (ale často i těch 2,7GHz).
2.9.2005 07:26:08   194.213.41.xxx 4750
neco me asi vcera ohledne te nepsane dohody uniklo o)
3.9.2005 08:26:35   195.98.14.xxx 5050
Mam pusteny avast(kontrolujem si disky), photoshop(idem si upravit nejake fotky), vidomi mi koduje video (41 fps xvid), browsujem si tu a pisem. Mam pusten nejake to divx-ko. A kurna mam AMD 3400+(2400mhz) sc 754. A pocitac ma celkom slusnu odozvu. Ale chyba mi desat ruk a desat oci aby som to stihal vsetko obsluzit.
8.9.2005 12:55:21   82.117.138.xxx 5146
no když připočtu že se ti současně práší od úst, je to na jeden procak až dost makat ve fotoshopu a současně sledovat video, brouzdat po netu a psát jen tak někdo neumí. jen pro zajimavost texťák zatíží procesor minimálně,totéž net, Photoshop v klidovém stavu taky nemá žádné nároky nech jen přepočet videa a nějakou náročnější hru a můžem se bavit o výsledku
9.9.2005 07:55:46   195.98.14.xxx 4949
Hej mal som to vsetko pustene. Samozrejme ze som to nemohol vsetko pouzivat naraz. Prave o to mi tu islo. Ukazat, ze takto pouzivat komp je zbytocne. Tak preto si myslim,ze singlecore este uplne bohate postacuje a bude postacovat. I ked opak by vyrobcom procesorov asi prospel viacej. Pre bezneho smrtelnika urcite postacuje aj najslabsi dostupny sempron. A to este s velkou rezervou.
2.9.2005 08:54:24   85.160.5.xxx 4953
AMD je lepší pro hry. Ale zkus si na SINGLEcore AMD spustit dvě aplikace a potom to samé na Intelu (s HT). Kdo bude rychlejší? Projevuješ se jako zaslepený fanatik, pro kterého AMD=always top, ale ona to kromě pár her není pravda ;-)
3.9.2005 08:44:56   195.98.14.xxx 5250
A este nieco sem tam si zalohujem dvd robim to programom dvd2one. Samozrejme prv decrypterom si to hodim na disk. Kludne kodujem 2 filmy na raz a je to rychlejsie ako ma p4 3200mhz ktoru som do nedavna vlastnil. Vymenil som len dosku a procak a nemozem si vynachvalit AMD. A to nehovorim o tom ako ta p4-ka kurila.
8.9.2005 13:00:52   82.117.138.xxx 4848
a to ti mám sežrat jo ))))
8.9.2005 13:29:39   82.117.138.xxx 4948
teda v případě, že současně děláš uvedené v mim příspěvku, jinak to tak zvláštní není a stačí mi i slabší procák
6.9.2005 09:32:25   193.85.147.xxx 4950
Tak to asi musite ignorovat i me, protoze, zatimco Hulan ma 4400+, tak ja mam 4800+.... boze, boze, malej ceskej clovicku...

Jinak mi vadi, ze tam nejsou testy s nejakym DC procakem. Kdo zazil praci ks DC procesorem, tezko si zvyka na SC...
6.9.2005 09:34:54   62.209.198.xxx 4750
Vazeny pane Fiala, mate ve vsem pravdu ale nelibi se mi zpusob reseni, dejte mu ban kdyz je iracionalni at to tu neobtezuje, je neznaly jakekoli problematiky ohledne compilaci a optimalizaci SW, takze zpet do ustavu s nim a nepoustet. Na hruby pytel hrubou zaplatu, jinak to nikam nepovede...
6.9.2005 17:27:26   194.149.102.xxx 5149
Já netvrdím že mám ve všem pravdu.
A nemám práva uvalit na někoho IP ban takže tohle je asi jedinej způsob řešení. A nepochází to z mé hlavy, je to spíše dobročinná iniciativa jistého Dredieho...
2.9.2005 07:57:46   62.168.45.xxx 4850
Bohužel, PCMark 05 patří mezi ty testy, kde se zhusta spekuluje o vlivu Intelu. Jedná se jak o optimalizace kódu, tak o zvolenou metodiku testů, ve které hyperthreading procesorů Pentium 4 skutečně exceluje. Zajímavou vyjímkou jsou jsou dvoujádrové procesory, kde zase excelují Athlony X2.
2.9.2005 08:54:41   85.160.5.xxx 5154
PCMark05 není pod vlivem Intelu, jen podle mého názoru podává "poněkud" vyšší výkon na Intelu, protože používá SSE/SSE2 instrukce a spuští více threadů zárověň (=multitasking). To nemá s INtelem ale co dělat!

Dívejte se na to jinak. Vy v testech měříte vždy jen jednu aplikaci. Ale to neodpovídá reálnému světu!

Zkuste proboha měřit aspoň 2 aplikace současně, ne jen jednu hru, řadu lidí by zajímalo jako dopadne v pozadí spuštěný antivirus test a na popředí spuštění enkódování videa.

Proč? Protože řada lidí má jak antivirus, tak digitální TV, a nikdo se nemá k tomu publikovat jak to zvládne Intel, a jak AMD.

Obecně, testovat více aplikací zároveň má obrovský praktický smysl, a zde exceluje Intel.

PS: píšu to jako majitel X2, který s multitaskingem, pochopitelně, problém nemá. Ale FX57 ano.

Pokud uděláte multitasking testy, budete blíže realitě!
2.9.2005 09:03:43   85.160.5.xxx 4852
Jinak řečeno, to, že se zaslepeně bráníte zveřejnit CELKOVÉ skóre PCMArk05, ztrácíte na serióznosti, protože vědomě publikujete JEN ty testy, které svědčí AMD, ale které nedávají CELKOVÝ obraz o situaci..

Rovněž publikovat testy více aplikací zároveň, pokud už nevěříte PCMark04/05 (protože zde AMD prohrává), by tuto neserióznost vyřešilo..
2.9.2005 10:40:30   195.33.105.xxx 4948
Takze tento odkaz by mohl tohle rozresit a ukazat konecne kdo je mimo? a kdo je tzv. zaslepenec?
2.9.2005 10:41:16   195.33.105.xxx 4949
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2456&p=3
2.9.2005 11:54:51   213.151.91.xxx 4950
Ta stranka asi neni nejlepsi priklad pro argumentaci :-)
Tedy, kdyz vezmu v uvahu, ze FX-57 je o cca 50% drazsi nez P4 670 a vykonove jim vychazi dost podobne, tedy v jednom testu o chlup lepsi a v druhem o podobny chlup horsi ;-)
2.9.2005 12:02:56   193.85.242.xxx 4948
Nemluvě o tom, že levné Pentium 630 se dá na 670 přetaktovat :-) Kdežto FX57 už taktovat nejde..
2.9.2005 12:21:26   217.119.114.xxx 5048
nooo a ked to pretaktujem tak budem mat z ohrievaca vzduchu rychlovarnú kanvicu...
2.9.2005 13:57:30   193.85.242.xxx 4950
Zase AMD fanatatik? 30W až 40W navíc není rychlovarná konvice, ani topení, maximálně velice slabá žárovka ;-) Chladič za 800 Kč si s tím bez problému poradí..
2.9.2005 19:03:06   195.212.29.xxx 4748
ignorovat ho pls.
2.9.2005 19:02:08   195.212.29.xxx 4948
ignorovat ho pls.
30.10.2005 08:56:59   85.160.92.xxx 5147
Víš co by mě zajímalo? Obhajuješ tady Intel,říkáš jaký shit je AMD a sám máš doma AX2 4400+,není to nikomu trochu divné?! Já bych od tebe čekal PD 2.8 nebo něco takového.
2.9.2005 08:36:27   217.75.209.xxx 4650
Nektere vase clanky na vasich strankach nepostradaji logiku a zdravý usudek, jsou pekne napsane a zacetl jsem se.. Bohuzel vase zaslepenost pro procesory Intel a vecne haneni procesoru AMD srazi vasi osobu v mych ocich do pozice "zaslepence"... Nevykrikuji ani AMD rulezzz nebo Intel = THE BEST, jenom premyslim a VIDIM, ze dokud Intel neuvede nove jadra, bude pro me AMD lepsi volbou, stejne tak jako pro vetsinu premyslejicich lidi.. A i po uvedeni novych jader se uvidi, jestli se Intel dostane ve vykonu zpet na kone. S pozdravem.
2.9.2005 16:00:48   81.27.196.xxx 4950
omg .. typicka huhlanovina...

kdo by si ho koupil? ...

treba ten, co chce mit tedko nejlepsi CPU na trhu a za pul roku si koupi treba X2 az bude mit lepsi vyuziti ...

18.11.2005 08:30:39   82.209.23.xxx 4645
Mužeš mi říct na co ti bude když procesor bude rychlejší při více než 1 aplikaci? Kdy použiješ více aplikaci? Ve hrách? asi težko.. Ve windowsu? nevim na co potřebuješ spouštět více aplikací budeš vypalovat předelávat fotky a komprimovat video najednou?. No a nevim kdo je zaslepeny že když pořád vychvaluješ Intel.
2.9.2005 07:09:24   82.99.146.xxx 5151
Nu podívejme co se tu děje za věci. :-()
2.9.2005 09:56:23   62.168.90.xxx 5050
V teste WinRARu by sa zislo informovat citatelov o tom, co za subory sa komprimovali, pretoze 605 Kb/s sa mi zda trochu primalo na to, ze to je 2.8 GHz. Moj stary P200 MMX kedysi komprimoval 80-100 KB/s. A to bol predsa len prinajmensom 14x slabsi procesor.
No a k hernym testom, ze autor zvolil rozlisenie 640x480 je spravne, ale ja by som v ziadnom pripade neuverejnil take vysledky FPS ake sa mu podarilo namerat, pretoze napr. v clanku "GeForce 7800GT = 7800GTX na dietě" tu.. z 28.08.2005 R850XT PE vo FarCry na 1024x768 malo 97fps a pozrite sa kolko sa nameralo tu v 640x480 na 2.8GHz. Z toho dovodu by som radsej uviedol vysledky v 800x600 alebo radsej 1024x768.
Nic nove tento clanok nepriniesol.
2.9.2005 12:33:59   81.27.192.xxx 5049
ve WinRaru je specialni test na mereni rychlosti komprese. traba ja mam doma na AthlonuXP 2,03GHz neco kolem 220kB/s.

PS pro autora: v clanku je prave graf ve winraru dvakrat.
2.9.2005 17:08:34   195.12.144.xxx 4848
heh, ja mam 340 (pentium 4 2,
2.9.2005 21:37:38   62.168.90.xxx 5151
Tak som skusil, nameralo mi 237 KB/s. Potom som dal komprimovat Prog. Files adresar z Win98 (160MB) za 4min a 4s.(673 KB/s). Skoda, ze test z WinRARu meria "inak" ako komprimovanie beznych suborov. Ale na porovnanie medzi procesormi je to asi dobry test.
3.9.2005 09:12:15   81.27.192.xxx 5251
Vzdyt u toho testu mas napsano ze je to na zmereni vykonu a spolehlivosti a hlavne by mel bejt prave porad stejnej. ted jsem to zkousel ve winraru 3.5 a mam 249. ale mam pretaktovanej proc
2.9.2005 10:34:42   82.208.2.xxx 5149
Musim se jeste vratit k diskusi o par radku výše: Jsem obyčejný uživatel PC a rozhodně nemám potřebu na pozadí kódovat video a zároveň hrát hry, radší si zapařim a potom pusitm kodovani a i na mý starší mašině se jeste dá leccos dělat při tom i když nemam HT nebo 2 jádra, proto si myslím že jsou ty testy dobře zvolené, kdo chce spouštet 2 a více náročných aplikací najednou necht si koupí X2 nebo podobný procesor.
2.9.2005 16:50:34   81.19.46.xxx 5049
Naprosty souhlas, kdyz jedou klasicky zkompilovany vypocetni programy, tak neni nic rychlejsiho. Pritom si nikdo prece nebude "na pozadi" spoustet antivir.
Neco jineho muze byt treba Ceti za setricem, ale to uz sme u mimozemstanu
2.9.2005 10:47:45   217.112.162.xxx 5146
Tak tento procík by nám konečně mohl dělat
server v CTI-čku, aby nám to nelagovalo....
Za ty prachy, ovšem...
N.
2.9.2005 11:21:42   84.242.95.xxx 5047
Reaguju na to, co sem si precetl na zacatku clanku: mam teda radsi koupit Opteron 144?http://www.foxpc.cz/detail/4424 Je za cenu Venice 3000+, dokonce o par korun levnejsi a kdyz se ma zdrazovat... Sice budu zbytek pocitace kupovat az tak za 3-5 tydnu, ale nejaky penize mam uz ted, tak jestli se to vyplati, tak bych to koupil hned, tzv. do zasoby. Co myslite, mam to objednat? BTW pujde to do desky DFI LanParty UT NF4Ultra-D - nForce4 Ultra
2.9.2005 12:57:08   194.108.132.xxx 5048
Ja uz jsem tak ucinil:-). DFI by melo byt bez problemu.
2.9.2005 13:54:04   212.158.157.xxx 4950
Asi jste si nevšiml toho že u Foxpc je baleni TRAY, čili bez chladiče, holý procesor, tray verze A64300+ stoji na DXT okolo 3800 kč, takže
opteron je o neco drazsi, nicmene je to super volba, kdybych mel nejake penize, nevahal bych.
2.9.2005 14:00:07   194.108.132.xxx 5049
Je to tak, tento fakt jsem prehledl.
2.9.2005 14:05:01   84.242.95.xxx 4849
to mi je jedno, adekvatni chladic stoji kolem 450...
2.9.2005 14:13:00   83.208.149.xxx 4948
A jak ve hrach, a pretaktovatelnost?mysleno toho opterona...
2.9.2005 14:46:08   213.199.128.xxx 5148
Presne, ja mam ten samy dotaz. Jak si stoji Opteron ve hrach a jak se da pretaktovat? Vicemene me to zajima obecne, proc bych ho mel koupit, v cem je lepsi? Dik
2.9.2005 15:03:52   84.47.37.xxx 5049
No a mna by zaujimalo kedy bude ten test tohto procesoru.Dufam ze cim skor...
2.9.2005 21:19:13   194.149.102.xxx 5048
podle mě na tom bude asi tak stejně jako Venice, možná i líp, ale hlavně počítejte s tím že má 1MB L2 cache takže když ho přetaktujete na 2,8GHz tak máte plnohodnotnej FX-57 a když se vám podaří jen na 2,6GHz tak máte stále ještě solidní FX-55 :-)
3.9.2005 13:58:53   212.158.157.xxx 5049
opterony maji take odemceny multiplikator?
6.9.2005 17:32:02   194.149.102.xxx 5048
ne, to maj jen FXka
2.9.2005 11:40:48   217.119.114.xxx 5048
Konečne ma preplo, môj staručky Athlon 1800+ už asi patrí do železa Na ten FX57 asi nemam ale A64 3000+ považujem za rozumný priemer.
2.9.2005 13:30:52   194.160.84.xxx 4950
A64 FX nie je stavany na bezny predaj podobne ako P4 EE. je to len o tom, kto uvedie najrychlejsi procik na trh. kupovat CPU za 30k je dost velky peniaz, tak si ho kupia len fanatici. inak staci cpu do 7k-9k a mate vykon len o malinko slabsi ako tieto zazraky :-)
2.9.2005 15:35:21   217.75.89.xxx 5149
ja som toho isteho nazoru. v tomto segmente a v jeho najvyssej rade, neni nic mimoriadne ak po kupe o mesiac zistite, ze dany vyrobok je o 10 000 korun lacnejsi. Navyse v nadchadzajucej ere dualovych a viacjadrovych procesorov je investicia do singlecore riesenia znacny nerozum. Teraz sice este neni patricny softwer alebo je ho poskromne, ale to sa uz cochvila zmeni a tym padom singlecore riesenia pojdu do dochodku, a to uz v podstate sa ocakava na buduci rok, i ked Longhorn je este stale daleko....
2.9.2005 21:22:03   194.149.102.xxx 5048
ono kolikrát stačí jen ani ne 5000, Venice 3000+ se dá přetaktovat na 2,4GHz dycky, na 2,6GHz skoro dycky a s trochou štestí na 2,8GHz. A i těch 2,4GHz, což je jakoby FX-53, je dostačující výkon
2.9.2005 18:50:02   84.47.67.xxx 5051
Nechcem sa tu hadat ale jedno chcem podotknut na nasledovnej zostave ktoru mam-AMD Athlon64 3000+ Core NewCastle Socket 754,ASUS K8N-E Deuxe nForce 3 250GB,Kingston Hyper-X 512MB CL2,ASUS ATI Radeon X800XT PE a WD120GB S-ATA som dosiahol v teste 3DMark03 6019 bodov tak mi je divnne ze CPU za 3000 dosiahne s takym istym grafickym akceleratorom len nieco cez 5000!pritom nemam ani CPU ani GPU ani samotne pamete pri nich nataktovane vsetko bezi bez overlocku stabilne.Vysvetlite mi preto ci je chyba u vas v redakci ale som prvny co take skore maTHX ak chcete na dokaz vam poslem screenshoty z tesu ze opravdu neklamem.
2.9.2005 18:54:19   84.47.67.xxx 4949
Chybicka se vbloudilajedna sa o test 3DMark05 a nie 03a inak som myslel to CPU za 30000Ale mam presto jeden dotaz ten test co ste spravili v 3DMark05 jedna sa o CPU test samotny alebo o celkovo vysledne skore THX
2.9.2005 21:58:44   62.168.90.xxx 5048
Dat 30000,- za procak? To radsej poskladam dalsi novy komp. Ani keby zlacnel na polovicu, tak peniazmi nepohnem. A keby bol po zlacneni na pol. aspon 5x rychlejsi ako moj pred rokom kupovany(3162,-Sk) Athlon 2GHz(133 MHz/256LB cache)-to som bral posledne 2 kusy . To radsej investujem do chladenia,nataktujem a dokupim nejaku grafcu za 10000. Jedine za co sa oplati dat prachy a clovek si je isty, ze nepreplaca mnohonasobne vykon su graf. karty. Tam ked kupim raz tak drahu, tak je aj raz tak vykonna.(Narazam na to, ked zmizli z predaja Bartony a Athlony a boli len Semprony,,, aspon v Bystrici na Slovensku to tak bolo)

Skoda, ze sa uz davno nerobia do beznych desktopov mainboardy pre 2 procaky. Tak ako to bolo kedysi pre stare celerony...
3.9.2005 01:40:35   62.240.183.xxx 5148
Nyní už zpět k testovanému procesoru Athlon 64 FX-57, který tiká na frekvenci 2.8GHz, čímž se AMD přibližuje vysněné hranici 3GHz, která bude dosažitelná až po změně výrobního procesu. Samotné Athlony 64 FX-57 totiž už skoro dosahují svého frekvenčního maxima jejich přetaktování je průměrně jen o 200MHz (alespoň s konvenčním chlazením).

BLABOL. Budou i 3GHz na 90nm, koncem roku. Priste dost spekulaci o hovne. Diky...


Pro overclockery ztrácí investice do toho procesoru smysl úplně, neboť stejnou službu splní i Athlon 64 3700+ založený na stejném jádru. Pozice FX-57ky je tedy poměrně těžká a její uděl je jasně dán. Procesor lze u nás pořídit za cenu okolo 30 000 korun s DPH. Pokud se rozhodnete tuto sumu obětovat, tak alespoň můžete být jisti, že máte to nejlepší, co lze v daném segmentu koupit.

BLABOL2. Nejlepsich vysledku lze samozrejme dosahnout prave s DX-57, protoze jsou to nejlepsi kusy. Viz ORB nebo jakakoliv databaze s pretaktovanim. S -XXX° C se da udelat i 4GHz, vzduchem tak 3.2GHz s dobrym kusem nebo vodnikem...
3.9.2005 01:42:20   62.240.183.xxx 5148
S FX-57! Skoda ze tu neni edit, kdyz uz stupidne vysirate s registraci.
3.9.2005 08:33:00   194.149.102.xxx 4948
S tím overclockingem to není blábol, opravdu ne. FX-57 má nejlepší předpoklady běhat i na 3GHz, to je pravda, a takový dobrý kusy pak budou FX-59 který na těch 3GHz opravdu pracovat budou. Ale 3700+ San Diego, který pracuje na 2,2GHz, by podle mě nemělo být problém přetaktovat na 2,8GHz a získat tím FX-57 za daleko menší cenu - nějakejch 200-300MHz navíc který byste vyšťourali z FX-57 nehrajou roli, i na standardní freq. je to dost výkonný aby to utáhlo cokoliv dost rychle...
6.9.2005 08:56:48   62.240.183.xxx 4851
Je to blabol, plati co jsem psal. FX-59 jsou proste nejlepsi kusy na trhu, viz libovolny web, zabyvajici se extremnim overclockingem. Mozne jsou i 4GHz, 3.6-3.8GHz na testy, bezne. Sance, ze tohle da 3700+ je radove nekolikrat nizsi. A pokud chce nekdo nejlepsi vysledky, a treba TOP1 v ORBu, zatracene velkou roli hraje i treba 100MHz. Ze to podle tebe nic neznamena? Mozna podle tebe, ale nemluv za ostatni...
6.9.2005 08:58:27   62.240.183.xxx 5050
FX-57, FX-59 bude posledni FX pro 939 platformu...
6.9.2005 17:47:22   194.149.102.xxx 5050
mluvím za většinu lidí, pokud se někdo potřebuje jen vytahovat score v benchmarku tak je to jeho léčení komplexů a jak u nás řikáme - to je jeho mínus. Rozdíl mezi 2,6GHz a 2,8GHz může být v nějakém testu zdánlivě velký, ve hrách to bude ale maximálně pár frejmů.

If you were running this on a
FRAMERATE IS LIFE.
Falcon, you'd be dead right now.
8.9.2005 14:29:30   160.217.215.xxx 5047
Nemam rad frazi: "mluvim za vetsinu lidi"! Muzete jich jmenovat alespon deset z te vetsiny?
3.9.2005 01:50:33   195.212.29.xxx 5047
opakujem co uz odznelo, bude to prospesne hlavne pre nas.

Napsal: neregistrovaný - Zden Datum: 2005-09-01 08:57:57

Z této diskuze (cca 80% mimo téma) a i jiných jsem si udělal obrázek o osobě s jistým jménem ani není třeba jmenovat. Proč prostě tuto osobu neignorujete, každý má snad svůj názor svůj rozum a jestli něčemu nerozumí, tak je plno jiných možností jak se poučit. Není nutné dávat odkazy na stránky hlásající názory této osoby a jeho zvrácený postoj k šíření názoru a po internetu. Svými připomínkami a odkazy zbytečně děláte byť nechtěnou reklamu a to je důvod proč tato osoba přispívá do diskuzních fór. Shrnutí na závěr IGNORUJTE tuto osobu.
3.9.2005 12:13:00   84.244.113.xxx 5249
Proč pořád řešíte cenu 30k za nejlepší jednojádrovej procesor, jako byste byli v it technologiích první týden. Vlajkový lodi mají vždycky takhle přemrštěnou cenu, at už se jedná o procesory či grafiky. Existuje prostě skupina lidí kteří to za to daj a marketingoví odborníci to vědí.
Jinak s potěšením kvituju onu nepsanou dohodu o ignoraci...
5.9.2005 20:17:36   217.197.145.xxx 5249
jedině intel. Kdo nezkusí ... NEPOCHOPÍ
6.9.2005 16:42:15   84.242.95.xxx 5150
Jestli ty při hraní her (Far Cry) posloucháš mp3 a hru po pár minutách přerušuješ (bo DVD je dnes vypálený hned) tak jsi divnej... Aneb některý obhajoby opravdu nechápu... DC fanatik
6.9.2005 16:43:24   84.242.95.xxx 5249
reakce na blechu
6.9.2005 09:45:50   193.85.147.xxx 4948
Vite co, pani majitele s Venicem 3000+. Spustte si v Nero Recode, Vision express nebo necem podobnym rekodovani videa do jineho formatu, spustte si antivirak, spustet si nejakou mp3, stahujte neco z netu a zahrajte si napr. Far Cry, a vypalovat DVD (Az na to vypalovani u me caste vyuzivani pocitace, predtim na 2GHz P4 na i850 s 1GB RIMM neproveditelne)vse s prioritou normal a zacnete plakat... AMD X2 nema problem, protoze nejen, ze ma 2 jadra, ale jeho microcod je optimalizovany pro multitasking, obdobne jako u Opteronu. Podobne na tom jsou 8XX P4 od Intelu.
6.9.2005 09:50:52   193.85.147.xxx 5249
Teda je pravda, ze na tom kompu i tak trochu pracuji .
7.9.2005 10:38:35   193.85.147.xxx 5048
S tou optimalizaci pres microcod si nejsem jisty, jeste zkusim pohledat podrobnosti. Nebo se zeptam rovnou u AMD, at mam jasno .
8.9.2005 14:23:13   160.217.215.xxx 5250
Mam takovy napad, to takhle misto anket typu "jaky browser pouzivate" nebo "jake mate rozliseni" zkusit anketu na tema "jaky test by jste uvitali". Vim, ze do tehle diskuze to nepatri, ale nevedel jsem kam s tim ;-)

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

190 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 87.8Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.